Translate

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΕΣΥ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ????


Αλέξη Τσίπρα, πέρα από τυχόν λάθη στη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, πέρα από τις τεράστιες αποκλίσεις με τις δεσμεύσεις σου, πέρα από τη τραγική συμφωνία που έχεις προτείνει στους "γκαγστερς" ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Εμείς από αυτό το blog το τελευταίο διάστημα, σου έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική σχεδόν χλευαστική. Πρέπει όμως να επισημάνουμε τα εξής, ότι είσαι μόνος σου εναντίον όλων αυτών των ΝΑΖΙ, είσαι μόνος σου και εντός Ελλάδας, και εννοούμε χωρίς τη παραμικρή στήριξη από την αντιπολίτευση. Αυτούς βέβαια άστους, περιμένουν σαν τα κοράκια στις Βρυξέλλες να πατήσουν και να χορέψουν πάνω στο πολιτικό σου πτώμα. Για όλα τα παραπάνω σου λέμε ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΛΕΞΗ ΕΧΕΙΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟΥΣ ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Για πρώτη φορά και πέρα από τα λάθη σου και τις παρεκκλίσεις του προγράμματος σου ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Έλληνας Πρωθυπουργός σηκώνει κεφάλι και διαπραγματεύεται τη μοίρα αυτού του δύστυχου αλλά ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Αυτός ο λαός Αλέξη Τσίπρα, ναι, αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κάνεις. Δεν δέχεται όμως αυτός ο περήφανος λαός ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ, ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΥΠΟΤΕΙΜΑΤΑΙ, ΝΑ ΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!!! Δεν το δεχόμαστε!!!!!
Και δεν πρέπει να το δέχεσαι και εσύ πλέον. Εσύ έκανες τη προσπάθεια, καλώς ή κακώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα το αξιολογήσει. Μια προσπάθεια και μια συμφωνία που έχει πολύ αίμα, σύμφωνα με αυτά που προτείνεις εσύ. Οι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!!! Θέλουν να σε διασύρουν στα μάτια πρωτίστως του Ελληνικού Λαού.  Μην μπεις Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη διαδικάσια. Μέσα από σένα εξευτελίζουν και ΕΜΑΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???? Εάν θέλεις "αίμα" από τον Ελληνικό Λαό Αλέξη Τσίπρα να στο δώσουμε. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !!!!!
ΝΑΙ, ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Να στο δώσουμε για τη ανασυγκρότηση, με νέους όρους και προυποθέσεις, για την αναγέννηση της Πατρίδας μας. Να ματώσουμε για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα έχει ένα σωστό Κράτος που θα σέβεται το πολίτη, για μια υγιή επιχειρηματικότητα που να στηρίζεται στη παραγωγή και όχι στους μεσάζοντες, για υγιείς ξένες επενδύσεις, για το σεβασμό στον εργαζόμενο. ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
Για αυτή την Ελλάδα να ματώσουμε Αλέξη Τσίπρα. Εμείς οι έντιμοι εργαζόμενοι του μόχθου, οι έντιμοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που παλεύουμε έντιμα ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΡΗΞΗ. ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ!!!! Με μια διαφορά όμως. Θα δουλεύουμε με μα προοπτική. ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Δεν θα δουλεύουμε για να μας τα πέρνουν οι "ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ" μέσω των δημοσίων φορέων. Να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Σκαλί, σκαλί θα ανεβάσουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, εμείς αντέχουμε, ΕΣΥ ΑΝΤΕΧΕΙΣ?????  

Κρούγκμαν για δανειστές:Απέτυχαν να δουν τη ζημιά της λιτότητας και κάνουν μαθήματα για ανάπτυξη- Πλάκα μας κάνετε;


Τόσες ημέρες έμεινε σιωπηλός για το θέμα της Ελλάδας αν και δεν το συνήθιζε. Ωστόσο σήμερα, με όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν άντεξε να μείνει άλλο σιωπηλός.
Ο λόγο για τον νομπελίστα Αμερικανό οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος εμφανίστηκε δριμύτατα επικριτικός έναντι των δανειστών, κυρίως για τα ήξεις αφήξεις αναφορικά με τα μέτρα.
Όπως τονίζει δε, κατά την εκτίμησή του, το Grexit αν τυχόν συμβεί, δε θα είναι πλέον ατύχημα, αλλά συνειδητή επιλογή των δανειστών.
«Έχω μείνει αρκετά ήσυχος στο θέμα της Ελλάδας, επειδή δεν ήθελα να φωνάξω Grexit μπροστά σε τόσο κόσμο. Όμως δεδομένων των πληροφοριών από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει να ειπωθεί κι αυτό είναι: τι νομίζουν ότι κάνουν οι πιστωτές και ειδικά το ΔΝΤ;» γράφει ο Κρούγκμαν.
Και συνεχίζει: «Αυτές υποτίθεται ότι ήταν διαπραγματεύσεις που αφορούσαν στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και στη συνέχεια για ελάφρυνση του χρέους η οποία προλαμβάνει τις ατελείωτες μελλοντικές κρίσεις. Και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε αρκετά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προϋπολογισμός θα παρουσίαζε τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, αν η οικονομία δεν ήταν σε τόσο μεγάλη ύφεση. Αλλά οι δανειστές συνεχώς απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις για τον λόγο ότι βασίζονται υπερβολικά στους φόρους και όχι αρκετά στις περικοπές δαπανών. Άρα λοιπόν συνεχίζουμε την τακτική της υπαγόρευσης εσωτερικής πολιτικής.
Ο υποτιθέμενος λόγος για την απόρριψη των προτάσεων για τους φόρους, είναι ότι θα υπονομεύσουν την ανάπτυξη. Η σωστή αντίδραση είναι: Μας κάνετε πλάκα;
Οι άνθρωποι που απέτυχαν παταγωδώς να δουν τη ζημιά που θα προκαλούσε η λιτότητα – δείτε το γράφημα, που συγκρίνει τις προβλέψεις της συμφωνίας του 2010 με την πραγματικότητα – τώρα κάνουν μαθήματα στους άλλους για την ανάπτυξη;
graz
Άλλωστε, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη αφορούν την πλευρά της προσφοράς, σε μια οικονομία η οποία λειτουργεί τουλάχιστον 20% κάτω από τις δυνατότητές της.
Ρωτήστε τους ανθρώπους του ΔΝΤ και θα σας μιλήσουν για την αδυναμία να μιλήσει κανείς με το ΣΥΡΙΖΑ, για την ενόχλησή τους έναντι των θεατρινισμών του κ.τ.λ. Αλλά δεν είμαστε στο λύκειο. Και αυτή τη στιγμή είναι οι πιστωτές, πολύ περισσότερο από τους Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να αλλάζουν τους κανόνες. Οπότε τι συμβαίνει; Μήπως ο στόχος είναι να καταστρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως είναι να εξωθήσουν την Ελλάδα σε μια καταστροφική, όπως πιστεύουν, χρεοκοπία, για να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους;
Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για ένα Graccident. Εάν συμβεί τελικά το Grexit θα είναι επειδή οι δανειστές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελαν να συμβεί».
huffingtonpost.gr

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ουτε βήμα πίσω...Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε σκλάβοι στην ίδια μας την πατρίδα όπως μας θέλουν...Τέλος!!!!


Τι θα πάθουμε αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…
Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης διαβάζει αυτολεξεί το καταστατικό του ΔΝΤ… ακούστε τον !!!

hellasforce.com

Εκστρατεία κατά των εξώσεων στην Ισπανία ξεκινά η Διεθνής Αμνηστία


Η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε την Τρίτη στη Μαδρίτη μια εκστρατεία εναντίον των εξώσεων, εγκαταλείποντας το συνηθισμένο πεδίο δράσης της για να καταγγείλει μια από τις πιο οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

«Το δικαίωμα στη στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο παραβιάζεται στην Ισπανία, και τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί» για την αντιμετώπιση του φαινομένου «είναι ανεπαρκή», τονίζει η ΜΚΟ σε ανοικτή επιστολή της προς την συντηρητική ισπανική κυβέρνηση.

Η εκστρατεία «Μια πόρτα, μια ιστορία» έχει στόχο να προσελκύσει την προσοχή στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων ιδιοκτητών κατοικιών εξαιτίας ανείσπρακτων οφειλών τους προς τις τράπεζες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ισπανία, που πυροδοτήθηκε από το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων το 2008. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 2014 καθημερινά κατάσχονταν 95 ακίνητα από πρόσωπα τα οποία δεν ήταν πλέον σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Οι εξώσεις συνεχίζονται παρά την επάνοδο της Ισπανίας στην ανάπτυξη, κι ενώ η ανεργία συνεχίζει να πλήττει ακόμη πάνω από το 25% του ενεργού πληθυσμού.

Η Ισπανία - υπογραμμίζει στην έκθεσή της η ΜΚΟ - έχει εξάλλου ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό εργατικών κατοικιών, που δεν ξεπερνά το 1,1%, έναντι ενός 32% στην Ολλανδία ή ενός 18% στη Βρετανία.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί να τροποποιηθεί η νομοθεσία προκειμένου οι δικαστές να μπορούν να «συνεκτιμούν την αναλογικότητα» της επιβολής του μέτρου της έξωσης. Η ΜΚΟ εισηγείται επιπλέον τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίβλεψης και διαμεσολάβησης στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τους οφειλέτες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ακόμη, η Αμνηστία ζητεί να επιβληθεί από τις αρχές μορατόριουμ στις εξώσεις σε περιπτώσεις «στις οποίες δεν παρέχονται εγγυήσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά και να υπάρχει διαβούλευση με τις οργανώσεις υπεράσπισης των κατοίκων. Ακόμη, τάσσεται υπέρ της διάθεσης σε πολίτες των άδειων κατοικιών.

Το κίνημα εναντίον των εξώσεων στην Ισπανία είχε καταφέρει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να εκδώσει το 2013 ένα διάταγμα με το οποίο είχε επιβληθεί αναστολή των εξώσεων σε ορισμένες περιπτώσεις (των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οικογενειών με παιδί ή παιδιά ηλικίας μικρότερης των τριών ετών), μέτρο που η ΜΚΟ κρίνει ανεπαρκές.



koutipandoras.gr

Earthlings - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ [Ελληνικοί υπότιτλοι]

Το Earthlings είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την απόλυτη οικονομική εξάρτηση που έχει από τα ζώα η ανθρωπότητα. Από τα κατοικίδια, την τροφή, την διασκέδαση έως την επιστημονική έρευνα.Με την χρήση κρυφής κάμερας και με υλικό που δεν έχει ξανά προβληθεί το Earthlings μας δείχνει βήμα προς βήμα τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών του κόσμου ,οι οποίες όλες εξαρτώνται απόλυτα στα ζώα για το κέρδος τους. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:

Μάθε ποιες τροφές καίνε λίπος




Δεν χρειάζεται να ζηλεύεις τους ανθρώπους που τρώνε απίστευτες ποσότητες και δεν παίρνουν γραμμάριο. Υπάρχουν σίγουροι κι εύκολοι τρόποι για να αποκτήσεις κι εσύ έναν σοβαρό μεταβολισμό. Η τακτική αερόβια άσκηση, τρεις φορές την εβδομάδα, είναι ένα βασικό όπλο σου. Η σωστή διατροφή είναι το άλλο. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν στην απώλεια λίπους. Λειτουργούν με τον εξής τρόπο: ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου μέσω κάποιων ουσιών που περιέχουν. Η κάθε τροφή μπορεί να έχει μικρή δράση, αλλά αν τις καταναλώνεις όλες αυτές κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα, θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Ξέχνα λοιπόν τα συμπληρώματα και τα χαπάκια και βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου.

Ψωμί ολικής άλεσης

Συνήθως το ψωμί είναι κάτι που προσπαθείς να αποφύγεις όταν κάνεις δίαιτα. Αν φας, όμως, το κατάλληλο ψωμί, μπορεί να σε αδυνατίσει. Είναι ένας συνδυασμός σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών, ο οποίος είναι ό,τι πρέπει για να διατηρήσεις τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι, όταν τα επίπεδα σακχάρου ανεβαίνουν κατά πολύ στο αίμα, ο οργανισμός εκκρίνει μία ορμόνη, την ινσουλίνη, η οποία βοηθά τον οργανισμό να κατεβάσει τα επίπεδα σακχάρου. Η ινσουλίνη όμως έχει κι άλλη δράση: δίνει σήμα στον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος και για να γίνει αυτό, ο οργανισμός επιβραδύνει το μεταβολισμό του. Αρα πρέπει να καταναλώνεις τροφές, που εμποδίζουν τη συνεχή έκκριση ινσουλίνης, όπως ολικής άλεσης ψωμί.

Πώς
: Σε σάντουιτς, με τυρί και λαχανικά, συνοδεύοντας ένα πιάτο λαδερά ή μία σαλάτα. Ιδανικά θα πρέπει να είναι 100% ολικής άλεσης, δηλαδή να περιέχει μόνο ολικής άλεσης αλεύρι.


Συχνότητα : Καλό είναι κάθε μέρα να τρως 2-3 φέτες


Υποκατάστατο : Κριθαρένια παξιμάδια (χωρίς λάδι)






Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ερευνα έδειξε ότι παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν 3 άπαχα γιαούρτια την ημέρα έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από τα άτομα που δεν κατανάλωναν το γιαούρτι. Παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν 1.200 mg ασβεστίου, που αντιστοιχεί σε 3-4 γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ έκαναν δίαιτα, έχασαν τη διπλάσια ποσότητα βάρους από τα άτομα που δεν λάμβαναν αυτήν την ποσότητα. Είναι σίγουρο ότι ο συνδυασμός του ασβεστίου και της πρωτεΐνης γάλακτος παίζει κάποιο ρόλο στο μεταβολισμό.

Πώς
 
: Γιαούρτι σκέτο ή με λίγο μέλι, φρούτα και καρύδια. Συνόδευσέ το με κρέας ή με ρύζι ή σαν ντιπ με λίγο δυόσμο και λιωμένο σκόρδο.


Συχνότητα
 
: Κάθε μέρα 3 μερίδες (1 φλιτζάνι η μερίδα)


Υποκατάστατο
 
: Γάλα








Πράσινο τσάι


Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, τις κατεχίνες, που φαίνεται να αυξάνουν την απώλεια λίπους. Ερευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Διατροφής δείχνει ότι άτομα που γυμνάζονταν και κατανάλωναν πράσινο τσάι έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με άτομα που έπιναν μόνο νερό.




Πώς
: Βασικά ως ρόφημα. Συνδυάζεται καλά με δυόσμο, ενώ το καλοκαίρι πίνεται παγωμένο. Μην προσθέτεις ζάχαρη όμως.


Συχνότητα : 5 φλιτζάνια την ημέρα


Υποκατάστατο : Μαύρο τσάι

Τόνος
Ο τόνος, εκτός του ότι είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα μίας ορμόνης στο αίμα, της λεπτίνης. Χαμηλά επίπεδα λεπτίνης σχετίζονται με υψηλότερο μεταβολισμό, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν διαπίστωσαν ότι πειραματόζωα που είχαν χαμηλά επίπεδα λεπτίνης στο αίμα είχαν πιο γρήγορο μεταβολισμό κι έκαιγαν λίπος πιο αποτελεσματικά σε σχέση με πειραματόζωα που είχαν υψηλά επίπεδα λεπτίνης.

Πώς
: Ο τόνος τρώγεται με διάφορους τρόπους. Πρόσθεσέ τον σε σαλάτες με λίγο ελαιόλαδο, σε σάντουιτς με λίγη μαγιονέζα λάιτ με μαρούλι και ντομάτα, σε ζυμαρικά.


Συχνότητα : Δύο φορές την εβδομάδα


Υποκατάστατο : Σολομός


Νερό  Οχι, το νερό δεν καίει λίπος, αλλά η έλλειψή του θα σου ρίξει το μεταβολισμό. Στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα και μια ήπια αφυδάτωση επιβραδύνει το μεταβολισμό.

Πώς : Σκέτο, κρύο ή ζεστό, ανθρακούχο ή και με λίγο λεμόνι ή δυόσμο.


Συχνότητα : 8 ποτήρια την ημέρα


Υποκατάστατο : Ροφήματα που δεν περιέχουν θερμίδες ή καφεΐνη, όπως χαμομήλι ή φασκόμηλο

Σαρδέλες
Είναι γνωστό ότι οι σαρδέλες είναι από τα ψάρια που περιέχουν τα γνωστά καλά λιπαρά. Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα που αντικαθιστούν 6 γραμμάρια λιπαρά (περίπου 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο) με 6 γραμμάρια ιχθυέλαιο έχασαν 1 κιλό σε 12 εβδομάδες χωρίς να αλλάξουν κάτι άλλο στη διατροφή τους.
 
Πώς
: Στη σχάρα ή ακόμα και από κονσέρβα. Ταιριάζουν σε σάντουιτς, σαλάτες και ομελέτες.


Συχνότητα : Βάλε στόχο δύο φορές την εβδομάδα


Υποκατάστατο : Γαύρος
 
Φιστίκια
 Δεν θεωρείς τα φιστίκια τροφή για δίαιτα, αλλά, όπως φαίνεται από τις πιο πρόσφατες έρευνες, μπορεί να σε αδυνατίσουν. Ερευνες δείχνουν ότι κόβουν την όρεξη και δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, μία αμερικανική έρευνα έδειξε ότι άτομα που περιλάμβαναν φιστίκια στη διατροφή τους δεν πήραν βάρος, ενώ είδαν και πτώση στα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα. Τα φιστίκια περιέχουν τα λεγόμενα καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που φαίνεται ότι συμβάλλουν και στη μείωση λίπους στο στομάχι. Επιπλέον, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και ο συνδυασμός πρωτεΐνης και λίπους είναι ιδανικός για να κόψει την όρεξη.

Πώς : Σκέτα, σε σαλάτες ή σοταρισμένα με λαχανικά μαζί με ρύζι και σαν φιστικοβούτυρο.
 
Συχνότητα
: 2 κουταλιές της σούπας κάθε μέρα
 
Υποκατάστατο
: Καρύδια
 
Τέσσερις συνήθειες που αδυνατίζουν

Εκτός από συγκεκριμένες τροφές, κάποιες διατροφικές συνήθειες φαίνεται ότι απογειώνουν το μεταβολισμό


Πάρε σοβαρό πρωινό
Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα μετά από αρκετές ώρες, που δεν έχεις φάει τίποτα λόγω ύπνου, οπότε τρώγοντας κάτι όταν ξυπνάς, έστω και κάτι μικρό, ξυπνάς το μεταβολισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, άτομα που τρώνε πρωινό καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.


Τρώγε σε συχνή βάση
Τσίμπα κάτι κάθε 2-3 ώρες. Οταν τρως, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, ενώ η διαδικασία της πέψης καίει θερμίδες. Ερευνες έχουν δείξει ότι άτομα που έτρωγαν πολλές φορές την ημέρα έχασαν πιο πολύ βάρος σε σχέση με άτομα που έτρωγαν μόνο μία φορά την ημέρα, ενώ και οι δύο ομάδες κατανάλωναν τις ίδιες θερμίδες.


Δώσε βάση στην πρωτεΐνη
Οχι μόνη της, αλλά συνόδευσε κάθε γεύμα σου ή σνακ με λίγη πρωτεΐνη. Αρχικά, εμποδίζει την απότομη αύξηση του σακχάρου, αλλά επιπλέον -σύμφωνα με έρευνες- καίμε περισσότερες θερμίδες όταν υπάρχει πρωτεΐνη στο γεύμα.


Γίνε συλλέκτης θερμίδων
Αν καταναλώνεις πολύ λίγες θερμίδες (για τους άντρες κάτω από 1.500), τότε ο οργανισμός, αντί να καίει, μπαίνει σε κατάσταση λιμοκτονίας και αποθηκεύει λίπος. Υπολόγισε λοιπόν να τρως αρκετές θερμίδες και η απώλεια βάρους να κυμαίνεται στο 1/2-1 κιλό την εβδομάδα.

 oneman.gr

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά) - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.
Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους
προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα), διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών!
Αν θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του χρέους, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη χρήση της δημιουργίας χρήματος μέσω δανείων από τα κλασματικά αποθέματα των ιδιωτικών τραπεζών και να επιστρέψουμε στη δημιουργία χρήματος αποκλειστικά μέσω των Κεντρικών (δημόσιων) Τραπεζών. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα τυπώνουν υπερβολικό -πληθωριστικό- χρήμα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σήμερα βρισκόμαστε στο άλλο άκρο, σε ένα φαύλο κύκλο, όπου η δημιουργία χρήματος κυρίως μέσω των δανείων που χορηγούν οι ιδιωτικές τράπεζες (μαζί με τον τόκο), έχει ως αποτέλεσμα ένα συνεχώς διογκούμενο και αυτοτροφοδοτούμενο χρέος που απαιτεί τη λήψη περισσότερων δανείων για να αποπληρωθούν τα παλαιά.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ: 


 

Η δημοσιονομική ιστορία της Ελλάδας είναι στην πραγματικότητα ιστορία δανεισμών και χρεοκοπιών


Καλό είναι να θυμηθούμε παλαιότερες στιγμές, για όσους ιδιαιτέρως αγνοούν ότι η δημοσιονομική ιστορία της Ελλάδας είναι στην πραγματικότητα ιστορία δανεισμών και χρεοκοπιών.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πίστευε ότι οι απαραίτητοι πόροι για την εξυγίανση των οικονομικών έπρεπε να προέλθουν από τους φόρους, δεν απέφυγε όμως και τον εξωτερικό δανεισμό. Στην υπανάπτυκτη οικονομία της εποχής εκείνης η απόδοση των φόρων ήταν πολύ χειρότερη από την σημερινή.

Σύναψε επτά δάνεια με ληστρικούς όρους. Με το ελάχιστο εναπομείναν ποσόν από τα προεισπραχθέντα ποσά εκ μέρους των δανειστών, πραγματοποιήθηκαν έργα υποδομής, αλλά στις εκλογές του 1890 ο Τρικούπης «θα πληρώσει» την πολιτική των φόρων. Θα τον διαδεχθεί ο Δηλιγιάννης του οποίου η πολιτική χειροτέρευσε την κατάσταση και ο λαός θα επαναφέρει το 1892 τον Τρικούπη με ισχυρή πλειοψηφία. Τα δημόσια οικονομικά ήταν σε αδιέξοδο και τα ελληνικά χρεόγραφα σε κατρακύλα. Ο Τρικούπης κατέφυγε σε νέους φόρους, που αύξησαν τη λαϊκή αντίδραση...

Από την αντίπερα όχθη, έγραψε προ ετών «Το Βήμα», οι ξένοι κεφαλαιούχοι ήσαν «πρόθυμοι» να προσφέρουν νέα δάνεια με στόχο να ελέγξουν απόλυτα την οικονομία και τη χώρα. Ανταγωνίζονται οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί και στέλνουν, αντίστοιχα, στην Ελλάδα για έλεγχο των δημοσιονομικών τον λόρδο Εδουάρδο Λω, τον οικονομικό επιθεωρητή Ρου και τον τραπεζίτη Μόργκαν!

Παρ’ όλο που η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρατηρούνται οι ίδιες τακτικές από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο άλλωστε διοικούν διάδοχοι των παλαιοτέρων της εποχής του Τρικούπη. Γνώριζαν από το 1990 τουλάχιστον οι δανειστές μας, ότι το χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο, αλλά μας δάνειζαν συνεχώς για να πέσουμε πιο βαθιά στην παγίδα που ετοίμασαν στους λαούς (και όχι μόνον σ’ εμάς - κάποιος να το πει σε Ιταλούς, Πορτογάλους Ισπανούς και λοιπούς).

Ο Τρικούπης θα ζητήσει από τους Άγγλους δάνειο 3.500.000 στερλινών για να στηρίξει τα ελληνικά χρεόγραφα. Η συμφωνία προβλέπει την κύρωσή της με βασιλικό διάταγμα. Μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης ο Τρικούπης ζητεί επικύρωσή της από τη Βουλή. Οι Άγγλοι αρνούνται όπως και ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄, και ο Τρικούπης παραιτείται, για να επανέλθει για τελευταία φορά στην πρωθυπουργία, στις 30 Οκτωβρίου του 1893. Εμφανιζόμενος στις 10 Δεκεμβρίου στη Βουλή δεν θα διστάσει να καταθέσει την αλήθεια με την ιστορική φράση: «Δυστυχώς, κύριοι, επτωχεύσαμεν».

Δεν υπήρχε άλλη λύση, επειδή οι όροι που έθεταν οι δανειστές ήταν πολύ σκληροί, εξαιτίας των συσσωρευμένων ελληνικών χρεών και της αρνητικής πορείας των ομολόγων των προηγούμενων δανείων. Οι τόκοι αυτών των δανείων έφταναν στο 30% της συνολικής τους αξίας.

Η κυβέρνηση Τρικούπη παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης. Το 1895 απέτυχε όχι μόνο να εκλεγεί πρωθυπουργός αλλά ακόμη και να εξασφαλίσει μια έδρα στην εκλογική του περιφέρεια.: «Ανθ’ ημών λοιπόν βουλευτής ο κύριος Γουλιμής-Καληνύχτα σας», είχε δηλώσει και αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή. Αποσύρθηκε στις Κάννες όπου και πέθανε στις 30 Μαρτίου του 1896.

Ο μύθος των ανωτέρω δηλοί την ισχύ των δανειστών έναντι ενός καταχρεωμένου κράτους. Σε παλαιότερα δημοσιεύματά μου παρέθεσα αποσπάσματα από το βιβλίο του καθηγητή Ανδρεάδη, ο οποίος το 1925 απεκάλυπτε ότι οι Γερμανοί μάς ενέπλεξαν σε πόλεμο με τους Τούρκους -με βεβαία την ήττα- προκειμένου να επεκταθεί επί όλων τον τομέων η κυριαρχία τους επί της Ελλάδας.
Έκαναν μεγάλο λάθος όσοι πίστευσαν -ή κάποιοι άλλοι τους παραπλάνησαν- ότι μπορεί οι δανειστές να υποκύψουν σε εκβιασμούς. Πριν στήσουν την παγίδα, ασφαλώς και επεξεργάσθηκαν όλες τις εκδοχές. Οι ίδιοι σχεδόν χρηματοπιστωτικοί οίκοι -έστω και με διαφορετικές ονομασίες- μας δανείζουν από την στιγμή της έναρξης της Εθνεγερσίας. Αφού επομένως γνωρίζουμε τις μεθόδους τους, έπρεπε να προσαρμόσουμε αναλόγως και την άμυνά μας. Προτιμήσαμε όμως τα συνθήματα του μπαλκονιού.

http://www.voria.gr/index.php/article/mathima-ellinikis-istorias-i-chreokopia-tin-epochi-tou-trikoupi

Σταματήστε!

Όταν κάποιος φτιάχνει μια μηχανή που λειτουργεί, προβλέπει και τον τρόπο να τη σταματήσει ο ίδιος, αλλά και όποιος γνωρίζει τι έφτιαξε! Έχετε δει αγελάδα να κοιτάζει το τρένο που περνάει μπροστά της; Μπορεί το συμπαθές τετράποδο, αν και διαθέτει περισσότερο όγκο μυαλού απ’  του Ανθρώπου, να εξερευνά με τον τρόπο του το τραίνο, αλλά είναι σίγουρο πως δεν αντιλαμβάνεται τι ειν’ τούτο και σ’ όλα στα βαγόνια να τη βάλεις για να τα εξερευνήσει, πάλι δε θα καταλάβει τίποτα!
Ο Άνθρωπος, αν και διαθέτει πιο εξελιγμένο εγκέφαλο, στην περίπτωση του Σύμπαντος, το κοιτάζει όπως η αγελάδα το τραίνο. Τον σοκάρει το μέγεθός του! Δεν είναι το Σύμπαν όμως πολύ μεγάλο, ο Άνθρωπος είναι πολύ μικρός! Δεν εκπέμπει ο Ήλιος τεράστια θερμότητα, ο Άνθρωπος είναι «το μυρμήγκι» που δε μπορεί να πλησιάσει «το κερί» Σας αποκάλυψα στο «Η Πραγματικότητα», ότι το Σύμπαν (Μηχανή) έχει συγκεκριμένο μέγεθος και αποτελείται από κάποια εξαρτήματα που το συνθέτουν. Η Γη αποτελεί την «καρδιά» της Μηχανής αυτής, είναι ο «αντιδραστήρας» της.

Η λειτουργία του στηρίζεται στην ανακύκλωση των ψυχών των έμβιων όντων.
Ο Δημιουργός του Σύμπαντος χρησιμοποιεί για «καύσιμο» τα έμβια όντα.
Ο Άνθρωπος δημιουργήθηκε απ’ τις συνθήκες λειτουργίας της, παρουσία οξυγόνου, που είναι συστατικό ζωής και απαραίτητο στοιχείο για την ανακύκλωση. Αποτελεί τη σκουριά αυτής της Μηχανής. Όσο εξελίσσεται δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη σκουριά. «Ενα πολιτισμό σκουριάς«. Αυτή η σκουριά απειλεί τη Μηχανή και είναι ανεπιθύμητη στο Δημιουργό. Γιατί δεν την αφαιρεί; Aν δεν το αντιλαμβάνεστε θα σας το εξηγήσω, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Θα δώσει όμως τώρα στον Άνθρωπο τη δυνατότητα να σταματήσει από μόνος του τη διάβρωση. Θα του δείξει τον τρόπο να κάνει τη σκουριά σίδερο, να αναπτυχθεί χωρίς να καταστρέφει, να σταματήσει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται πάνω και αυτό θα επουλωθεί!
Η Χώρα στην οποία εκτρέφονται τα μεγαλύτερα θηρία του πνεύματος ονομάζεται Ελλάδα Είναι το μεγαλύτερο Θηρίο της Γης με τεράστια δύναμη, που τώρα κοιμάται.
Δικαιούται να κοιμηθεί.
Θηρίο, που έδωσε και συνεχίζει να παρέχει γνώση στην Ανθρωπότητα. Γνώση που χρησιμοποιούν οι διδαχθέντες ενίοτε εναντίον του. Του κουνάνε το δάχτυλο και του κάνουν τον έξυπνο με όσα έμαθαν απ αυτό. Του κάνουν και μαθήματα καθωσπρεπισμού και υποδείξεις, αντί να υποκλίνονται. Και τι υποδείξεις !!!  «Έλα γιαγιά να σου πω, που το έχει η μάνα μου» Ένα θηρίο όμως δε δέχεται υποδείξεις.
Μπορούν να πνίξουν την ώρα που κοιμάται τέτοιο Θηρίο; Κι αν ξυπνήσει;
Μπορούν τα μυρμήγκια πιασμένα χέρι – χέρι να πνίξουν ένα ελέφαντα;
Οι χθεσινοί δε μπορεί να ξέρουν περισσότερα απ’ τον πρώτο διδάξαντα, απ αυτόν που τους άνοιξε τα μάτια, ούτε μπορούν να κλέψουν τα πάντα. Κάποια πράγματα δεν κλέβονται! Έχουν λέει ισχύ ! Ατομικές βόμβες που μπορούν να καταστρέψουν τη Γη πέντε φορές! Η Ελλάδα όμως διαθέτει βόμβα που μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο αυτούς, μα ολόκληρο το Σύμπαν, αλλά δεν το ξέρουν! Καιρός να το μάθουν!

Ήγγικεν η ώρα !!!


terrapers.com

Θάνατοι μυστήριο πρακτόρων της ΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη!



Πολύ «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την γνωστή σαν ΜΙΤ. Εξαφανίσεις προσώπων, συλλήψεις μελών της για διακίνηση λαθραίων, φορτηγά που οδηγούν πράκτορες της ΜΙΤ και μεταφέρουν όπλα σε στρατόπεδα των Τζιχαντιστών στην Συρία και τελευταία μυστηριώδεις θάνατοι στελεχών της μυστικής υπηρεσίας ακόμα και μέσα στην Κωνσταντινούπολη....
 Πολλοί γραφούν για εσωτερικό εντεινόμενο πόλεμο μυστικών υπηρεσιών, ένα παλιό θέμα που είχε έξαρση την δεκαετία του ενενήντα όταν βρίσκονταν στο αποκορύφωμα ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ και που φαίνεται πως με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας, επανέρχεται με μεγάλη ένταση.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που «διέρρευσαν» στον τουρκικό τύπο, δυο υψηλόβαθμοι πράκτορες της ΜΙΤ βρεθήκαν αυτές τις μέρες νεκροί στην περιοχή του Güneşli στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους O.S. και E.Y., τα πλήρη ονόματα των οποίων φυσικά και δεν δημοσιοποιηθήκαν.
Και οι δυο υπηρετούσαν επί πολλά χρόνια στην ΜΙΤ, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τον θάνατο τους.
Η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο ακόμα και για αυτοκτονία και για… ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που φυσικά είναι αμφισβητήσιμο ενώ μας θυμίζει την περίεργη εκείνη ιστορία των αλλεπάλληλων αυτοκτονιών υψηλόβαθμων στελεχών της Aselsan, της μεγαλύτερης τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ειδικευμένη στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΣΚ


   ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


   
Αυτός ο ναζί κάτι θυμίζει, σε κάποιον μοιάζει γνώριμο μας....
Μα θυμίζει τον κύριο στην έγχρωμη φωτογραφία, που είναι... ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόλαντ Τουσκ. Του κυρίου, που μας απείλησε σήμερα, με χρεοκοπία, αν δεν αποδεχθούμε το τρίτο μνημόνιο....Ο Πρόεδρος της ΕΕ, λοιπόν είναι εγγονός αυτού του ναζί!........ Ο παππούς του Ντόναλντ Τουσκ, ο Ιωσήφ, είναι γνωστός στην Ευρώπη από πρώτο χέρι. Ήταν ένας συνεργός του Αδόλφου Χίτλερ και υπηρέτησε σε εφεδρικές ομάδες θανάτου των SS.




ΠΗΓΗ 

Νίκος Καζαντζάκης: Να μάχεσαι σε όλη σου τη ζωή




Πρέπει να γίνεις εσύ ήλιος για να φωτίσεις τους σβησμένους ήλιους των άλλων. Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.

Πού να βρω μια ψυχή σαρανταπληγιασμένη κι απροσκύνητη, σαν την ψυχή μου, να της ξομολογηθώ;

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι …

Να μην αρνιέσαι τη νιότη σου ως τα βαθιά γεράματα, να μάχεσαι σε όλη σου τη ζωή να μετουσιώσεις σε κατάκαρπο δέντρο την εφηβική σου άνθηση, αυτός, θαρρώ, είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου.

Έχουν να πουν πως άνθρωπος είναι το ζώο που συλλογιέται το θάνατο. Όχι, σου λέω εγώ. Άνθρωπος είναι το ζώο που συλλογιέται την αθανασία.

Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.

Άσφαλτα κατέχει η χωματένια αυτή μήτρα την αξία του κάθε παιδιού της· κι όσο ανώτερη η ψυχή που έπλασε, τόσο και δυσκολότερη της αναθέτει εντολή: να σώσει τον εαυτό του ή τη ράτσα του ή τον κόσμο· από την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη εντολή που σου αναθέτει διαβαθμίζεται η ψυχή σου.

Άστρα, πουλιά, σπόροι μέσα στο χώμα, όλα υπακούουν. Και μόνο ο άνθρωπος σηκώνει κεφάλι και θέλει να παραβεί το νόμο και να μετατρέψει την υπακοή σε ελευτερία. Γι’ αυτό κι απ’ όλα τα πλάσματα του Θεού αυτός μονάχα μπορεί κι αμαρταίνει. Τι θα πει αμαρταίνει; χαλνάει την αρμονία.

Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι …

Δέν διαλέγεις αυτά που πιστεύεις. Αυτά διαλέγουν εσένα.

Πιστεύω στα αναρίθμητα, εφήμερα προσωπεία που πήρε ο Θεός στους αιώνες και ξεκρίνω, πίσω από την άπαυτη ροή του, την απόλυτη ενότητα.

Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα τ’ανθρώπου, να σπας τα σύνορα! Ν’ αρνειέσαι οτι θωρούν τα μάτια σου!

Να πεθαίνεις και να λες:

Θάνατος δεν υπάρχει

Ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος.

Αν δε δει ο Θεός χέρι ανθρώπου, δε βάζει μήτε κι αυτός το δικό του.

Σκύβω απάνω στο μερμήγκι, θωρώ μέσα στο γυαλιστερό μαύρο μάτι του το πρόσωπο του Θεού.

Θεός είναι η ακατάλυτη δύναμη που μεταμορφώνει την ύλη σε πνέμα. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα κομμάτι από το θεϊκό αυτό στρόβιλο και γι’ αυτό κατορθώνει να μετουσιώνει το ψωμί και το νερό και το κρέας και να το κάνει στοχασμό και πράξη.

Δεν είναι νερό δροσερό ο Θεός, όχι, δεν είναι νερό δροσερό, να το πιεις, να δροσερέψεις. Είναι φωτιά, και πρέπει να περπατάς απάνω της. Κι όχι μονάχα να περπατάς, παρά, κι αυτό ‘ναι το πιο δύσκολο, παρά και να χορεύεις!

Σίγουρα, ευτύς ως μπορέσεις να χορέψεις, η φωτιά γίνεται νερό δροσάτο, μα ώσπου να φτάσεις ως εκεί τι αγώνας, τι αγωνία, Θεέ μου!

Νίκος Καζαντζάκης


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Το γράμμα των γρίφων και των αινιγμάτων: Γιατί το «Χ» έγινε το σύμβολο του αγνώστου


Πολλά γράμματα χρησιμοποιούνται ως επιστημονικοί συμβολισμοί. Ολα όμως έχουν μια συγκεκριμένη σημασία. Εκτός από το... άγνωστο «Χ», το γράμμα που παγκοσμίως χρησιμοποιείται για να συμβολίσει αυτό που δεν γνωρίζουμε.
Το «Χ» δεν είναι μέρος μιας αυστηρής μαθηματικής ορολογίας. Το Project X, τα X-Files οι ακτίνες-Χ και πολλά ακόμη παραδείγματα, δείχνουν πως το συγκεκριμένο γράμμα έχει ταυτιστεί με την έννοια του αγνώστου και πέραν του κόσμου των αριθμών. Για ποιο λόγο όμως επιλέχθηκε ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα και γιατί έχει την απόλυτη... αποκλειστικότητα για τον συμβολισμό του αγνώστου;
Μια πρώτη απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να έρθει από τον σχήμα του γράμματος, με τις δύο τέμνουσες γραμμές που το δημιουργούν. Δύο ευθείες μπορούν να έχουν άπειρο μήκος, όμως τέμνονται σε ένα μοναδικό, συγκεκριμένο σημείο. Στο κέντρο του γράμματος «Χ». Ο σχηματισμός του γράμματος δηλαδή, παραπέμπει, έστω και έμμεσα, σε κάτι άγνωστο.
Μια δεύτερη παρατήρηση πάνω στο γράμμα του αγνώστου, είναι πως αποτελείται από τέσσερις «γωνίες». Από όποια μεριά και να το κοιτάξει κανείς, το «Χ» τον οδηγεί στο κέντρο του, ή αλλιώς στο σημείο που ψάχνουμε να βρούμε. Πέραν όμως από τις σχηματικές ιδιαιτερότητες του γράμματος, υπάρχει και ένας άλλος λόγος που απέκτησε την ιδιότητα του «αγνώστου».
Τα μαθηματικά, και κυρίως η άλγεβρα που καθιέρωσε το σύμβολο του αγνώστου στοιχείου, προέρχονται από τους Αραβες. Η al-jabr που μετονομάστηκε ως «άλγεβρα» στον δυτικό κόσμο, δημιουργήθηκε πρώτη φορά από Πέρσες, Τούρκους και Αραβες, και ως εκ τούτου τα πρώτα μαθηματικά βιβλία που περιείχαν συμβολισμούς του αγνώστου, ήταν γραμμένα στα αραβικά.
Τα μαθηματικά των Αράβων έφτασαν στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του 12ου αιώνα, μέσω την Ισπανίας. Τα αραβικά όμως ήταν πολύ δύσκολο να μεταφερθούν αυτούσια στο λατινικό αλφάβητο, καθώς περιέχουν πλήθος από ήχους και σύμβολα, εντελώς διαφορετικά. Το «παχύ» σίγμα της λέξης «shay-un» που στα αραβικά σημαίνει «κάτι», δεν μπορούσε να αντιστοιχηθεί με κάτι στα λατινικά.
Το «al-shay-un» συναντάται συνέχεια στα μαθηματικά βιβλία των Αράβων, συμβολίζοντας το «κάτι συγκεκριμένο», για να χαρακτηρίσει το μέρος μιας εξίσωσης που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Το κοντινότερο ηχητικά γράμμα που γνώριζαν οι Ισπανοί μεταφραστές, ήταν το «Χ» του ελληνικού αλφαβήτου, το οποίο γρήγορα αντικαταστάθηκε με το λατινικό «X».
Με αυτόν τον τρόπο, το «Χ» απέκτησε για πρώτη φορά την έννοια του αγνώστου. Η ευρεία χρήση του, οδήγησε μετά από αρκετά χρόνια στην καθιέρωση του. Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε πως το «Χ» είναι κυρίως σύμβολο και... λιγότερο γράμμα, αφού παγκοσμίως χρησιμοποιείται για να ορίσει αυτό ο,τι δεν γνωρίζουμε.



Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ...


Εξαρτάσαι από τον βαθμό εξέλιξης σου

«Ε ναι, κοιτάξτε τα ζώα. Ορισμένα ζουν ελεύθερα μέσα στο δάσος, ενώ άλλα, το φτωχά, όπως τα άλογα, τα βόδια, οι καμήλες, τα σκυλιά, εργάζονται για έναν κύριο που τα εκμεταλλεύεται. Κι εμείς επίσης, δεν είμαστε ελεύθεροι: είμαστε διαφεντεμένοι από άλλες δυνάμεις και εργαζόμαστε γι αυτές με δικά μας έξοδα.
Κάποτε μιλούσα σ’ ένα συγγραφέα που νόμιζε τον εαυτό του για κάτι το αξιοθαύμαστο γιατί είχε γράψει δύο ή τρεις αισθηματικές ιστορίες. Του εξήγησα αυτό το θέμα των δύο φύσεων, της ανώτερης και της κατώτερης, και όταν άκουσε ότι υπάρχουν στον αόρατο κόσμο όντα που μας εκμεταλλεύονται, τα οποία μας χρησιμοποιούν ακριβώς όπως εμείς εκμεταλλευόμαστε τα ζώα, να που αγανάκτησε κι εκνευρίστηκε: «Πώς; Μα δεν είναι δυνατόν!» Τον κοιτάζω σκεφτόμενος ότι, για συγγραφέας, δεν ήταν τόσο οξυδερκής για να μην έχει καταλάβει ότι αυτό που εμείς κάνουμε με τα ζώα, άλλοι μπορούν να το κάνουν μ’ εμάς.
Οι άνθρωποι βάζουν τα ζώα να εργάζονται, τους γδέρνουν το δέρμα, πουλάνε τη σάρκα τους χωρίς ποτέ να αναρωτηθούν αν έχουν αληθινά το δικαίωμα να το κάνουν. Βεβαίως, αν ζητήσουμε τη γνώμη των ζώων, θα διαμαρτυρηθούν για την αδικία και τη σκληρότητα των ανθρώπων. Όμως οι άνθρωποι, αυτοί, βρίσκουν ότι αυτό είναι φυσικό. Λοιπόν, γιατί να μην υπάρχουν άλλα όντα τα οποία θα ενεργούσαν κατά τον ίδιο τρόπο μ’ εμάς;
Είναι λογικό, μας χρησιμοποιούν. Μας δίνουν λίγη τροφή και μετά μας σπρώχνουν για να καλλιεργήσουμε τα χωράφια τους, για να εκτελέσουμε τα σχέδιά τους, και στο τέλος μας κομματιάζουν για να κάνουν από μας σαλάμια και λουκάνικα που τα απολαμβάνουν.
Αν ήξερε κανείς μόνο τι είναι ο αόρατος κόσμος! Υπάρχουν όλων των ειδών οι πληθυσμοί, λαοί και φυλές, και μερικές πέφτουν με μανία πάνω στους ανθρώπους, κατά τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι πέφτουν μανιασμένα πάνω σε ορισμένα ζώα για να τα κάνουν να δουλέψουν, να τα πουλήσουν, να τους γδάρουν το δέρμα, να τα φάνε: είναι το ίδιο πράγμα. Να ένα καινούργιο φως που θα δοθεί αργότερα σε όλη την ανθρωπότητα. Προς το παρόν, είναι εσείς που επωφελείστε.
Δυστυχώς είναι δύσκολο να κάνει κανείς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι το φυσικό τους σώμα (το στομάχι, η κοιλιά, τα γεννητικά όργανα) δεν είναι αυτοί οι ίδιοι. Φυσικά, πρέπει να του δώσει κανείς κάποια τροφή, όπως στο άλογό μας, όμως όχι τα πάντα, και πάνω απ’ όλα να μην ταυτιστούμε με αυτό. Σκεφτείτε, διαλογιστείτε, και σε όλες τις περιστάσεις της ζωής θα ξέρετε αν είναι η προσωπικότητα ή η ατομικότητα που σας σπρώχνει να ενεργήσετε. Προς το παρόν, δεν έχετε ακόμα αυτή τη διάκριση, όμως μια μέρα, όταν θά ‘ρθει το φως, θα αντιληφθείτε ότι είχατε χάσει τα πάντα: το χρόνο σας, τις δυνάμεις σας, τις ενέργειές σας, γιατί είχατε βάλει το κεφάλαιο σας σε μια τράπεζα που δεν ήταν δική σας και ότι όλα καταβροχθίστηκαν από την άβυσσο.
Ας πάρουμε, παραδείγματος χάρη, το θέμα της σεξουαλικότητας. Όταν θέλετε να δώσετε απόλυτη ελευθερία σε μια αγάπη καθαρά σεξουαλική, προσωπική, εγωιστική, αντιλαμβάνεστε ότι όλες οι συσκευές σας λειτουργούν ανεξάρτητα από τη θέληση σας, χωρίς να μπορείτε να τις σταματήσετε ή να ελαττώσετε την ταχύτητα για οτιδήποτε. Διαπιστώνετε μόνο, αλλά δεν καταφέρνετε τίποτα. Είναι λοιπόν άλλες δυνάμεις που σας έχουν κυριεύσει, που σας παίρνουν τα πάντα, κι εσείς είστε εκεί για να διαπιστώνετε μόνο αυτό που συμβαίνει.
Ενώ στην πνευματική αγάπη; αισθάνεστε ότι είστε εσείς, δηλαδή η ψυχή σας, το πνεύμα σας, η ατομικότητά σας, που τρέφονται και όχι άλλες δυνάμεις έξω από σας. Μεσολάβησαν μόνο βλέμματα, λόγια, μια σκέψη, ένα άρωμα, μια μουσική, αλλά είστε ευτυχισμένοι, ευχαριστημένοι, γιατί αισθάνεστε ότι εσείς, η ανώτερή σας φύση είναι αυτό που τράφηκε, ξεδίψασε και που ανέπνευσε αυτά το αιθέρια πράγματα, και όχι άλλες δυνάμεις μέσα από σας.
Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουν τη συνήθεια να αυτοπαρατηρούνται: τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν και επειδή το φυσικό τους σώμα είναι ευχαριστημένο και ικανοποιημένο, φαντάζονται ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που ικανοποιήθηκαν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα στην ψυχή τους και στο πνεύμα τους υπάρχει το κενό. Αν δεν ταυτίζονταν με την προσωπικότητά τους, θα είχαν καταλάβει ότι, κι αν ακόμα το φυσικό τους σώμα βρίσκεται εκεί, χορτασμένο, έτοιμο να αποκοιμηθεί και να ροχαλίσει, αυτοί οι ίδιοι μένουν πάντα πεινασμένοι, γιατί η ψυχή τους, το πνεύμα τους, η ατομικότητά τους δε δέχτηκε τίποτα.
Όμως, για να με καταλάβετε, για να δείτε πόσο αλήθεια είναι αυτό που σας λέω, πρέπει τουλάχιστο να έχετε φτάσει σ’ έναν ορισμένο βαθμό εξέλιξης. Μιλήστε για μια πνευματική κατανόηση της αγάπης σε ανθρώπους φιλήδονους ή πρωτόγονους, θα σας πουν: «Όμως, αν δεν ικανοποιήσουμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες, θα πεθάνουμε. Είναι αυτό που μας κάνει να ζούμε.» Ναι, φυσικά, αυτό κάνει να ζουν οι ρίζες, όμως τα λουλούδια επάνω πεθαίνουν.
Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το άτομο και από το βαθμό της εξέλιξής του.»

edwhellas.gr

ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΜΒΑΣΜΟΣ - ΡΗΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ...
Αλλιώς θα φύγετε και εσείς νύχτα...

 
Δηλώσεις Φάιμαν: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες ενός Grexit για τη σταθερότητα της ΕΕ

Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ζήτησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Ο κ. Φάιμαν, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα, επίσκεψη στην Ελλάδα, σημειώσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση «γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τους Έλληνες, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και προς τούτο πρέπει να διεξαχθούν εντατικές συνομιλίες», τόνισε ο ίδιος.
Ο Αυστριακός καγκελάριος πιστεύει, όπως σημειώνει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, τόνισα ότι υπάρχει μια σειρά από σημεία που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγεται η καταπολέμηση της απάτης και το κράτος δικαίου. Και εδώ υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν.
Κατά την άποψη του, οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι παντού στην ΕΕ οι άνθρωποι πληρώνουν φόρους, «κάτι που δεν κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες ή το κάνουν ανεπαρκώς». «Αυτό στοιχίζει πάρα πολλά στους Έλληνες. Πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ήδη κάποια μέτρα, ο καγκελάριος απαντά πως μια σειρά μέτρων έχει προετοιμαστεί, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τα υλοποιήσει.
Σημαντική θεωρεί ο Βέρνερ Φάιμαν την καταπολέμηση της κοινωνικής κρίσης, και επιπλέον απαιτείται, όπως επεσήμανε, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Όπως, τέλος, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος στις δηλώσεις του στην «Κουρίρ», εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει και σε μια βοήθεια για επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την ΕΕ, για την περίοδο 2015-2020.

newsbomb.gr
eleutheroi-fulakismenoi.blogspot.gr

WikiLeaks: Σενάριο Grexit από το 2012 – Ο ρόλος Ολάντ και η κατασκοπεία της NSA


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε συγκαλέσει κρυφά το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει για τις πιθανές συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη από τον Μάιο του 2012, σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος αποκάλυψε την Τρίτη μυστικές εκθέσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.
Η NSΑ φαίνεται ότι κατασκόπευε την περίοδο 2006 – 2012 τους προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η καθημερινή εφημερίδα Liberation.
Τα έγγραφα αυτά, τα οποία έχουν διαβαθμιστεί ως «άκρως απόρρητα», συμπεριλαμβάνουν πέντε εκθέσεις της NSA βασισμένες στις «υποκλοπές των επικοινωνιών» των τριών προέδρων της Γαλλίας οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της «κοινότητας των πληροφοριών» των ΗΠΑ, σημειώνει η Liberation.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σοσιαλιστής Ολάντ, που ήταν στην εξουσία μόλις μερικές ημέρες, είχε απογοητευτεί από την πρώτη του συνάντηση ως πρόεδρος με την συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και είχε ζητήσει να συνομιλήσει με ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), συγκυβερνώντος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο ιστότοπος WikiLeaks γράφει ότι η Γαλλία ήθελε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και ότι υποστήριζε την υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει μεταρρυθμίσεις και να σεβαστεί τους δανειακούς όρους της, αλλά υποστήριζε επίσης ότι η υπερβολική λιτότητα δεν αποτελεί τη σωστή τακτική.
«Ο Ολάντ επέμενε ότι η συνάντηση θα μείνει μυστική», είπε ο ιστότοπος βάσει υποκλοπών της NSA από τις 22 Μαΐου 2012, λέγοντας για τις συνομιλίες ότι ήθελε να συζητήσει με τους «αρμόδιους υπουργούς» τις συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας στη γαλλική οικονομία και τις τράπεζες.
«Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να ανησυχεί ότι αν κυκλοφορήσει προς τα έξω ότι το Παρίσι σκέφτεται σοβαρά τη πιθανότητα μιας εξόδου της Ελλάδας, θα βαθύνει η κρίση».
Σύμφωνα με την υποκλεμμένη συζήτηση, ο Ολάντ είχε παραπονεθεί ότι η Μέρκελ φαινόταν να είχε «νίψει τας χείρας της» για την Ελλάδα όταν συναντήθηκε μαζί της στο Βερολίνο.
«Αυτό δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στον Ολάντ για την Ελλάδα και τους Έλληνες, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιδράσουν με το να ψηφίσουν ένα ακροδεξιό κόμμα», ενώ αργότερα ο Ολάντ προσκάλεσε στο Παρίσι τον ηγέτη του SPD για συνομιλίες, οι οποίες έγιναν στις 13 Ιουνίου 2012.
Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ότι δεν είχε στόχο τις επικοινωνίες του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, πράγμα το οποίο ούτε και θα κάνει, μετά την αποκάλυψη των πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους τρεις τελευταίους κατά σειρά προέδρους της Γαλλίας.
«Δεν είχαμε στόχο και δεν θα έχουμε στόχο τις επικοινωνίες του προέδρου Ολάντ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά τις επιχειρήσεις που μπορεί να έγιναν στο παρελθόν.
«Συνεργαζόμαστε στενά με την Γαλλία όσον αφορά όλα τα θέματα που έχουν διεθνή διάσταση και οι Γάλλοι είναι απαραίτητοι εταίροι», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να σχολιάσει -ή να διαψεύσει- τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τουλάχιστον μεταξύ του 2006 και του 2012 τους τρεις τελευταίους κατά σειρά προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.
«Γενικότερα δεν πραγματοποιούμε επιχειρήσεις παρακολούθησης στο εξωτερικό εκτός κι αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος και έγκυρος στόχος εθνικής ασφάλειας», υπογράμμισε.
«Αυτό εφαρμόζεται στους απλούς πολίτες και στους παγκόσμιους ηγέτες», κατέληξε.
Μετά την δημοσίευση των πληροφοριών αυτών από την εφημερίδα Libération και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediapart, που στηρίχθηκαν σε έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks, ο πρόεδρος Ολάντ αποφάσισε να συγκαλέσει το πρωί της Τετάρτης ένα «συμβούλιο άμυνας» για να «αποτιμήσει την φύση» των πληροφοριών αυτών.
Οι υποκλοπές των επικοινωνιών των Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ αποτελούν την κύρια πληροφορία που δίνουν αυτά τα δύο μέσα ενημέρωσης, στηριζόμενα στα έγγραφα που αποκάλυψε ο WikiLeaks.
Επίσης το πιο πρόσφατο έγγραφο που αποκαλύπτεται και φέρει ημερομηνία 22 Μαΐου του 2012, δηλαδή μερικές ημέρες μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Φρανσουά Ολάντ, γνωστοποιεί απόρρητες συναντήσεις που αποσκοπούσαν στο να συζητηθεί μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι επίκεινται προσεχώς κι άλλες αποκαλύψεις.

tribune.gr