Translate

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Money As Dept - NTOK


Το δεύτερο μέρος εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=uLVrTc...
Το εικονογραφημένο ντοκυμαντέρ Money as Debt (2006) του καναδού καλλιτέχνη και παραγωγού Paul Grignon αφορά στη σχέση του νομισματικού και σύγχρονου τραπεζικού συστήματος. Η ταινία αυτή εκθέτει την άποψη στη συμβολή των τραπεζών στην ιστορική εξέλιξη του συστήματος παραγωγής χρήματος και προειδοποιεί για την αναπόφευκτη κατάρρευση ενός τραπεζικού συστήματος κλασματικού αποθέματος (fractional reserve banking system[S1] ), το οποίο δημιουργεί νέο χρήμα στην οικονομία μέσα από το ίδιο το χρέος των δανειζόμενων, ενθαρρύνοντας ατέρμονα τη δημιουργία ενός υπέρογκου αυτο-κλιμακούμενου χρέους που ξεπερνά την πραγματική παραγωγή πλούτου και ευημερίας.
*****
Τελικά, πώς δημιουργείται το χρήμα; Ποιός το δημιουργεί; Πώς αποφασίζεται πόσα χρήματα θα δημιουργηθούν; Πόσα χρήματα υπάρχουν στον κόσμο;
Τι είναι ο πληθωρισμός, τι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και πώς συνδέονται αυτά μεταξύ τους; Τι είναι το εθνικό χρέος; Πώς είναι δυνατόν, όλα τα κράτη να έχουν εθνικά χρέη; Πού χρωστάνε;
Γιατί διαβάζουμε συχνά ότι η Αμερική κάνει πολέμους για να βοηθήσει την οικονομία της ξοδεύοντας χρήματα στα όπλα; Γιατί δεν βελτιώνεται και η δική μας οικονομική κατάσταση όταν ξοδεύουμε άσκοπα τα χρήματα;
Πώς είναι δυνατόν όλοι, οι απλοί άνθρωποι, οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις που με την εργασία τους παράγουν όλο τον πραγματικό πλούτο, να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε αυτούς που απλά διαχειρίζονται τον πλούτο;
Γιατί δεν αρέσει στις τράπεζες να εξοφλούμε νωρίτερα το δάνειό μας και μας χρεώνουν πρόστιμα; Δεν θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους για να τα ξαναδανείσουν;
Ποιά είναι η διαφορά της τράπεζας και του τοκογλύφου; Και οι δύο δανείζουν έντοκα, έτσι δεν είναι; Ο τοκογλύφος δανείζει τα δικά του χρήματα. Η τράπεζα;
Γιατί κάθε οικολογική προσπάθεια αποτελεί άσκηση ματαιότητας στην σημερινή κοινωνία; Τι είναι αυτό που καθιστά αναπόφευκτη την καταστροφή του πλανήτη; Δεν φτάνουν οι φυσικοί πόροι για όλους;
Τι σημαίνει "κραχ"; Γιατί είναι μαθηματικά αναπόφευκτος ο ερχομός μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, πιθανότατα χειρότερης από αυτήν του 1929;
Πού οφείλεται η σημερινή κρίση και πόσο φρικτά ειρωνικό είναι να δίνουν οι κυβερνήσεις τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών (σε μορφή οικονομικής βοήθειας) στις τράπεζες για να "ορθοποδήσουν";
Το σύντομο ντοκιμαντέρ "Money as Debt" του Paul Grignon έρχεται για να μας εξηγήσει με απλό τρόπο το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:

Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται


Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και
παραδείγματα.

Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?
Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?
Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά
να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?
Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να μείνουμε κιόλας?
Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?

Εξηγούμαι:
1. Το ευρώ από τη φύση του και από τη λειτουργία του είναι ένα χρεωστικό νόμισμα.
Παράγεται σε ειδικό χαρτί και μελάνια της ΕΚΤ, δηλαδή με ελάχιστο κόστος.
Είναι αποσυνδεδεμένο πλήρως από τον λεγόμενο "χρυσό κανόνα" και επομένως, η αξία του είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογιστική. Η αξία του νομίσματος δεν αντιστοιχεί σε χρυσό.
Δηλαδή είναι ...αέρας. Δεν πρόκειται περί πραγματικής αξίας αλλά περί λογιστικών συμψηφισμών αξιών στις συναλλαγές.

2. Περαιτέρω, το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει από την στιγμή της παραγωγής του, χρέος. Πώς γίνεται αυτό; Να η απάντηση:
Το ευρώ "κόβεται" από την ΕΚΤ.
Αλλά η ΕΚΤ (από τις ιδρυτικές συμβάσεις της ΟΝΕ) δεν μπορεί να είναι απευθείας δανειστής κρατών.
Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει με το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο (αυτή τη στιγμή 0,75%) τις εμπορικές τράπεζες κάθε κράτους.
Στη συνέχεια, οι τράπεζες δανειοδοτούν τα κράτη, είτε με τη σύναψη δανειακών συμβάσεων (οπότε το επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6% και καθορίζεται με διμερείς διαπραγματεύσεις) είτε με την αγορά ομολόγων χρέους (οπότε το επιτόκιο δανεισμού προσδιορίζεται από τις χρηματαγορές κατ΄ αρχή επάνω στο δίπολο "προσφορά-ζήτηση" και ανάλογα με την επικινδυνότητα της τοποθέτησης , αυτά είναι τα διαβόητα spreads).
Άρα, τελικά, ο αέρας που παράγει η ΕΚΤ καταλήγει να αποτελεί προϊόν δανεισμού, ο οποίος επιβαρύνει επιτοκιακά ένα κράτους περί το 4%-5%.


Παράδειγμα: Έστω ότι η ΕΚΤ έκοψε 100€. Αυτά τα δανείζει στην τράπεζα Τ με επιτόκιο 0,75%. Η Τράπεζα Τ τα δανείζει με τη σειρά της στο κράτος Κ με επιτόκιο 5%. Άρα το κράτος, όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής, θα πρέπει να αποπληρώσει 105€. Από αυτά τα 105€, τα 4,25 θα τα κρατήσει η τράπεζα Τ, ως απόδοση του επιτοκίου της. Και τα υπόλοιπα 100,75€ θα πρέπει να τα αποδώσει στην ΕΚΤ.

Ας το δούμε με ερωταπαντήσεις για να γίνει σαφές τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω:

Ερώτηση: Άρα, ποιος κερδίζει με τον τρόπο λειτουργίας του ευρώ?
Απάντηση: Οι τράπεζες και η ΕΚΤ.

Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ παράγει χρέος?
Απάντηση: Ασφαλώς ναι! Άλλωστε, για να αποδοθεί 5% τόκος σημαίνει ότι απαιτείται ανάπτυξη περίπου 8%-10% στο ΑΕΠ της χώρας, ώστε αφαιρουμένων των λειτουργικών εξόδων, να απομένει κέρδος από την ανάπτυξη της τάξης του 5% που μπορεί να αποπληρώσει τους δανειστές.
Αλλά τέτοιας έντασης αναπτύξεις ΠΟΤΕ δεν παρουσιάστηκαν στα κράτη της ΟΝΕ, από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα.

Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ, δεν ευνοεί κράτη αλλά τράπεζες;
Απάντηση: Όχι, λάθος! Το ευρώ στην λειτουργία του ως δανειακό προϊόν, ευνοεί τις Τράπεζες. Αλλά ως μέσο συναλλαγών ευνοεί την παραγωγική υπερδύναμη της ΟΝΕ, την Γερμανία. Η Γερμανία με τον ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό της, συγκεντρώνει τεράστια ποσά από τις εξαγωγές, τα οποία οι χώρες με ισχνή παραγωγική δομή αναγκάζονται να καταβάλλουν για να αποκτούν αυτά που χρειάζονται. Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή παραγωγική δομή παρουσιάζουν εμπορικά ελλείμματα, τα οποία προσπαθούν να τα καλύψουν από την παροχή υπηρεσιών (πχ από τον τουρισμό ) και από τον δανεισμό. Επομένως, η Γερμανία κεφαλαιοποιεί το κέρδος που παράγει το ευρώ, πουλώντας τα προϊόντα της, ενώ εμείς χρεωνόμαστε προκειμένου να τα αγοράσουμε, καθώς το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου δεν μας επιτρέπει την δημιουργία αποθεματικών κεφαλαίου από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Ερώτηση: Αυτό όμως είναι φαύλος κύκλος. Όποιος χρεώνεται διαρκώς κάποτε θα καταρρεύσει. Επομένως, το ευρώ, δημιουργώντας συνεχώς χρέη προς όφελος των ισχυρών, είναι τελικά ένα εργαλείο εκπόρθησης κρατών;
Απάντηση: Ασφαλώς. Το ευρώ φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος. Είναι και πολιτικό όπλο. Δημιουργώντας χρέη, επιβάλλει πολιτικές. Και εν τέλει, αναγκάζει σε απώλεια εκφάνσεων της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των χρεών. Επομένως, όταν το ευρώ θα έχει επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν θα υπάρχει και λόγος ύπαρξής του.

Ερώτηση: Άρα η ίδια η Γερμανία μπορεί αν φύγει πρώτη από το ευρώ;
Απάντηση: Ήδη στη Γερμανία η σχετική κουβέντα έχει ξεκινήσει και μάλιστα, ακούγεται πολύ το moto "εμείς ότι είχαμε να κερδίσουμε από την κρίση το κερδίσαμε, τώρα μπορούμε να αποχωρήσουμε από το ευρώ".

Ερώτηση: Άρα εμείς γιατί κοπτόμεθα για το ευρώ τόσο πολύ;
Απάντηση: 1. Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σε ενδεχόμενο επανόδου σε εθνικό νόμισμα και με την εφαρμογή αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να επαναπατρίσουν αυτά τα κεφάλαια, και 2. Γιατί είμαστε τα ιδανικά θύματα και ψώνια, ευρωλιγούρηδες και ξενομανείς, κομπεξικοί και φραγκογλύφτες...

Σχετικό είναι και το θέμα μιας πρότασης που υποβάλλουμε αρκετοί (μεταξύ αυτών κι εγώ ήδη με την σημείωσή μου αυτή) σχετικά με την δυνατότητα ή ίσως και την αναγκαιότητα έκδοσης χρυσής δραχμής, τουλάχιστον για τις εξωτερικές μας συναλλαγές, ως κράτος.

Το ζήτημα της χρυσής δραχμής και του χρυσού κανόνα είναι περίπου ίδια αλλά και πολύ διαφορετικά.

Ειδικότερα: Ένα νόμισμα που κυκλοφορεί ως αξία αντιστοιχούσα σε χρυσό, σημαίνει ότι, αν το πας στην τράπεζα της Ελλάδας και ζητήσεις την αξία του νομίσματος σε πραγματικό χρυσό, τότε θα πάρεις τον αντίστοιχο χρυσό.

Επομένως, θα πρέπει το ύψος των κυκλοφορούντων νομισμάτων, το σύνολο του χρήματος που κυκλοφορεί σε μια χώρα, να αντιστοιχεί σε αποθεματικά χρυσού. Αυτό είναι ο λεγόμενος "χρυσός κανόνας".

Πχ αν το ευρώ ήταν νόμισμα σε αξία χρυσού, τότε εσύ θα μπορούσες να μεταβείς στην τράπεζα της Ελλάδας με ένα χαρτονόμισμα των 100€ και να ζητήσεις να λάβεις την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού.

Περίπου όμοια είναι η λειτουργία του χρυσού νομίσματος αλλά είναι επίσης και εντελώς διαφορετική ταυτόχρονα. Ο λόγος είναι απλός:

Το χρυσό νόμισμα δεν αποτελεί νόμισμα σε αντικατάσταση αξίας, αλλά αποτελεί το ίδιο το νόμισμα αξία καθ' εαυτή, αφού είναι χρυσό.

Επομένως, η συναλλακτική συμπεριφορά στις 2 περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετική. Στην πρώτη περίπτωση (του χρυσού κανόνα) συναλλάσσεσαι συμπράττοντας σε ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, εκτιμώντας ότι η λογιστική αξία του νομίσματος αντιστοιχεί σε αποθεματικό χρυσού. Στην δεύτερη περίπτωση, όμως συναλλάσσεσαι με ΕΚΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, αφού στην πραγματικότητα συναλλάσσεσαι με χρυσό. Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση μετατρέπεις την λογιστική αξία σε χρυσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, μετατρέπεις το χρυσό σε λογιστική αξία.

Έτσι, η πρότασή μου για κυκλοφορία εθνικού χρυσού νομίσματος λαμβάνει υπόψη της μια άκρως αντίθετη παράμετρο σε σχέση με την έκδοση λογιστικής δραχμής.

Η έκδοση λογιστικής δραχμής (που δεν θα αντιστοιχεί σε αποθέματα χρυσού) σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβληθούν αυστηροί νομισματικοί κανόνες για την εισροή και εκκροή συναλλάγματος καθώς επίσης και να διασφαλιστεί ότι το νέο νόμισμα δεν θα γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε να μην δεχτεί πιέσεις και αναγκαστεί σε υποτίμηση.

Αλλά η έκδοση χρυσής δραχμής απαιτεί το νόμισμα να γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε λόγω ακριβώς της ενσωματωμένης αξίας του πολύτιμου μετάλλου από το οποίο έχει δημιουργηθεί και λόγω της τεράστιας ζήτησης σε χρυσό, να δεχτεί υπερτιμητικές πιέσεις και τελικά να ανατιμηθεί!

Έτσι η χρυσή δραχμή, αν ξεκινήσει στην ισοτιμία 1 χρυσή δραχμή =1200 ευρώ, τότε με την είσοδο του νομίσματος στις χρηματαγορές, το νόμισμα αυτό, λόγω ζήτησης θα αποκτήσει αυτόματα προστιθέμενη αξία λόγω ζήτησης που τουλάχιστον θα διπλασιάσει την αξία του μέσα σε λίγες ώρες!

Για να το καταστήσω πρακτικό το ζήτημα, ώστε να γίνει αντιληπτό:

Η Ελλάδα εκτιμάται ότι έχει διαθέσιμα κοιτάσματα χρυσού, ύψους περίπου 28 δις ευρώ. Εάν αυτό τον χρυσό τον μετατρέψουμε σε χρυσό νόμισμα, τότε μέσα σε λίγες ώρες και με την τεράστια υπερτιμητική πίεση που θα ασκηθεί στο νόμισμα (λόγω ζήτησης) η Ελλάδα θα μπορεί να διπλασιάσει ή ακόμα και να τριπλασιάσει την λογιστική αξία του νομίσματος και επομένως να κεφαλαιοποιήσει κέρδος, το οποίο θα προέρχεται ουσιαστικά από την εμπορία χρυσού.

Ωστόσο, αυτό το κέρδος είναι διπλό για τον επίσης απλό λόγο: Στις χρηματαγορές δεν θα ρίξουμε ΟΛΟ το ποσό των χρυσών δραχμών, γιατί αυτό αφενός θα δημιουργούσε πληθωριστικές τάσεις στο νόμισμα και αφετέρου λόγω υπερπροσφοράς δεν θα αποκτούσε την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία.

Ρίχνοντας στις αγορές ένα ποσό ικανό να κάνει τους πάντες να ελπίζουν ότι "θα αγοράσουν χρυσό" αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο του αποθεματικού μας, τότε... θα είχαμε διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την αξία του χρυσού που θα είχαμε στα χέρια μας! Δηλαδή θα είχαμε διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την οικονομική ισχύ της χώρας, χωρίς ποτέ να μεταβιβάσουμε τον χρυσό της!

Πάντως, το σημαντικό ΔΕΝ είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς μια εθνική, λαϊκή δραχμή αλλά το πώς διαχειρίζονται κάποιοι το ευρώ. Εχθές δεν πρόλαβα να σας γράψω ότι ίσως το ευρώ να είναι ένα -από τη φύση του- θνησιγενές νόμισμα, από το οποίο πρώτη η Γερμανία θα θελήσει να αποχωρήσει για να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη της.


Οπότε τώρα, έχετε ακόμα περισσότερες ενδείξεις για το ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μας στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" και πόσο άσχημο παιχνίδι παίζεται στην πλάτη του λαού, από λαμόγια, δημοκόπους (όχι δεν έκανα λάθος, δημοκόπους ήθελα να γράψω) και ύαινες που τόσα χρόνια ζουν και δρουν παρασιτικά επάνω στο σώμα αυτής εδώ της χώρας και τώρα κόπτονται να μας πείσουν να μείνουμε στο ευρώ...


ramnousia.com


Φόβος μάζας ως όπλο



Ο πλαστός φόβος των μαζών είναι η ασφαλέστερη οδός προς την δικτατορία – ολιγαρχία – κομμουνισμό- φασισμό.
Ένας από τους πρώτους που το πήραν χαμπάρι, ήταν ο Κράσος (Marcus Licineus Crassus), που το ‘χε μαράζι και καημό να κυβερνήσει τη Ρώμη, τον 1ο π.κ.ε. αιώνα. Το 70 π.κ.ε. όμως, η Ρώμη ήταν ακόμη δημοκρατία και είχε αυστηρούς κανόνες για το τι μπορούσε και τι ΔΕΝ μπορούσε να κάνει κάποιος που γούσταρε εξουσία.
Ο Κράσος, λοιπόν, σκαρφίστηκε να εκφοβίσει την μάζα, για να του δώσει την εξουσία, ακριβώς όπως προσπαθεί να μας φοβίσει το σημερινό κατεστημένο, με το αν πάμε σε εκλογές, θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός και χίλια δυο άλλα πράγματα, για να τους πούμε:
«Πάρτε τη γ@μημένη την εξουσία και σώστε μας».
Ο Κράσος, σκαρφίστηκε έναν αποτελεσματικό τρόπο να εκφοβίσει την μάζα για να του δώσει την εξουσία. Το σχέδιό του ήταν απλό. Χρησιμοποίησε τον φόβο που έτρεφαν οι Ρωμαίοι για τον Σπάρτακο, που είχε ήδη νικήσει μια στρατιωτική μονάδα.
Ο Σπάρτακος. ήξερε ότι δεν μπορούσε να χτυπήσει την ίδια τη Ρώμη. Το μόνο που ήθελε, ήταν να φύγει με τους άνδρες του, ελεύθερος κι αυτός κι εκείνοι. Κανόνισε έναν μικρό μισθοφορικό στόλο για να τον πάρει με την παρέα του σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη.
Ο Κράσος, όμως, δεν το ήθελε αυτό. Α-πα-πα! Ήθελε να μείνει ο Σπάρτακος, για να εκφοβιστεί και να εκβιαστεί η μάζα. Πήγε λοιπόν ο Κράσος κι εξαγόρασε τους μισθοφόρους καπετάνιους και τα πληρώματα τους που σάλπαραν, αφήνοντας τον Σπάρτακο με τα εισιτήρια στο χέρι!
Στη συνέχεια τοποθέτησε δυο λεγεώνες με τέτοιο τρόπο, που ο Σπάρτακος δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να επιτεθεί στη Ρώμη! Ήταν η μόνη ανοικτή διέξοδος. Ο κόσμος της Ρώμης τα χρειάστηκε, έκαναν τον Κράσο πραίτορα και σύντομα κυβερνούσε την Ρώμη η τριανδρία Κράσου, Πομπήιου και Ιουλίου Καίσαρα.
Από δημοκρατία δηλαδή, η Ρώμη έγινε ολιγαρχία! Και σύντομα ακολούθησαν οι αυτοκράτορες για την πλήρη εγκαθίδρυση του νέου πολιτικού σκηνικού.
Σας θυμίζει κάτι αυτό το κόλπο του Κράσου σήμερα;
«Ωχχχ … είμαστε υπό καθεστώς πτώχευσης» !!!
Υπάρχει κανένας που φαίνεται να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, χωρίς να σέβεται τους κανόνες της και να τηρεί τις δεσμεύσεις της; Η κρίση των τελευταίων ημερών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική οικονομία.
«Δύσκολα τα πράγματα, οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές»!
«Ωχχχ… μας πιέζουν για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» !
«Είναι απαραίτητο να πάρουμε τα μέτρα για να μην καταστραφούμε τελείως και μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης. Και τότε θα πεινάσουμε κι εμείς και τα δισέγγονά μας».
Όταν λοιπόν ο απλός πολίτης, ο μέσος άνθρωπος, η γιαγιά και ο παππούς που έχουν ζήσει στα νιάτα τους παρόμοιες περιόδους εξαθλίωσης, βλέπουν να τους αναλύουν την κατάσταση “έγκριτοι δημοσιογράφοι” και πολιτικοί με σπουδές και θήτευση σε μεγάλα πανεπιστήμια, πείθονται ότι είμαστε ένα βήμα πριν τον όλεθρο και την καταστροφή και το μόνο που ζητούν είναι να δώσει κάποιος τη λύση και να αποφευχθεί η «οικονομική συντέλεια».
«Πάρτε τη ρημάδα την εξουσία και σώστε μας».
Ο φόβος της μάζας είναι μεγάλο όπλο, μεγάλη υπόθεση.

 edwhellas.gr

Λαφαζάνης προς ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε εντολές τι θα κάνουμε με τον αγωγό


Την έντονη αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκάλεσε το «μήνυμα» από τις ΗΠΑ για την κατασκευή του ελληνικού αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Σε δήλωση στο mega, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως «ένας αγωγός με ρώσικο φυσικό αέριο συμφέρει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».
Η Ελλάδα είναι ένας ενεργειακός κόμβος που υποδέχεται φυσικό αέριο από διαφορετικές προελεύσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και τόνισε με νόημα: «Ακολουθούμε ένα δρόμο που υπερασπίζεται πλήρως τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα, ακολουθούμε μία πολυδιάστατη πολιτική και δεν δεχόμαστε εντολές, υπαγορεύσεις από κανέναν».

tribune.gr

Οι βασιλείς της ελίτ


Όλα όσα συζητούνται για τον πλούτο και τη δύναμη των Rothschild, μοιάζουν να είναι «αποκυήματα» της ανθρώπινης φαντασίας – εν τούτοις, πρόκειται πράγματι για την ισχυρότερη και πλουσιότερη οικογένεια του πλανήτη, με μία χωρίς όρια επιρροή

«Τα χρήματα είναι ο Θεός της εποχής μας και οι Rothschild ο προφήτης Του»
(H. Heine, Μάρτιος 1841).
Όπως έχω ήδη αναφέρει (κείμενο) οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες, οι αθλητές, εμείς που γράφουμε, ιδίως δε οι πολιτικοί, διεκδικούν από το περιβάλλον τους δύο βασικά πράγματα: την αγάπη, καθώς επίσης την επιβεβαίωση πως είναι σημαντικοί, ότι αξίζουν.

Σε πλήρη αντίθεση όμως με όλους τους άλλους, η ελίτ του χρήματος αδιαφορεί εντελώς για την αγάπη ή για την επιβεβαίωση των άλλων, ενώ επιδιώκει ένα και μοναδικό πράγμα: την αύξηση της δύναμης της, έτσι ώστε να επιβάλλει την κυριαρχία της στις «μάζες» –να κινεί τα νήματα δηλαδή, παραμένοντας στο παρασκήνιο, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου.

Στα πλαίσια αυτά, όλα όσα συζητούνται για τον πλούτο και τη δύναμη των Rothschild, των βασιλέων της ελίτ, μοιάζουν να είναι «αποκυήματα» της ανθρώπινης φαντασίας – υπερβολικά δηλαδή, ψεύτικα, θεωρίες συνωμοσίας, παράλογα και αμφίβολα. Εάν όμως παραμείνει κανείς στα γεγονότα, αποφεύγοντας τους μύθους και τις εικασίες, θα διαπιστώσει πως πράγματι πρόκειται για την ισχυρότερη και πλουσιότερη οικογένεια της Δύσης, με μία χωρίς όρια επιρροή – ενώ την ίδια στιγμή δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ στα ΜΜΕ και δεν γίνεται σε καμία περίπτωση δημόσιο θέμα.

Περαιτέρω, τόσο η επιρροή, όσο και η μυστικότητα της οικογένειας που αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα, πριν από όλα την ανάδειξη μελών της στην πολιτική, τεκμηριώνεται από τον κατάλογο των πλουσιοτέρων ανθρώπων που δημοσιεύει ετήσια το περιοδικό Forbes – στον οποίο ποτέ δεν εμφανίζεται, παρά το ότι τα περιουσιακά της στοιχεία είναι πολλαπλάσια από αυτά του εκάστοτε πρώτου, όπως ο B. Gates (Microsoft) στο παρελθόν, με περίπου 50 δις $.

Ειδικότερα, η αόρατη περιουσία των Rothschild υπολογίζεται στα 100.000 δις $ (των Rockefellers που επίσης δεν εμφανίζονται στον κατάλογο στα 11.000 δις $), όταν, για σύγκριση, η περιουσία όλων μαζί των 691 πλουσιότερων ανθρώπων που αναφέρονται στο Forbes είναι της τάξης των 2.200 δις $ – δηλαδή, περίπου 50 φορές χαμηλότερη.

Το ότι καταφέρνουν τώρα να μην εμφανίζεται το όνομα τους στον κατάλογο, έτσι ώστε να παραμένουν στην αφάνεια και να μη γίνονται στόχος, είναι απλό – τους ανήκει το περιοδικό, όπως επίσης το δίκτυο διεθνών ειδήσεων Reuters, το οποίο ουσιαστικά εφοδιάζει όλα τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη (πηγή: M. Morris). Με απλά λόγια, η οικογένεια καθορίζει ποιός θα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα της – παραμένοντας στο παρασκήνιο.

Περαιτέρω, θεωρώντας περιττό να ασχοληθώ με την ιστορία της οικογένειας, η οποία μετά τη δήμευση της περιουσίας της από το τρίτο Ράιχ απέφευγε επίσημα τη Γερμανία και την Αυστρία (έως το 2009, το έτος της κρίσης, όπου ίδρυσε τράπεζες και σε αυτές τις χώρες), θα περιοριστώ στο παρόν – ξεκινώντας από το ότι, διαθέτουν 950 τράπεζες σε 35 χώρες, σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Αυστραλία και στο Ισραήλ.

Οι τράπεζες αυτές δεν φαίνονται, δεν κινούν την προσοχή δηλαδή, επειδή δεν απευθύνονται στους μέσους ιδιώτες, ενώ δεν είναι σε περιοχές που θεωρούνται προβεβλημένες – με πελάτες τους αποκλειστικά και μόνο τους υπερβολικά πλουσίους, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις άλλες τράπεζες, τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς επίσης τις κυβερνήσεις των κρατών.

Συμμετέχουν δε σε πάρα πολλές κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, συνήθως χωρίς να εμφανίζονται ως μέτοχοι – αφού επιμερίζουν τα ποσοστά τους σε περισσότερες συμμετοχές, έτσι ώστε η κάθε μία τράπεζα τους να κατέχει λιγότερο από το 5%. Η οικογένεια δεν περιορίζεται βέβαια σε τράπεζες, διαθέτοντας επί πλέον επενδυτικές εταιρείες, ασφαλιστικές, ομίλους ακίνητης περιουσίας κοκ. – όπως τη γνωστή «Royal & Sun», καθώς επίσης τον όμιλο «Black Stone».

Ο όμιλος της «Black Stone», ο οποίος ιδρύθηκε το 1985 με χρήματα της οικογένειας από τον επικεφαλή του μεγαλύτερου υποκαταστήματος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της «Fed New York», διαθέτει μεγάλα ποσοστά μετοχών των μεγαλυτέρων εισηγμένων επιχειρήσεων της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών του δείκτη DAX της Γερμανίας – οι οποίοι είναι μόνο «κατ’ επίφαση» γερμανικοί.

Προφανώς όλα τα παραπάνω προσδίδουν στην οικογένεια μία τεράστια χρηματιστηριακή δύναμη, αφού διαθέτει κάθε είδους εσωτερική πληροφόρηση – με αποτέλεσμα να μπορεί να κερδίζει «κατά το δοκούν» μυθικά ποσά, ελέγχοντας σχεδόν πλήρως τις κινήσεις των τιμών των μετοχών, των νομισμάτων, των εμπορευμάτων κοκ. Προφανώς δε είναι υπέρ της κατάργησης των μετρητών χρημάτων (άρθρο), τα οποία δεν ελέγχονται τόσο εύκολα, όσο τα «πλαστικά».

Οι Rothschild συμμετέχουν επίσης στη μεγάλη επενδυτική εταιρεία «Black Rock» (γνωστή από τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών), η οποία διαθέτει με τη σειρά της μετοχές σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές, διαχειριζόμενη περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,7 τρις $ - σχεδόν εννέα φορές περισσότερα δηλαδή, από ολόκληρο το δημόσιο χρέος της πατρίδας μας.

Με δεδομένη τώρα τη δυνατότητα πολλαπλασιασμού τους με τη βοήθεια της μόχλευσης, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τις 40 φορές (108 τρις $, όταν το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι της τάξης των 70 τρις $), κατανοεί κανείς την τεράστια δύναμη μίας και μόνο εταιρείας της οικογένειας – η οποία δεν περιορίζεται στην κλασσική Δύση, αφούμε την τράπεζα JNR UK Ltd (Jacob and Nathaniel Rothschild) επεκτείνεται στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς επίσης στη Ρωσία, διαθέτοντας πολύ στενές σχέσεις με τους ολιγάρχες.

Προσπάθησε δε να εξαγοράσει τον πετρελαϊκό όμιλο Yukos, εμποδιζόμενη την τελευταία στιγμή από τον κ.Putin, ο οποίος το 2003 «απέσυρε από την κυκλοφορία» τον πρόεδρο της (Chodorkowski), πριν ακόμη προλάβει να την πουλήσει στην JNR UK Ltd. Φυσικά, η οικογένεια διαθέτει τη δική της μυστική υπηρεσία, αγοράζοντας το 2007 την εταιρεία «Diligence LLC», η οποία είχε ιδρυθεί το 2000 από ένα ηγετικό στέλεχος της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, σε συνεργασία με έναν πρώην πράκτορα της CIA.

Στον τομέα των πολυτίμων λίθων, η μεγαλύτερη συμμετοχή της οικογένειας είναι στην ολλανδική De Beers, η οποία σχεδόν μονοπωλεί την παγκόσμια αγορά διαμαντιών – ενώ δικοί της άνθρωποι είναι τοποθετημένοι στις σημαντικότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, στις ομάδες συμφερόντων (άρθρο), στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο ΔΝΤ, στην BIS, στον ΟΗΕ, στο μεγαλύτερο όμιλο ΜΜΕ του κόσμου (R.Murdoch News Corporation) κοκ.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος του άρθρου, είναι φύσει αδύνατον να απαριθμήσει κανείς όλες τις συμμετοχές και όλες τις επιχειρήσεις της οικογένειας αυτής – ενώ είναι κάτι παραπάνω από εύλογη η εντύπωση των περισσοτέρων ανθρώπων, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για μυθικά πρόσωπα.

Εν τούτοις, τα πρόσωπα αυτά δεν είναι μόνο αληθινά αλλά, το βασικότερο, επιδιώκουν να κυβερνήσουν απολυταρχικά ολόκληρο τον πλανήτη – έχοντας πρόσφατα δρομολογήσει το γνωστό ως «οικονομικό ΝΑΤΟ», μέσω του οποίου θα καταργηθεί πολύ εύκολα η δημοκρατία. Ένα από τα βασικότερα εργαλεία τους βέβαια είναι το ευρώ – το οποίο δεν θα επιτρέψουν να διακινδυνεύσει ούτε από την Ελλάδα, ούτε από το άλλο παράσιτο της Ευρωζώνης, όπως θεωρείται η Γερμανία (ανάλυση).


πηγή

Κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω - Το παιχνίδι του φθόνου


Αυτό το παιχνιδάκι από τα βράχια στην κωλοτούμπα και πάλι πίσω στα βράχια παίζετε από ανθρώπους που φθονούν.Έχουν χάσει την δικιά τους αυτοεκτίμηση και το μίσος προς την ύπαρξη τους μετατρέπετε σε μίσος έναντι των άλλων.

Είναι οι Ιαβέρηδες που αδιάκοπα καταδιώκουν τους Αγιάννηδες και όταν δεν τα καταφέρουν ο φθόνος επιστρέφει στην ύπαρξή τους...Του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας


Μια από τις παιδικές πονηριές στο παιχνίδι “κορώνα ή γράμματα” ήταν να πεις γρήγορα πριν πετάξεις το νόμισμα “κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω”. Και στις δύο περιπτώσεις ο χαμένος ήταν ο αντίπαλος, αλλά το δίλημμα φαινόταν τίμιο.

Με την ίδια αλλά μάλλον παρωχημένη κουτοπονηριά, οι θιασώτες του “βάστα Σόιμπλε” αντιμετωπίζουν τη διαπραγμάτευση και τον Τσίπρα. Εν ολίγοις ό,τι και να κάνει ο Τσίπρας είναι χαμένος αφού κορώνα ή γράμματα κερδίζουν αυτοί και μόνο αυτοί.

Πριν ξεκινήσει λοιπόν μια διαπραγμάτευση, οι εφημερίδες γεμίζουν με αναλύσεις πως πέφτουμε στα βράχια, η χώρα καταστρέφεται , η αγορά ρημάζει. Όταν είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και υπάρξουν διαρροές πως υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης λύσης, η προφητεία αλλάζει και ξαφνικά ο Τσίπρας γίνεται κωλοτούμπας που είναι έτοιμος να τα υπογράψει όλα. Την επόμενη μέρα όταν υπάρξουν ανακοινώσεις και φανεί πως η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να υπογράψει επώδυνα μέτρα, το νόμισμα ρίχνεται ξανά στον αέρα και, ω του θαύματος, κερδίζουν πάλι: ο Τσίπρας οδηγεί και πάλι τη χώρα στην καταστροφή. Με κορώνα χάνει ο Τσίπρας και με γράμματα κερδίζουν αυτοί.

Δεν πρόκειται για παιχνίδι, ούτε μόνο για συμφέροντα, αλλά κυρίως για μίσος. Θέλουν να αποτύχει ο Τσίπρας και ας καταστραφεί η χώρα. Είναι έτοιμοι να φωνάξουν “ζήτω ο Σόιμπλε”, “ζήτω η Μέρκελ” ακόμη και “κράτα Ρώμελ” αν χρειαστεί, αρκεί να είναι δεδομένο πως θα χάσει ο Τσίπρας.

Είναι δεδομένο πως οραματίζονται την αποτυχία και μέσα τους τη μεταμορφώνουν στην επόμενη μέρα που θα έχει κυλήσει το νόμισμα και είτε κορώνα είναι είτε γράμματα, είτε ευρώ, είτε δραχμή, είτε ιρακινό δηνάριο θα καταλήξει στο δικό τους κουμπαρά. Αλλά δεν νομίζω πως τα κίνητρά τους είναι μόνο πολιτικά. Δεν αντέχουν την εικόνα μιας διακυβέρνησης, είτε είναι καλή είτε όχι, που δεν θα έχει τους ίδιους να καθορίζουν τα πράγματα. Δεν αντέχουν την εικόνα του πιτσιρικά και των αγραβάτωτων που έγιναν συνομιλητές της Μέρκελ αφήνοντας τους ίδιους στο περιθώριο. Δεν υποφέρουν την ήττα, -ίσως και του ίδιου του πολέμου όχι μόνο της μάχης- που κουβαλά μαζί της η νέα κατάσταση.

Αφρίζουν τα βαλτωμένα νερά του Ποταμιού, αναστενάζει ο Σαμαράς και χωρίς τη βοήθεια της Παναγίας, αναρωτιέται τι κόμμα είναι ο Βενιζέλος. Κοινή στάση και απαίτηση όλων να αποτύχει ο Τσίπρας κι ας πάει στα κομμάτια η χώρα.

Ρίχνουν και ξαναρίχνουν το νόμισμα μήπως και βρουν κανένα εύπιστο να ξεγελάσουν πως νίκησαν. Και κορώνα και γράμματα κερδίζουν. Αλλά βέβαια προτιμούν “κορώνα”. Αν είναι δυνατόν στο κεφάλι τους. Προς θεού, όχι στου Τσίπρα.


kafeneio-gr.blogspot.com/2015/06/blog-post_77.html#ixzz3cAKN5UgB

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΛΙΝΚΟΛΝ & ΚΕΝΕΝΤΙ-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ....ΧΑΘΗΚΑΝ!!!


Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου .

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;  Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες
που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%.

Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.

Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.

Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν.

Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι.

Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.

Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του.

Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο.

Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια . Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο)!

Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του «Federal Reserve» και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.

Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα.Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.

Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα.)Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο.

Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο.Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος - του τότε, του αληθινού):

“Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».

Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.

Πηγή : aetos-apokalypsis.com

Κάνε την αδυναμία σου... δύναμή σου!


Λίγο προσεκτικά αν κοιτάξουμε γύρω μας τη φύση θα αντλήσουμε πολλά διδάγματα από τα φυτά. Μπορούμε να προσδιορίσουμε τις τοξικές περιοχές απλά παρατηρώντας τι φυτρώνει εκεί και να αντιληφθούμε πώς ορισμένα φυτά πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν τα υπόλοιπα να ευδοκιμήσουν. Αλλά το πιο βαθύ μάθημα που μπορεί να μάθει κανείς είναι ότι το δηλητήριό του είναι στην πραγματικότητα το σημαντικότερο δώρο του. Πολλά από τα πιο δηλητηριώδη φυτά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μερικά από τα ισχυρότερα και πιο σωτήρια φάρμακα στις σωστές συνθήκες. Η θανατηφόρα μπελαντόννα από καιρό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου του Parkinson, ενώ η επικίνδυνη δακτυλίς χρησιμοποιείται ευρέως με φαρμακευτική μορφή για τη θεραπεία της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. 

Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το πεδίο της ομοιοπαθητικής βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα δηλητηριώδη φυτά είναι πραγματικά ευεργετικά φάρμακα σε πολύ χαμηλές δόσεις. Έτσι, εάν η χειρότερη αδυναμία είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη δύναμη της φύσης, τότε γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και σε εμάς;

Ο πολιτισμός έχει θεσπίσει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες. Από νωρίς στη ζωή, μαθαίνουμε ότι το σύνολο των δυνατοτήτων μας εμπίπτει σε μία από τις δύο κατηγορίες, εκείνες που είναι χρήσιμες και εκείνες που δεν είναι. Τα δυνατά μας σημεία και οι αδυναμίες μας. Και από στόμα σε στόμα διαδίδεται μια πολύ απλή στρατηγική για την επιτυχία στη ζωή: μεγιστοποιήσετε τις δυνάμεις σας και ελαχιστοποιήστε τις αδυναμίες σας.

Αλλά ποιος μπορεί να πει ποια είναι τα δυνατά σημεία και ποιες είναι οι αδυναμίες σας;
Πάρτε για παράδειγμα τον ακόλουθο τύπο ανθρώπου. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και επιρρεπής στο άγχος. Πολλοί, αν όχι όλοι, θα συμφωνούσαν ότι πρόκειται για αδύνατα σημεία. Ταυτόχρονα, είναι έξυπνος, απίστευτα επικοινωνιακός και έχει δημιουργική σκέψη. Και στις δύο περιπτώσεις, μιλάμε για ένα υπερδραστήριο νευρικό σύστημα. Ωστόσο, σε ένα πλαίσιο αυτό θεωρείται ως αδυναμία, ενώ σε ένα άλλο θεωρείται δύναμη.

Όλες οι ικανότητες είναι εγγενώς ουδέτερες. Και σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο καθορίζεται η αξία τους.

Αν επιθυμείτε να απολαύσετε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι το βράδυ, η μπελαντόννα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι η πρώτη σας επιλογή. Αλλά, αν φοβάστε μήπως θα νοσήσετε από Parkinson, η επιλογή αυτή θα μπορούσε απολύτως να αλλάξει τη ζωή σας.

Αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον υψηλού στρες, η υπερδραστηριότητα του νευρικού συστήματος κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καθόλου χρήσιμη. Αλλά, αν είστε χαλαρός και οργανώνεται σωστά τον χρόνο σας, αυτό ακριβώς μπορεί να είναι το μεγαλύτερο προσόν σας. Και όλα εξαρτώνται από το πλαίσιο που θέτεις τον εαυτό σου.

Οποιαδήποτε αδυναμία μπορεί να είναι μια συντριπτική δύναμη στο σωστό πλαίσιο. Στην πραγματικότητα, οι χειρότερες αδυναμίες είναι συχνά το πιο ισχυρό ανεκμετάλλευτο δυναμικό, απλά σε λάθος πλαίσιο. Αν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σας, φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει αν γνωρίζατε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Σκεφτείτε πώς το τρέχον πλαίσιο επηρεάζει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας :

· Πόσο άγχος έχετε στη ζωή σας;

· Πόσο υποστηρικτικές είναι οι σχέσεις σας;

· Πώς η διατροφή σας σας κάνει να αισθάνεστε;

· Πόσο αγαπάτε (ή μισείτε) τη δουλειά σας;

· Πόσο χρόνο αφιερώνετε για τον εαυτό σας;

· Πώς όλα αυτά μεταμορφώνουν τις ικανότητές σας σε δυνατά ή αδύνατα σημεία;

Το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι ο εαυτός σου. Κανένα φυτό εκεί έξω δεν προσπαθεί ποτέ να είναι οτιδήποτε άλλο. Εμείς απλά χρειαζόμαστε ένα πλαίσιο που να ταιριάζει με τη φυσική μας κατάσταση προκειμένου να μετατρέψει όλες τις αδυναμίες μας σε πλεονεκτήματα.

Κρίνεται αναγκαίο, λοιπόν, να προσφέρετε το σωστό περιβάλλον στις αδυναμίες σας για να ευδοκιμήσουν. Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σας. Φανταστείτε πόσο εύκολη θα ήταν η ζωή σας, αν ήσασταν απλώς ο εαυτός σας. Αυτό το μάθημα συμβαίνει σε όλη τη φύση. Ρωτήστε τα φυτά.


Η φυλακή από την ελευθερία διαφέρουν στην αντίληψη του καθενός, όπως και η δουλειά από τη δουλεία διαφέρουν μόνο στον τόνο...


Οι σύγχρονες κοινωνίες, είτε στον "αναπτυγμένο" είτε στον "υπό ανάπτυξη" κόσμο, είναι τόσο στην επιφάνεια (πλέον) όσο και στη βαθύτερη ουσία τους...δουλοκτητικές!
Το να επιβιώνεις απέχει πολύ, σε ποιότητα και σε φιλοσοφία που νοηματοδοτεί την ύπαρξη, από το να ζεις πραγματικά και αληθινά.
Στην πολυεθνικά αποικιοκρατούμενη και χρεοκρατικά δομημένη "πραγματικότητα" ο άνθρωπος έχει εξοβελιστεί από το κέντρο του τεχνολογικά υπεραναπτυγμένου "πολιτισμού".


Από τη στιγμή που γεννιέται έως τη στιγμή που πεθαίνει αποτελεί ένα "πατενταρισμένο προϊόν" στην ιδιοκτησία των μεγαλοτσιφλικάδων που λυμαίνονται τον κόσμο και διαμορφώνουν αποκλειστικά με τους δικούς τους μισάνθρωπους και παράλογους όρους την "πραγματικότητά του". Κι ο άνθρωπος ξεπέφτει σε έρμαιο στο έλεος των παρασιτικών οργανισμών τους, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εταιρειών τους, των κανόνων και των "νόμων" τους, των "αγορών" όπου τα πάντα πωλούνται και εξ-αγοράζονται και ιδιωτικοποιούνται, της "ασφάλειας" πίσω από τα κάγκελα των πανταχού παρόντων κελιών και της "προστασίας"(Αυτές οι κοινωνίες των τρομοκρατών επιστατών και των τρομοκρατημένων υποτελών δεν ταιριάζουν σε ελεύθερους ανθρώπους...) που του παρέχουν. Ο άνθρωπος ξεπέφτει σε "έμψυχο αποτύπωμα" των μητρώων και αριθμών με τα οποία τον σταμπάρουν σε κάθε πτυχή του "κοινωνικού  εγκλεισμού" και των "θέσεων εργασίας" και ψυχαναγκαστικής καριέρας-Στο βωμό μιας καριέρας, που του προσφέρουν λες και του κάνουν χάρη.
Όμως η δουλειά από τη δουλεία διαφέρουνε μόνο στον τόνο!

Η μεταφορά των δικαιωμάτων, των ίδιων των ιδιοτήτων και της συνείδησης των ανθρώπων σε κέντρα λήψης αποφάσεων στα οποία δεν έχουν καμία πρόσβαση και σε μυστικοπαθείς συναγωγές "υψηλών προσωπικοτήτων" τελείως ξένων προς αυτούς, ισοδυναμεί με σφετερισμό των ανθρώπινων πλασμάτων!

(πατήστε το κουτάκι με τις δυο γραμμούλες για υπότιτλους στα αγγλικά)


upogia-taxi.blogspot.gr

ΡΕ ΣΥ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ;

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Βάστα γερά ΔΝΤ! (Video)

Ήταν γνωστό ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ όμως φαίνεται να πηγαίνει πολλά βήματα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα στην παρέμβασή του στο δελτίο του σταθμού το βράδυ της Τρίτης και στη συζήτησή του με τη Σία Κοσιώνη, κάλεσε το ΔΝΤ να μην κάνει βήμα πίσω από τις απαιτήσεις του στα εργασιακά.

Σύμφωνα πάντως με το μέχρι στιγμής ρεπορτάζ....
, το ΔΝΤ ζητούσε όχι μόνο την απόσυρση της υπόσχεσης της κυβέρνησης για συλλογικές διαπραγματεύσεις και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, αλλά αντίθετα απαιτούσε και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν δίστασε να τοποθετηθεί επί του θέματος και «μεταξύ μας» όπως είπε στην παρουσιάστρια του δελτίου, κάλεσε το Ταμείο «να κρατήσει αρκετά γερά, μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα, θα είναι καταστροφή, θα πάει τη χώρα 25 χρόνια πίσω δηλαδή από εκεί που ήρθαμε και φαίνεται που καταλήξαμε.»

Το πρόβλημα ήταν, ότι η συζήτηση δεν έγινε «μεταξύ τους», αλλά στον αέρα…

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/

Καταπέλτης ο Γ. Κασιμάτης στην εξεταστική για τα μνημόνια (Βίντεο)



«Ρητή παραβίαση του Συντάγματος τα Μνημόνια»
Καταπέλτης για τα μνημόνια και αυτούς που τα επέβαλαν στη χώρα μας –Έλληνες και Ευρωπαίους - ήταν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τους πρώτος που κατήγγειλαν την αντισυνταγματικότητα των δανειακών συμβάσεων, επανέλαβε τη θέση του ότι τα Μνημόνια συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα, των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, επομένως είναι άκυρα και δεν θα έπρεπε να έχουν καμία ισχύ στην Ελλάδα.
«Έχουν γίνει παραβιάσεις. Δεν υπάρχει καμία απόφαση δικαστηρίου διεθνώς που να επιτρέπει τέτοιου είδους επώδυνα μέτρα και οριζόντιες περικοπές επειδή έχει ανάγκη το κράτος. Ο άνθρωπος είναι πάνω από το κράτος. Ο άνθρωπος είναι πάνω και πρώτα από όλα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος τόνισε ότι έχει χωρίσει τις παραβιάσεις σε τρία βασικά κεφάλαια: 1) Την προπαρασκευή των δανειακών συμβάσεων από την προεκλογική περίοδο του 2009 μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων. 2) Το περιεχόμενο των συμβάσεων. 3) Τις συνέπειες.
Ο κ. Κασιμάτης διευκρίνισε πως στις συμφωνίες αυτές υπήρχαν πρωτοφανείς όροι όπως η ρητή παραίτηση από όλες τις ασυλίες βασικών αγαθών και η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
«Για πρώτη φορά υπεγράφη τέτοια συμφωνία στην ιστορία της ανθρωπότητας, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υπογράφεις κάτι τέτοιο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεύτερος πρωτοφανής όρος, όπως είπε είναι η δέσμευση του συνόλου της περιουσίας δημοσίου. «Το δάνειο είναι χωρίς διασφάλιση, όλα τα οικονομικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα χάριν των δανειστών. Δεν μπορεί τίποτα να πωληθεί δίχως έγκριση δανειστών».
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε ακόμη ότι η ψήφιση των μνημονίων χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία 2/3 της Βουλής (δηλαδή 200 βουλευτές), διότι «παραχωρούσαν αρμοδιότητες εθνικών οργάνων σε ξένα όργανα».
Επιπλέον, κατήγγειλε ότι υπήρξε διαρκής παράλειψη ενημέρωσης των οργάνων πολιτεύματος, του λαού, της Βουλής και του πρόεδρου της δημοκρατίας.
Παράλληλα εκτίμησε ότι «τουλάχιστον το 70% του ελληνικού χρέους είναι επαχθές», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση νομικά δεν υποχρεούται να φέρει στη Βουλή προς κύρωση την παράταση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. «Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μορατόριουμ, προκειμένου να υπάρξει μία άλλη συμφωνία», επεσήμανε.
kontranews.gr

Ζάχαρη Λευκός Θανάτος


Ο ειδικός στις ορμονικές διαταραχές και την παιδική παχυσαρκία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο Ρόμπερτ Λάστινγκ είχε δώσει το 2009 μια διάλεξη με τον τίτλο «Ζάχαρη, η πικρή αλήθεια», η οποία αναρτήθηκε στο YouTube και την οποία έχουν δει έως σήμερα πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι.
Ο Λάστινγκ αναφέρει τη ζάχαρη ως «τοξική» και ως «δηλητήριο» για τον ανθρώπινο οργανισμό – ως τέτοια αναφέρει όχι μόνο την κοινή ζάχαρη που προσθέτουμε στον καφέ μας, αλλά και το σιρόπι καλαμποκιού (high fructose corn syrup) που περιέχεται στις επεξεργασμένες τροφές. Σε αυτό συμφωνεί και ο ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Λωζάννης στην Ελβετία Λικ Ταπί, που θεωρείται διεθνώς αυθεντία στο θέμα. Σε μια ανασκόπηση σχετικών μελετών το 2010, ο Ταπί συμπέρανε ότι «το σιρόπι καλαμποκιού είναι πιο βλαβερό από τις άλλες πηγές ζάχαρης».
Ο Λάστινγκ μιλά συνεχώς δημοσίως κατά της ζάχαρης, τονίζοντας  το κακό που κάνει η φρουκτόζη «δεν έχει να κάνει τίποτα με τις θερμίδες. Η ζάχαρη είναι δηλητήριο η ίδια».
Σύμφωνα με άποψη του Λάστινγκ, η ζάχαρη μάλλον παρά το λίπος είναι υπεύθυνη για την επιδημία παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 στον δυτικό κόσμο, καθώς και για αρκετές άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια και αρκετές κοινές μορφές καρκίνου. Κατά τον ίδιο, η ζάχαρη θα πρέπει να θεωρηθεί, όπως τα τσιγάρα και το αλκοόλ, ως κάτι που σκοτώνει.
Πώς δρα στον οργανισμό η φρουκτόζη
Η γνωστή μας επιτραπέζια ζάχαρη είναι ένας δισακχαρίτης που αποτελείται από γλυκόζη και φρουκτόζη. Ο Λάστινγκ πιστεύει ότι ο τρόπος που ο οργανισμός μας μεταβολίζει τη φρουκτόζη είναι ιδιαίτερα επιβλαβής, όταν αυτή λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες. «Εάν παίρνετε 100 θερμίδες γλυκόζης (από μια πατάτα, ψωμί ή άλλη αμυλούχα τροφή) ή 100 θερμίδες από ζάχαρη (μισή γλυκόζη και μισή φρουκτόζη), αυτές μεταβολίζονται διαφορετικά μέσα στο σώμα και έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα», λέει. «Είναι ισοθερμικές τροφές, αλλά όχι ισομεταβολικές».
Η φρουκτόζη μεταβολίζεται αρχικά στο ήπαρ (συκώτι), ενώ η γλυκόζη μεταβολίζεται σε κάθε κύτταρο του οργανισμού. Αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά για το συκώτι, ιδιαίτερα μάλιστα εάν έχετε πάρει τη ζάχαρη σε υγρή μορφή, οπότε μεταβολίζεται αμέσως.
Σε πειραματόζωα, όταν η φρουκτόζη “χτυπά” καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα σε ένα γεύμα, το συκώτι τη μετατρέπει αμέσως σε λίπος. Αυτό θεωρείται ότι προκαλεί λιπαρό συκώτι και μια κατάσταση που είναι γνωστή ως αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία είναι σήμερα βασικό πρόβλημα στην παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, στο μεταβολικό σύνδρομο, στην καρδιοπάθεια και πιθανώς σε ορισμένους καρκίνους.
Πολλές μελέτες δείχνουν επίσης ότι υπάρχει σχέση μεταξύ κατανάλωσης φρουκτόζης και αυξημένων επιπέδων τριγλυκεριδίων και «κακής» LDL χοληστερόλης (χοληστερίνης) τόσο σε ενήλικους όσο και σε παιδιά. Άλλα ερευνητικά στοιχεία επίσης καταδεικνύουν ότι η αυξημένη κατανάλωση πρόσθετων σακχάρων συνδέεται άμεσα και με μειωμένα επίπεδα της αγγειοπροστατευτικής HDL, δηλαδή της «καλής» χοληστερόλης. Μια άλλη επίπτωση της φρουκτόζης είναι ότι αυξάνει το ουρικό οξύ στο αίμα.
Το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού χρησιμοποιείται σήμερα σε πάρα πολλές τροφές ως γλυκαντικό, ακόμα και σε κατεψυγμένα προϊόντα διότι μειώνει την κρυσταλλοποίησή τους. Ένα ακόμη πλεονέκτημά του είναι ότι χαρίζει ωραίο καφέ χρώμα σε τροφές που έχουν ψηθεί όπως τα κέικ και άλλου είδους αρτοσκευάσματα, καθώς και στα δημητριακά πρωϊνού. Για αυτούς τους λόγους, το σιρόπι φρουκτόζης είναι από τα «αγαπημένα» πρόσθετα της βιομηχανίας τροφίμων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα γιαούρτι με γεύση φρούτων με χαμηλά λιπαρά μπορεί να περιέχει 10 κουταλιές αυτού του σιροπιού. Ένα αναψυκτικό μπορεί να περιέχει ως και 13 κουταλιές!
Σήμερα λοιπόν ο άνθρωπος καταναλώνει πάρα πολύ φρουκτόζη σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που προκαλεί προβλήματα στο συκώτι και καρκίνο.

Την ποσότητα της φρουκτόζης που παίρνει κάποιος από τα φρούτα, το συκώτι μπορεί να την χειριστεί. Αλλά καθώς η φρουκτόζη «κατακλύζει» τη ζωή μας, οι ειδικοί ανησυχούν σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχει η μεγάλη κατανάλωση στην υγεία. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μπανγκόρ στην Ουαλία ανέφεραν ότι ακόμη και ο φρέσκος χυμός φρούτων περιέχει έως και πέντε κουταλιές φρουκτόζη ανά ποτήρι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και σε διαβήτη τύπου 2, αν κάποιος πίνει πολλούς τέτοιους χυμούς την ημέρα.
Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, η Βρετανική Διαιτολογική Εταιρεία συνέστησε η κατανάλωση χυμών να μην ξεπερνά τα 150 ml την ημέρα. Όπως σημείωσαν οι ειδικοί της Εταιρείας όταν κάποιος πίνει φρέσκο χυμό φρούτων, κατά το στύψιμο απομακρύνονται οι φυτικές ίνες με αποτέλεσμα η φρουκτόζη να απορροφάται ευκολότερα στην κυκλοφορία του αίματος. Γι’ αυτό ακριβώς, το φρούτο διαφέρει από τον φρουτοχυμό.
sugar_flow_5-lr
Tα προβλήματα που προκαλεί η φρουκτόζη:
Η πολλή ζάχαρη οδηγεί αποδεδειγμένα – σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ – στα εξής τουλάχιστον προβλήματα υγείας:
Τερηδόνα. Όλες οι μορφές της ζάχαρης αυξάνουν την τερηδόνα των δοντιών, επιτρέποντας στα βακτήρια να αναπτύσσονται. Το πρόβλημα εντείνεται εάν τρώτε τροφές με ζάχαρη ενδιάμεσα από τα γεύματα.
Φτωχή διατροφή. Εάν χορταίνετε με τροφές με προστιθέμενη ζάχαρη, θα παραμελείτε θρεπτικά τρόφιμα, γεγονός που σημαίνει ότι θα σας λείπουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Τα αναψυκτικά παίζουν πολύ μεγάλο αρνητικό ρόλο, γιατί δίνουν το αίσθημα του κορεσμού, πολλή ζάχαρη και καμία θρεπτική ουσία.
Πρόσληψη βάρους. Η προστιθέμενη ζάχαρη αυξάνει πολύ τη θερμιδική πυκνότητα των τροφών και συμβάλλει καθοριστικά στα παραπανίσια κιλά.
Αυξημένα τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Εάν τρώτε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μέσω των τροφών, αυξάνετε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σας στο αίμα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Ενοχοποιείται ακόμα για αύξηση της «κακής» χοληστερόλης, μείωση της «καλής» χοληστερόλης, για το μεταβολικό σύνδρομο και ορισμένους καρκίνους.
«Ο μεγαλύτερος αποδεδειγμένος κίνδυνος από την υπερκατανάλωση ζάχαρης είναι η αύξηση του σωματικού βάρους, που συνδέεται άμεσα με την υπερλιπιδαιμία, την υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ορισμένες μορφές καρκίνου, τη χολοκυστοπάθεια και τα θρομβοεμβολικά επεισόδια», προειδοποιεί ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος. «Η υπερκατανάλωση ζάχαρης θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας υγείας».
Το ζητούμενο λοιπόν είναι το μέτρο. «Και το μέτρο έχει χαθεί όταν φθάσαμε σε μια εποχή που, για να βρεις ακόμα και μουστάρδα χωρίς ζάχαρη, ξοδεύεις ένα εικοσάλεπτο στο σούπερ μάρκετ διαβάζοντας ετικέτες και διαπιστώνοντας πως στις 15 μάρκες μουστάρδας ζήτημα να βρεις 2 που να μην έχουν πρόσθετη ζάχαρη» λέει ο κλινικός διαιτολόγος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής Κωνσταντίνος Ξένος. «Για να μην αναφερθούμε στο απαράδεκτο γεγονός ότι βρεφικές κρέμες που συστήνονται πριν καλά καλά το μωρό κλείσει τους 6 μήνες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη»
Στις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς του 2010, το Τμήμα Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) συνιστά μείωση των θερμίδων από ζάχαρη και συγκεκριμένα όχι περισσότερη ζάχαρη από το 5-15% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία έχει ειδικές οδηγίες για την προστιθέμενη στις τροφές ζάχαρη και συνιστά αυτή να μη δίνει πάνω από 100 θερμίδες την ημέρα για τις γυναίκες και πάνω από 150 θερμίδες την ημέρα για τους άντρες.
Αυτό σημαίνει πρακτικά έως 6 κουταλάκια ζάχαρης το πολύ για τις γυναίκες και έως 9 για τους άντρες, συμπεριλαμβανόμενης και της «κρυφής» ζάχαρης των τροφών (υπολογίζεται ότι ο άνθρωπος του δυτικού κόσμου παίρνει κατά μέσο όρο πάνω από 22 κουταλάκια ζάχαρη την ημέρα).
Πώς να μειώσετε τη ζάχαρη
1. Να κόψετε εντελώς τα αναψυκτικά με ζάχαρη μη νομίζετε ότι τα λάιτ αναψυκτικά είναι καλύτερα, περιέχουν ασπαρτάμη που είναι ένα αποτυχημένο εντομοκτόνο. Αν θελήσετε, μια στο τόσο, να πιείτε ένα αναψυκτικό προτιμήστε πλήρες, ποτέ λάιτ.
2. Να μειώσετε τις καραμέλες, τις τσίχλες με ζάχαρη, τις σοκολάτες και τα γλυκά.
3. Να διαλέγετε τα δημητριακά πρωινού με προσοχή, ελέγχοντας τη ζάχαρη που περιέχουν.
4. Να δίνετε στα παιδιά περισσότερο γάλα από ξηρούς καρπούς φρέσκους φυσικους χυμούς και νερό παρά χυμούς και ροφήματα του εμπορίου.
5. Να αποφεύγετε τα ντρέσινγκ και τις κέτσαπ. Φτιάξτε τα μόνοι σας, είναι πανεύκολο.
6. Να αποφεύγετε την προσθήκη ζάχαρης ή φρουκτόζης ή ασπαρτάμης στον καφέ και στα ροφήματα.
7. Να ελέγχετε τη λίστα των συστατικών σε κάθε τρόφιμο του εμπορίου. Εάν η ζάχαρη είναι μέσα στα πρώτα, το προϊόν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αυτή, η ζάχαρη μπορεί να εμφανίζεται με άλλα ονόματα, όπως γλυκόζη, ντεξτρόζη, σουκρόζη κ.ά. Μην τα καταναλώνετε και ενημερώστε και τους γύρω σας.
8. Να τρώτε για κολατσιό φρέσκα φρούτα ή φυσικό χυμό, τυρί ή γιαούρτι πλήρων λιπαρών και κράκερ ολικού αλεύρου αντί για μπισκότα, παγωτό ή κέικ.
9. Να μην ξεχνάτε ότι ορισμένα δήθεν «αθώα» γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τα επιδόρπια γιαουρτιού, περιέχουν πολλή ζάχαρη.
Τι σημαίνει “πρόσθετα σάκχαρα”
Η ζάχαρη είναι ένας απλός υδατάνθρακας (δισακχαρίτης) που ο οργανισμός χρησιμοποιεί για ενέργεια. Υπάρχει φυσικά σε ορισμένα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα φρούτα και ορισμένους καρπούς.
Προστίθεται όμως σε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, σχεδόν σε όλα – από το ψωμί, τις φρυγανιές και τα κράκερ έως τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και τα επιδόρπια για να βελτιώσει τη γεύση, να δώσει στα αρτοσκευάσματα καλό χρώμα και υφή, να βοηθήσει στη διατήρηση των τροφών, στα λικέρ, στις μαρμελάδες, στα ζελέ κ.α. να βοηθήσει στη ζύμωση του ψωμιού, να χρησιμεύσει ως διογκωτικό στοιχείο στα παγωτά και να εξισορροπήσει την οξύτητα των τροφών που περιέχουν ξίδι και ντομάτα.
Εκτός από την κοινή ζάχαρη και άλλα πρόσθετα σάκχαρα «κρύβονται» σε πολλά τρόφιμα καθημερινής χρήσης. «Με τον όρο ‘πρόσθετα σάκχαρα’ που συχνά συναντάμε σε πολλά τρόφιμα, αναψυκτικά, επιδόρπια γιαουρτιού, έτοιμα ροφήματα καφέ, ψωμί του τοστ, έτοιμα δημητριακά προγεύματος κ.α. αναφερόμαστε σε μια ποικιλία σακχάρων που προστίθενται στη διατροφή μας και όχι αποκλειστικά στη γνωστή επιτραπέζια ζάχαρη.
Η ζάχαρη στα αναψυκτικά είναι συνήθως 9 κουταλάκια του γλυκού, όσο το ημερήσιο ανώτατο όριο για τους άνδρες, αλλά μπορεί να φτάνει και τα 13 κουταλάκια.

125 Λόγοι για τους οποίους η ζάχαρη είναι ένα δηλητηριο και καλώς ονομάζεται ένας “λευκός άγγελος θανάτου” [Sugar White Angel of Death]

Εκτός από την καταστολή της ομοιοστασίας του σώματος, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σημαντικών επιπτώσεων στην υγεία του ανθρώπου. Τα ακόλουθα είναι μια καταγραφή μερικών από τις μεταβολικές συνέπειες της ζάχαρης από διάφορα ιατρικά περιοδικά και άλλων επιστημονικών δημοσιεύσεων.
Η ζάχαρη είναι εθιστική ουσία
Είναι δεδομένο ότι ευνοεί την ανάπτυξη τερηδόνας και περιοδοντίτιδας. Η ζάχαρη είναι μεθυστική, παρόμοια με το αλκοόλ, επομένως προκαλεί αντίστοιχα πρόωρη γήρανση και οδηγεί στον αλκοολισμό. Συμβάλλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη. Προκαλεί αρθρίτιδα, άσθμα και τροφικές αλλεργίες, όπως επίσης και πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας και βέβαια διατροφική κατάθλιψη. Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας και συμβάλει στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μεγαλύτερη κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης συνδέεται με άμεση επιδείνωση στα συμπτώματα της σχιζοφρένειας.
Έχει βρεθεί πως η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την ποσότητα της βιταμίνης E (α-τοκοφερόλη) στο αίμα. Επίσης μειώνει την ικανότητα των ενζύμων να λειτουργήσουν. Έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να βλάψει το πάγκρεας αλλά και να αυξήσει την ποσότητα του λίπους και το μέγεθος του ήπατος. Τέλος, η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει τα προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGEs), τοξίνες ιδιαίτερα βλαπτικές για τον οργανισμό.
Πες λοιπόν ΟΧΙ σε οτιδήποτε τεχνητά γλυκό και απόλαυσε άφοβα τη φυσική και θεραπευτική γλύκα των φρούτων, φρέσκων και ξερών, του μελιού της στέβιας, του σφένδαμου, για υγεία, μακροημέρευση, ευεξία, Δύναμη Νου και αυξημένη ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ή ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, αλλά μην γκρινιάζεις για την κατάντια σου !
Τα δεδομένα που ακολουθούν είναι από το βιβλίο, Lick the Sugar Habit, [1] της Nancy Appleton, αγόρασε το και μελέτησε αν θέλεις να ΚΑΝΕΙΣ κάτι για τον εαυτό σου και την κοινωνία σου.
1 Sugar White Angel of Death
1. Η ζάχαρη καταστέλει το ανοσοποιητικό σύστημα.
2. Η ζάχαρη αναστατώνει τις σχέσεις των μεταλλικών στοιχείων στο σώμα.
3. Η ζάχαρη προκαλεί υπερκινητικότητα, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, και ιδιοτροπία στα παιδιά.
4. Η ζάχαρη αυξάνει σημαντικά τα τριγλυκερίδια.
5. Η Ζάχαρη συμβάλλει στη μείωση της άμυνας ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις (μεταδοτικές ασθένειες).
6. Η ζάχαρη προκαλεί απώλεια της λειτουργίας και ελαστικότητας των ιστών. Όση περισσότερη ζάχαρη τρώτε τόσο περισσότερο χάνετε η ελαστικότητα και η λειτουργία των ιστών.
7. Η ζάχαρη μειώνει τις υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες.
8. Η ζάχαρη οδηγεί σε έλλειψη ανεπάρκεια χρωμίου.
9. Η ζάχαρης οδηγεί σε καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, και του ορθού.
10. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης σε εποχή νηστείας.
11. Η ζάχαρη προκαλεί ανεπάρκεια χαλκού.
12. Η Ζάχαρη παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου και μαγνησίου.
13. Η ζάχαρη μπορεί να εξασθενήσει την όραση.
14. Η Ζάχαρη αυξάνει το επίπεδο των νευροδιαβιβαστών: της ντοπαμίνης, σεροτονίνης, και νορεπινεφρίνης.
15. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία.
16. Η ζάχαρη προκαλεί όξινη πεπτική οδό.
17. Η ζάχαρη προκαλεί μια ταχεία αύξηση των επιπέδων αδρεναλίνης σε παιδιά.
18. Η δυσαπορρόφηση της Ζάχαρης είναι συχνή σε ασθενείς με λειτουργική νόσο του εντέρου.
19. Η ζάχαρη προκαλεί πρόωρη γήρανση.
20. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στον αλκοολισμό.
21. Η ζάχαρη προκαλεί φθορά στα δόντια.
22. Η Ζάχαρη συμβάλλει στην παχυσαρκία.
23. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο για την νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.
24. Η ζάχαρη προκαλεί αλλαγές που συχνά συναντούμε σε άτομα με γαστρικό ή δωδεκαδακτυλικό έλκος.
25. Η ζάχαρη προκαλεί αρθρίτιδα.
26. Η ζάχαρη προκαλεί άσθμα.
27. Η Ζάχαρη βοηθά σημαντικά την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Candida Albicans (λοιμώξεων από ζυμομύκητες).
28. Η ζάχαρη προκαλεί χολόλιθους.
29. Η ζάχαρη προκαλεί καρδιακές παθήσεις.
30. Η ζάχαρη προκαλεί σκωληκοειδίτιδα.
31. Η ζάχαρη προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας.
32. Η ζάχαρη προκαλεί αιμορροΐδες.
33. Η ζάχαρη προκαλεί κιρσούς.
34. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τη γλυκόζη και την αντίδραση της ινσουλίνης σε χρήστες αντισυλληπτικών δια του στόματος.
35. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε περιοδόντωση.
36. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στην οστεοπόρωση.
37. Η ζάχαρη συμβάλλει στην οξύτητα του σάλιου.
38. Η ζάχαρη προκαλεί μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.
39. Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την ποσότητα της βιταμίνης Ε στο αίμα.
40. Η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την αυξητική ορμόνη.
41. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη.
42. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την συστολική πίεση του αίματος.
43. Η ζάχαρη προκαλεί υπνηλία και μειωμένη δραστηριότητα σε παιδιά.
44. Η υψηλή λήψη ζάχαρης αυξάνει τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) (η ζάχαρη δεσμεύεται μη ενζυματικά στη πρωτεΐνη)
45. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της πρωτεΐνης.
46. Η ζάχαρη προκαλεί διατροφικές αλλεργίες.
47. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στον διαβήτη.
48. Η ζάχαρη προκαλεί τοξαιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
49. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στο έκζεμα σε παιδιά.
50. Η ζάχαρη προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις
51. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την δομή του DNA.
52. Η ζάχαρη μπορεί να αλλάξει την δομή των πρωτεϊνών.
53. Η ζάχαρη μπορεί να γεράσει το δέρμα μας αλλάζοντας τη δομή του κολλαγόνου.
54. Η ζάχαρη προκαλεί καταρράκτη.
55. Η ζάχαρη προκαλεί εμφύσημα.
56. Η ζάχαρη προκαλεί αθεροσκλήρωση.
57. Η Ζάχαρη μπορεί να προωθήσει την ανύψωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL)
58. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει την φυσιολογική ομοιόσταση πολλών συστημάτων του σώματος.
59. Η Ζάχαρη μειώνει την ικανότητα των ενζύμων να λειτουργήσουν.
60. Η πρόσληψη Ζάχαρης είναι υψηλότερη σε άτομα με την νόσο του Πάρκινσον.
61. Η ζάχαρη προκαλεί μόνιμη αλλαγή του τρόπου που οι πρωτεΐνες δρουν στο σώμα.
62. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του ήπατος, κάνοντας τα κύτταρα του ήπατος να διαιρούνται.
63. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λίπους του ήπατος.
64. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μέγεθος των νεφρών και να επιφέρει παθολογικές αλλοιώσεις στα νεφρά.
65. Η ζάχαρη μπορεί να καταστρέψει το πάγκρεας.
66. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την κατακράτηση υγρών του σώματος.
67. Η ζάχαρη είναι εχθρός #1 της κινητικότητας του εντέρου.
68. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μυωπία.
69. Η ζάχαρη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων.
70. Η ζάχαρη μπορεί να κάνει τους τένοντες περισσότερο εύθραυστους.
71. Η ζάχαρη προκαλεί πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας.
72. Η ζάχαρη διαδραματίζει έναν ρόλο στον καρκίνο του παγκρέατος στις γυναίκες.
73. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους βαθμούς των παιδιών στο σχολείου και να προκαλέσει μαθησιακές διαταραχές.
74. Η ζάχαρη προκαλεί μια αύξηση στα δέλτα, άλφα και θήτα κύματα του εγκεφάλου.
75. Η ζάχαρη προκαλεί κατάθλιψη.
76. Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του στομάχου.
77. Η ζάχαρη προκαλεί δυσπεψία.
78. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας.
79. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της γλυκόζης σε μία δια του στόματος εξέταση ανοχής γλυκόζης ,μετά από την κατάποση σύνθετων υδατανθράκων.
80. Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την ανταπόκριση ινσουλίνης σε ανθρώπους που έχουν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σε σύγκριση με δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.
81. Η εξαιρετικά εξευγενισμένη ζάχαρη στην διατροφή μειώνει την ικανότητα μάθησης.
82. Η ζάχαρη προκαλεί λιγότερο αποτελεσματική λειτουργία δύο πρωτεϊνών του αίματος, της αλβουμίνης, και των λιποπρωτεΐνών, οι οποίες μπορεί να μειώσουν την ικανότητα του σώματος να χειριστεί τα λίπη και την χοληστερόλη.
83. Η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει στην νόσο του Αλτσχάιμερ.
84. Η ζάχαρη προκαλεί συγκόλληση στα αιμοπετάλια.
85. Η ζάχαρη προκαλεί ορμονικές διαταραχές κάποιες ορμόνες υπολειτουργούν και άλλες γίνονται υπερκινητικές.
86. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό λίθων στα νεφρά..
87. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει τον υποθάλαμο στο να γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητος σε μια μεγάλη ποικιλία ερεθισμάτων.
88. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε ζαλάδες.
89. Διατροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.
90. Διατροφή υψηλή σε σακχαρόζη, σε άτομα με περιφερική αγγειακή νόσο αυξάνει σημαντικά την συγκόλληση των αιμοπεταλίων.
91. Δίαιτα υψηλή σε ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο των χοληφόρων οδών.
92. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο.
93. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης στην εφηβική εγκυμοσύνη σχετίζεται με διπλάσια αυξημένο κίνδυνο για την γέννηση ενός μικρού σε μέγεθος βρέφους.
94. Υψηλή κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διάρκεια της κύησης στις εφήβους.
95. Η ζάχαρη επιβραδύνει το χρόνο διέλευσης της τροφής μέσω της γαστρεντερικής οδού.
96. Η ζάχαρη αυξάνει τη συγκέντρωση των χολικών οξέων στα κόπρανα και των βακτηριακών ένζυμων στο κόλον.
97. Η ζάχαρη αυξάνει την οιστραδόλη (η πιο ισχυρή μορφή φυσικών οιστρογόνων) στους άνδρες.
98. Η ζάχαρη συνδυάζει και καταστρέφει το ένζυμό φωσφατάση, πράγμα το οποίο καθιστά τη διαδικασία της πέψης πιο δύσκολη.
99. Η ζάχαρη μπορεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο της χοληδόχου κύστης.
100. Η ζάχαρη είναι εθιστική ουσία.
101. Η ζάχαρη μπορεί να είναι τοξική και μεθυστική, παρόμοια με το αλκοόλ.
102. Η ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει το PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο).
103. Η ζάχαρη που δίνεται σε πρόωρα βρέφη μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν.
104. Η αύξηση στην λήψη ζάχαρης μπορεί να αυξήσει την συναισθηματική αστάθεια.
105. Το σώμα μεταβάλει τη ζάχαρη σε 2 έως 5 φορές περισσότερο λίπος, στην κυκλοφορία του αίματος από ότι μεταβάλει το άμυλο.
106 Η ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής (ADHD).
107. Η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την σύνθεση ηλεκτρολυτών στα ούρα.
108. Η ζάχαρη μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα λειτουργίας των επινεφριδίων.
109. Η ζάχαρη έχει τη δυνατότητα να προκαλεί ανώμαλες μεταβολικές διεργασίες σε ένα φυσιολογικό υγιές άτομο και να προωθεί χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες, I.Vs (ενδοφλέβια σίτιση) νερού με ζάχαρη μπορεί να αποκόψει το οξυγόνο στον Εγκέφαλο.
110. Η υψηλή λήψη ζαχάρου μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα.
111. Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο πολιομυελίτιδας.
112. Η υψηλή λήψη ζάχαρης προκαλεί επιληπτικές κρίσεις.
113. Η ζάχαρη προκαλεί υψηλή πίεση του αίματος σε παχύσαρκα άτομα.
114. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας: Ο περιορισμός της ζάχαρης σώζει ζωές.
115. Η ζάχαρη προκαλεί κυτταρικό θάνατο.
116. Η ζάχαρη μπορεί να βλάψει την φυσιολογική ομοιόσταση πολλών συστημάτων στους ζωντανούς οργανισμούς.
117. Σε κατασκηνώσεις αποκατάστασης ανηλίκων, όταν τα παιδιά είχαν τεθεί σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη, υπήρξε μία πτώση της τάξης του 44% στην αντικοινωνική συμπεριφορά.
118. Η ζάχαρη προκαλεί καρκίνο του στομάχου.
119. Η ζάχαρη αφυδατώνει τα νεογέννητα.
120. Η ζάχαρη προκαλεί ασθένειες των ούλων.
121. Η ζάχαρη αυξάνει την οιστραδιόλη σε νέους άνδρες.
122. Η ζάχαρη προκαλεί γέννηση μωρών χαμηλού βάρους.
***
edwhellas.gr

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015


Υπέροχες φωτογραφίες: Όταν η φύση "νικά" τον ανθρώπινο πολιτισμό

 
Μέσα σε 21 φωτογραφίες βλέπουμε πως μπορεί η φύση να νικήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες συγκέντρωσε το Boredpanda αποδεικνύοντας μας ότι όταν εγκαταλείψεις κάτι που δημιούργησε ο ανθρώπινος πολιτισμός η φύση με την πάροδο του χρόνου επεμβαίνει δημιουργώντας μια άγρια αμορφία




 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: boredpanda
news247.gr

3 Ιουνίου 1941-Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου!

 

Η Κάνδανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου στις 2 Ιούνη 1941 ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».


Η «Μάχη της Κρήτης» άρχισε στις 20 Μάη 1941, όταν οι Γερμανοί επιχείρησαν με μαζικές ρίψεις αλεξιπτωτιστών να καταλάβουν τα νευραλγικά σημεία του νησιού. Συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση του κρητικού λαού, που με όποια μέσα διέθετε απέκρουσε τους εισβολείς, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες. Η «Μάχη της Κρήτης» τελείωσε στις 31 Μάη με την κατάληψη ολόκληρου του νησιού από τους Γερμανούς και την αποχώρηση των τελευταίων Αγγλων στρατιωτών, με κατεύθυνση την Αίγυπτο. Οι κατακτητές ρίχτηκαν με εκδικητική μανία κατά του αδούλωτου λαού της Κρήτης.

Η Κάνδανος είχε βομβαρδιστεί κατά την πρώτη μέρα της επιδρομής, ενώ στις 24 Μάη, μετά από σφοδρή μάχη στο φαράγγι της Κανδάνου, σκοτώνονται πολλοί Γερμανοί. Τη Δευτέρα 2 Ιούνη αρχίζει ο ανελέητος βομβαρδισμός του χωριού, ενώ στη συνέχεια τα τμήματα που μπήκαν στο χωριό έκαψαν όλα τα σπίτια. Η Κάνδανος γίνεται ολοκαύτωμα. Οι ναζί συγκεντρώνουν κατά ομάδες τους κατοίκους και αρχίζουν οι εκτελέσεις. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ναζί τοποθετούν δύο πινακίδες – επιγραφές στην είσοδο και έξοδο του χωριού, γραμμένες στα γερμανικά και τα ελληνικά. Η πρώτη πινακίδα έγραφε: «Διά την κτηνώδη δολοφονία Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του μηχανικού από άνδρες, γυναίκες, παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του μεγάλου Ράιχ κατεστράφη την 3/6/41 η Κάνδανος εκ θεμελίων διά να μην επανοικοδομηθεί πλέον ΠOTE». H δεύτερη πινακίδα έγραφε: «Ως αντίποινον των οπλισμένων πολιτών ανδρών και γυναικών εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων Γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάνδανος». Ομως, το 1943 «φιλοτέχνησαν» και τρίτη μαρμάρινη στήλη που ανέφερε: «Εδώ υπήρχε η Κάνδανος, κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών».

 hellasforce.com

Ντόρα, ξημέρωσε Τετάρτη, οι Τράπεζες είναι ανοιχτές και τα ΑΤΜ βγάζουν όσα λεφτά θέλουμε…

Μόνο κάποια δισ. Ευρώ μετακόμισαν για «σιγουριά» στα ξένα μιας και οι έχοντες συμπατριώτες μας σε άκουσαν, εσένα και κάτι τύπους σαν τον Πορτοσάλτε και τα μετέφεραν στην αλλοδαπή.

Αλλά καλά να πάθουμε, εσύ δεν φταις, εμείς τα αιώνια κορόιδα που σας έχουμε και σας πληρώνουμε για να μας κυβερνάτε και να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της χώρας.

Της χώρας, αυτής της χώρας, γιατί σε κάποιες άλλες χώρες δεν θα έφτανε ούτε η συγνώμη σου…

Κατάλαβες Ντόρα;

Για να μη σε αδικήσω, να θυμηθούμε ακριβώς τι είπες το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου:

«αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control», όπως συνέβη και στην Κύπρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών και δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη παρά μέχρι ένα όριο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή».

Καλή σου μέρα Ντόρα…

Prefadoros
olympia.gr