Translate

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Λόγια σοφά … σκέψεις σοφών ανθρώπων


Υπάρχουν κάποιες φράσεις που είναι στην καθημερινότητά μας και μας δίνουν «κουράγιο» χωρίς να ξέρουμε από που προέρχονται. Οχι, δεν θα μάθετε εδω την προέλευσή τους, αλλα ίσως σας βοηθήσουν να χαμογελάσετε και να δείτε με διαφορετικό μάτι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε…
1) Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος, που να μην έχει ανάγκη ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, που να μην μπορεί να το δώσει.
2) Η ζωή είναι ένας καθρέφτης: μας κοιτάζει όπως τον κοιτάζουμε. Αν τον δούμε με χαμόγελο και καλοσύνη θα μας χαμογελάσει κι εκείνος καλοσυνάτα.
3) Η ευτυχία είναι μια σκάλα που δεν μπορείς να την σηκώσεις με τα χέρια στις τσέπες
4) Νιώθεις καλύτερα μια ευτυχία όταν για να την χαρείς πληρώνεις ακριβά.
5) Ευτυχία είναι το μόνο πράγμα που πολλαπλασιάζετε όταν διαιρείται.
6) Μάθε να γελάς με τα βάσανά σου και δεν θα λείψουν ποτέ οι αφορμές.
7) Η πιο χαμένη απ” όλες τις μέρες μας, είναι εκείνη που δεν γελάσαμε από προσωπική μας ευχαρίστηση, ή δεν καταφέραμε να χαμογελάσουμε σ” έναν άνθρωπο.
8) Δείξε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και δεν θα σε γελάσουν. Αντιμετώπισέ τους με μεγαλοσύνη και θα φανούν οι ίδιοι μεγάλοι.
9) Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος άνθρωπος. Φτάνει και περισσεύει να είσαι μόνο άνθρωπος.
10) Ο κάθε άνθρωπος ενώ δεν έχει καμία εξουσία στο γεγονός της υπάρξεώς του, έχει απόλυτη εξουσία στο νόημα που θα δώσει στην ύπαρξή του.
11) Υπάρχουν άνθρωποι που σ” όλη τους την ζωή δεν κάνουν τίποτα γι” αυτό δεν κάνουν και λάθη. Αλλά όλη η ζωή τους είναι ένα λάθος
12) Τον άνθρωπο πρέπει να τον γνωρίσεις για να τον αγαπήσεις. Τον Θεό πρέπει να τον αγαπήσεις για να Τον γνωρίσεις
13) Η επιτυχία εξαπατά περισσότερους ανθρώπους απ” ότι η αποτυχία.
14) Να είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή αφού σου δίνει την ευκαιρία ν” αγαπάς, να δουλεύεις, να παίζεις και να κοιτάζεις τ” αστέρια στον ουρανό.
15) Έχασες τα πλούτη σου; Δεν έχασες τίποτα. Έχασες την υγεία σου; Έχασες κάτι.
16) Η ζωή μοιάζει με το κρεμμύδι. Όσο το ξεφλουδίζει κάποιος τόσο περισσότερο δακρύζει.
17) Κοίταζε πίσω σου με ευχαριστία, γύρω σου με πίστη, εμπρός σου με ελπίδα.
18) Γεννηθήκαμε από θαύμα, ζούμε μέσα στο θαύμα, η ύπαρξή μας είναι ένα μεγάλο, πολύπλευρο θαύμα και το μόνο που δεν πιστεύουμε είναι το θαύμα.
19) Στα ουσιώδη ενότητα, στα επουσιώδη ελευθερία και σε όλα αγάπη.
20) Το καθήκον μας βοηθάει να κάνουμε πράγματα σωστά, η αγάπη μας εμπνέει να τα κάνουμε ωραία.
21) Μεγάλη είναι η χαρά, όταν υπάρχει διάθεση αυτοθυσίας
22) Η ζωή μοιάζει με βιβλίο, που οι επιπόλαιοι και οι τεμπέληδες το φυλλομετρούν αδιάφορα, ενώ οι φρόνιμοι το διαβάζουν με προσοχή γιατί ξέρουν ότι μια μονάχα φορά επιτρέπεται να το διαβάσουν.
23) Δεν θα μάθεις τίποτα για το σήμερα, αν δεν θέλεις να δεις το χθες.
24) Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα πολλά, αλλά είναι αυτός που ζει και αρκείται με τα λίγα !!!.
25) Μπορούμε να φανούμε χρησιμότεροι στην κοινωνία διορθώνοντας τα δικά μας λάθη, παρά προσπαθώντας να διορθώσουμε τα λάθη των άλλων.
26) Νοιώθουμε πως είμασταν ευτυχισμένοι όταν πλέον έχουμε χάσει την ευτυχία.
k-mag.gr

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Μέσα από τα γραπτά των μεγάλων μυστών της τελευταίας χιλιετίας που έχουν σωθεί, βρίσκουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις λεγόμενες Μυστικές ή Υπερφυσικές Δυνάμεις του ανθρώπου. 

Μαθαίνουμε από τον AmarDas, τον Rumi,τον Toukaram, τον Hafiz και τον Kabir, ότι οι ψυχές στην πορεία τους από το Βασίλειο των Ουρανών που δημιουργήθηκαν προς το Υλικό επίπεδο, έλαβαν ένα εργαλείο ή ένα κάλυμμα, τον νου, για να μπορούν μέσω αυτού να έρχονται σε επαφή, να επικοινωνούν και να εργάζονται στα δύο κατώτερα επίπεδα της Δημιουργίας, που είναι το Αστρικό και το Φυσικό. 
Ο αφέντης του ιερού της ψυχής μας είναι ο «Ανώτερος Εαυτός». Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη. Στην κατώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από ζωώδεις ορέξεις, γήινες επιθυμίες και πάθη. Έτσι η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο ζώο και σε εκείνο το πνευματικό ανώτερο τμήμα, το οποίο υπερισχύει όταν κατορθώνει να επιβληθεί στη ζωώδη φύση. Και σε αυτό ακριβώς τον κρίκο στηρίζεται η χωριστική ή όχι συμπεριφορά του ανθρώπου. Σε αυτόν τον κρίκο που είναι ο ανθρώπινος νους ή αλλιώς η ανθρώπινη ψυχή, παίζεται η ισορροπία των ανώτερων και των κατώτερων δυνάμεων, γίνεται το γύρισμα της μπαλάντζας προς τα πάνω ή προς τα κάτω και έτσι εμφανίζεται το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό.

Ο άνθρωπος εκτός από το φυσικό του σώμα, έχει επίσης ένα αστρικό στο οποίο συμμετέχει ένα τμήμα του νοητικού. Και εκτός από τις φυσικές του αισθήσεις , έχει και τις αστρικές του αισθήσεις. Το άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τις αστρικές δυνάμεις και όπως μπορεί να χειρίζεται τις φυσικές δυνάμεις, όσες μπορεί, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χειρίζεται και τις αστρικές. Όμως, επειδή η αστρική δύναμη και ενέργεια προηγείται της φυσικής, χειριζόμενος τις αστρικές δυνάμεις μπορεί να παρουσιάσει το φαινόμενο που επιθυμεί στον φυσικό κόσμο.

Αυτά τα φαινόμενα, όταν παρουσιάζονται, ονομάζονται θαύματα. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι της Ακαϊας ή των Αναστενάρηδων. Είναι ο σχηματισμός βροχής από το τίποτα. Είναι η θεραπεία ενός σοβαρά αρρώστου. Αλλά πολλά τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες μορφές ζωής, π.χ. η κοινή μύγα με το μηδαμινό βάρος της μπορεί να πετάει αντίθετα σε πολύ ισχυρό άνεμο, και η θαλάσσια χελώνα κόβει τα ατσάλινα αντιυποβρυχιακά δίχτυα.

Ο αστρικός νους μπορεί να κάνει θαύματα, όταν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι υπερφυσικές δυνάμεις, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με την άσκηση της γιογκικής πειθαρχίας ή την άσκηση του νου, γίνονται εμπόδια στο Πνευματικό μας μονοπάτι προς τη θέωση, που είναι και ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής μας. Λέγεται ότι οι Ντέβα πολύ συχνά ζηλεύουν την ανθρώπινη ψυχή που ταξιδεύει στο Πνευματικό Μονοπάτι, γι’αυτό έρχονται με χαμόγελο να υποδεχθούν τους γιόγκι που εισχωρούν στις ανώτερες περιοχές, τους προσκαλούν με γλυκά και πονηρά λόγια και προσπαθούν να προκαλέσουν την πτώση τους. Λέγεται ότι ακόμα και ο μεγάλος γιόγκι Βισβαμίτρα γοητεύτηκε από την ομορφιά ενός ουράνιου όντος, μιας κοπέλας, που έστειλε ο Ίντρα για να τον δελεάσει. Αυτός χωρίς να το θέλει έπεσε μέσα στην παγίδα και γλίστρησε και πάλι προς τα κάτω. 
«Παράτησε τα σίντι και κατάστρεψε τους σπόρους της σκλαβιάς που θα σου δώσουν.
Μη σε παρασύρουν οι Αστρικές δυνάμεις με τη δύναμη και τη φήμη που σου προσφέρουν μέσα στον Υλικό κόσμο. Όλα αυτά τα επιτεύγματα είναι εφήμερα και δεν οδηγούν πουθενά Μη δελεάζεσαι από τα γοητευτικά χαμόγελα των ουράνιων όντων που έρχονται να σε συγχαρούν. Είναι θανάσιμες παγίδες
 
Πατάντζαλι 
Οι Υπερφυσικές Δυνάμεις 
Υπάρχουν εννέα μεγάλες δυνάμεις, τα riddhis. Υπάρχουν οκτώ μεγαλύτερες, τα siddhis και δεκαοκτώ μικρές.
 
Τα Σίντις είναι τα εξής: 
1.Άνιμαν: ικανότητα να γίνεσαι ελάχιστος, να εισχωρείς μέσα στο κάθετι ακόμα και σε ένα μόριο ύλης. Μπορεί να βλέπεις την κατασκευή, τα όργανα και τις παθήσεις του ανθρώπινου σώματος.

2. Μάχιναμ: ικανότητα να γίνεσαι κολοσιαίος, να διαπερνάς τα πάντα μέσα στο διάστημα και να βλέπεις τη λειτουργία της παγκόσμιας διάταξης των ηλιακών συστημάτων.

3. Γκάριμαν: ικανότητα να γίνεσαι πολύ βαρύς σαν το ατσάλι και να ακινητοποιείς οποιοδήποτε αντικείμενο.

4. Λάγκιμαν: ικανότητα να γίνεσαι πολύ ελαφρύς και να εξουδετερώνεις την ελκτική δύναμη που ασκεί η βαρύτητα στο σώμα σου. Χρήση αυτής της ικανότητας γίνεται στον μετεωρισμό.

5. Πράπτι: ικανότητα να πραγματοποιείς όλες σου τις επιθυμίες, να μεταφέρεσαι σε οποιοδήποτε σημείο του διαστήματος μόνο που θα το σκεφθείς. (όχι με το υλικό σου σώμα)

6. Πρακάμυα: σιδηρά θέληση που εκπληρώνει όλες τις υλικές επιθυμίες.

7. Βασίτβα: ικανότητα να ελέγχει και να επιβάλει τη θέλησή του σε όλα τα πλάσματα και τις δυνάμεις της φύσης π.χ. τον αέρα, τη βροχή, κ.λ.π.

8. Ισίτβα: ικανότητα δημιουργού, συντηρητή και καταστροφέα. Την ικανότητα αυτή διαθέτουν και χρησιμοποιούν κατόπιν άνωθεν εντολής, διάφορα αβατάρ (θείες ενσαρκώσεις ή κοινωνικοί αναμορφωτές) σαν επιβεβαιωτικά της διδασκαλίας τους, χωρίς ιδιοτελή πρόθεση ή διάθεση επίδειξης.
 

Εκτός απ’αυτές τις ικανότητες ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει και άλλες, που είναι δυνατό να τις έχει από τη γέννησή του λιγότερο ή περισσότερο αναπτυγμένες και που μπορεί να τις αναπτύξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Οι ικανότητες αυτές μπορεί να δοθούν από κάποιο πνευματικό δάσκαλο που τις κατέχει, σε μαθητές του, σαν μέρος της διδασκαλίας του και είναι οι εξής:

1. Nα καταλαβαίνει τη γλώσσα των πτηνών και των ζώων και αυτά να δείχνουν φιλικά απέναντί του.

2. Να ξέρει τις προηγούμενες ζωές του και να ξέρει πότε θα πεθάνει

3. Να διαβάζει τις βαθιές σκέψεις των άλλων

4. Διαισθητικά να ξέρει τα μυστικά της δημιουργίας της γης και των πλανητών καθώς και ιστορικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα μέσα στα εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης της γης. Να έχει την έκτη αίσθηση ή ραδιοαίσθηση (ραβδοσκόποι).

5. Να προλέγει το μέλλον

6. Να μεταφέρει τον εαυτόν του (τη συνειδητότητά του) σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να προβάλλεται με ένα σώμα, όπως οι ηθοποιοί προβάλλονται σε μια κινηματογραφική οθόνη.

7. Να θεραπεύει με την αφή

8. Να αποκτά σωματική τελειότητα (ρούπα, ράγκα κλπ.)
 
Η διόραση, η διακοή, η τηλεπάθεια, η προαίσθηση θεωρούνται κατώτερες ψυχικές δυνάμεις, αν και είναι ένα άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων.

Το να αναπτύξει κανείς τις αστρικές δυνάμεις, είναι κάτι που μπορεί να ικανοποιεί τον εγωϊσμό, να δίνει φήμη και να αποφέρει οικονομικά οφέλη, αλλά με κανένα τρόπο αυτές οι πρακτικές δεν τον βοηθούν στο πνευματικό του ταξίδι. Όλες αυτές οι δυνάμεις που αναφέραμε και άλλες ακόμα μεγαλύτερες, είναι υποπροϊόντα της πνευματικής προόδου καθώς ο μαθητής ανέρχεται την ιεραρχική κλίμακα της γιογκικής πειθαρχίας. Ο πνευματικός άνθρωπος και ο μαθητής που ενδιαφέρεται να προχωρήσει προς τα άνω χωρίς καθυστερήσεις, δεν κάνει χρήση αυτών των δυνάμεων, επειδή αυτό οδηγεί σε καθυστέρηση και σε διακοπή της πνευματικής προόδου. Οι Μεγάλοι Δάσκαλοι λένε ότι η θέωση δεν επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη του νου αλλά με την υπέρβασή του και με την αυτοπαράδοση στον Κύριο.

Πηγή: neoastro.gr ΠΗΓΗ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)



"Τα μυστικά του Λαβύρινθου" είναι ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αφορά την ανασκαφή και ιστορία του ανακτόρου της Κνωσού και των άλλων μινωικών παλατιών, που βρέθηκαν στο νησί.Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο ψηφιακό κανάλι της ERT Digital, Πρίσμα+.

Το ντοκιμαντέρ διηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης της Κνωσού από τον Σερ Άρθουρ Έβανς στις αρχές του 20ου αιώνα, μιας ιστορίας τόσο μυστηριώδους όσο και ο ίδιος ο Μινωικός Πολιτισμός. Ακολουθώντας τον Καναδό αρχαιολόγο, Αλεξάντερ ΜακΓκίλιβρεϊ, ταξιδεύουμε από την Κρήτη στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο για να αποκαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το πιο διάσημα μινωικά έργα τέχνης και από την εικόνα που έχουμε για τον μινωικό κόσμο.
«Τα Μυστικά του Λαβυρίνθου» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές συμπαραγωγές ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με κανάλια του εξωτερικού. Περιλαμβάνοντας αναπαραστάσεις
στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, γυρίσματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και εντυπωσιακά computer animations, μας ταξιδεύει στο παρελθόν και μας θυμίζει γιατί η ιστορία είναι σημαντική για εμάς σήμερα. Όπως λέει στο τέλος του ντοκιμαντέρ ο ΜακΓκίλιβρεϊ, «η μινωική Κρήτη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρέπει να ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε για να καταλάβουμε τι κάνουμε εδώ, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον. Για αυτό χρειαζόμαστε την ιστορία ...» Η ταινία είναι μια παραγωγή της ελληνικής εταιρίας ΑΝΕΜΟΝ και της ΕΡΤ και έχει βραβευθεί στον Καναδά (βραβείο Golden Sheaf για καλύτερο ντοκιμαντέρ) και στην Αθήνα (βραβείο «Αθηνά», Φεστιβάλ CAID 2008).

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ CHRISTIAN BAUER ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ 

Χειραγώγηση των μαζών. Όλη η αλήθεια σε ένα άρθρο!

 Υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι για να χειραγωγήσει κανείς τις μάζες.


Η βία

Επαψε να είναι ο βασικός τρόπος για την χειραγώγηση γύρω στο 1880 με την ανάπτυξη των δυνάμεων της αντίδρασης στους λαούς στο μέτρο που η βία απαντούσε πλέον με βία που καθιστούσε ασύμφορη την μέθοδο αυτή για τους χειραγωγούς. Συνεχίζει ως μέθοδος αποτροπής της αντίδρασης σε κομάτια κοινωνιών ή κοινωνίες με ελειπή δυνατότητα αντίδρασης ή χωρίς κεφαλή.

Η επιβολή φτώχιας σε βαθμό εξαθλίωσης.

Ο πεινασμένος δεν αντιδρά δυναμικά. Φέρε πείνα και μετά λίγο πριν το τέλος δώσε λίγο φαγητό και γίνε και σωτήρας.

Η επιβολή αναλφαβητισμού και η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Αυτός που δεν ξέρει.. δεν μπορεί. Αυτός που δεν μπορεί.. κατευθύνεται!

Η συστηματική παραπληροφόρηση, η εκτροπή του πολίτη μέσα απο την συστηματική αλλοίωση του τρόπου σκέψης του, με την προσφορά οπτικοακουστικού υλικού που είναι δημιουργημένο φαινομενικά για την ψυχαγωγία και την ενημέρωσή του, αλλά στην πραγματικότητα αλλοτριώνει την πνευματική του υπόσταση, η διαίρεση της κοινωνίας σε μικρά αντιμέτωπα σύνολα μικροσυμφερόντων που συγγρούονται μεταξύ τους και η υλική υπερφόρτιση που μέσα απο την άνευ μέτρου χρηματοδότησή του που τον καθιστά έρμαιο της αγοράς, ναρκομανή των αγαθών και ταυτόχρονα τον υποδουλώνει στο πεδίο της εφ΄όρου ζωής ωφειλής, τον καθιστά ένοχο, υπεύθυνο και υπόλογο για ότι συμβαίνει.

Μετά την λήξη του Β΄παγκόσμιου πολέμου με την ανακατανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μεταξύ των νικητριών δυνάμεων, αναπτύχθηκε και μέσα απο την ραγδαία εξελισόμενη επιστήμη της ψυχολογίας και η θεωρία της χειραφέτησης των μαζών με τρόπο ώστε να ευνοείται η χειραγώγισή τους.

Αν ο κακομοίρης μάθει οτι είναι δυνατός και πως μπορεί να ζεί το ίδιο καλά με τον αφέντη του…..αλοίμονο. Ο αφέντης θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε εργαζόμενο.

Ετσι αποφασίστηκε η με κάθε τρόπο εκρίζωση της βασικής ιδέας του κομμουνισμού που μίλαγε για κολεκτίβες και κοινωνική ισότητα. Για τον σκοπό αυτό ολόκληροι λαοί και έθνη αιματοκυλίστηκαν.

Μεγάλοι θεωρητικοί όπως ο Νίτσε, ο Γκαίτε, ο Μπακούνιν, ο Φρόιντ, ο Μαρξ, ο Πλάτωνας κλπ με τις εργασίες τους ή μάλλον με τις σκέψεις τους έδωσαν στους πονηρούς εργάτες του νεο-υλισμού την δυνατότητα να αναπτύξουν το πλάνο, που μετά απο δοκιμές σε λαούς και κοινότητες ανα τον κόσμο, ενεκρίθη για την χειραγώγιση των μαζών, όπου αυτό κρινόταν αναγκαίο για την επιτυχή αλλοτρίωσή τους, με στόχο την οικειοποίηση του πλούτου τους και την εκμετάλευσή του προς ίδιον ώφελος των μονοπωλείων.

Και αυτό δεν ήταν άλλο απο την συνδιαστική χρήση των 4 πιο πάνω μεθόδων με την συμβολή της συνεχώς αναπτυσόμενης τεχνολογίας.

Το οτι η τεχνολογία αυτή δίνει την δυνατότητα να ακούγεται και η αλήθεια, να ακούγονται και οι φωνές τις αντίδρασης, αυτό δεν αποτελεί ιδιέταιρο πρόβλημα όσο η παιδεία καταρακώνεται, όσο η πείνα κυριαρχεί, όσο η εξαθλίωση απειλεί, όσο το ναρκωτικό της παραπληροφόρησης διεισδύει στην καθημερινότητα του πολίτη και τον αποπροσανατολίζει.

Η «αρχή» χρειάζεται συνεργάτη στην εφαρμογή του σχεδίου της και μοιραία προσεταιρίζεται τους αδύναμους σε αντίσταση εργάτες της, μέσω της διαπλοκής και της εξαγοράς τους. Ετσι δημιουργούνται τα λαμόγια. Προσφέρει πλούτο ασύμμετρο στους λειτουργούς της, (κυβερνήσεις), και τους δίνει τα μέσα για να επιβάλουν το θέλω τους στις μάζες μετατρέποντας τους πολιτικούς σε δοσίλογους καιροσκόπους.

Και ο λαός βομβαρδιζόμενος καθημερινά απο την παραπληροφόρηση, κατακερματισμένος απο τις προσφερόμενες κοινές σε περιεχόμενο αλλά διαφοροφανείς πολιτικές επιλογές, διαιρεμένος σε φατρίες και συμφέροντα, ερχόμενος σε πλασματική αντιπαλότητα με τον εαυτό του, βουτηγμένος σε πλασματικά χρέη, τρομαγμένος για το τί θα αντιμετωπίσει αυτός και τα παιδιά του, με κατεστραμένη και συνεχώς καταρακούμενη παιδεία, στερούμενος συστηματικά την αλήθεια, υφιστάμενος την πνευματική και υπαρξιακή καλυμένη με τον μανδύα των διλημάτων βία, ασφυκτιά και αποπροσανατολίζεται ανίκανος να διαχειριστεί την μοίρα του και παραδομένος στον θύτη του αναρωτιέται:

Τι να ψηφίσω? Ψεύτικο δίλημα!

Να μείνω ακυβέρνητος? Γιατί τώρα έχεις κυβέρνηση..

Να χρεωκοπήσει η χώρα? Καλά πώς αλλοιώς νομίζεις οτι είναι η χρεωκοπία

Αφου κανείς δεν είναι ικανός! Είναι αυτός λόγος για να μην απαιτήσεις το διαφορετικό?

Ολοι είναι κλέφτες! Εσύ όμως σίγουρα δεν είσαι και ας σε έχουν πείσει για αυτό!

Αυτός τα λέει καλά! Ποιός…ο δικός τους?? Ναι… και ο Χίτλερ καλά τα έλεγε!

Μα δεν βλέπεις κατα πού πάμε? Αρα το σωστό είναι να σταματήσουμε την πορεία μας προς τα εκεί!

Θα μας φάνε τα συμφέροντα αν δεν υποκύψουμε! Αμ αυτό θα κάνουνε στα σίγουρα αν υποκύψουμε και δουλεύουν για να το πετύχουν..

ΞΥΠΝΑ!!!!!!

«Αντε θύμα αντε ψώνιο αντε σύμβολο αιώνιο..αν ξυπνήσεις μονομιάς θά ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΛΗΜΑΤΩΝ. ΜΗΝ ΡΙΞΕΙΣ ΛΕΥΚΟ..ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΦΕΤΟΣ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΑΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΤΑΓΗΝ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ “ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ” ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ “ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΩ”. ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
ΜΗΝ ΘΑΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

Καταλάβετε οτι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη εκτός της Ρωσίας (που δεν ανήκει στον συνασπισμό και βέβαια είναι αυτοδύναμη) που διαθέτει πλούτο σε όλα τα επίπεδα της υλιστικής σημερινής πραγματικότητας; Απο γαιάνθρακες και μέταλλα, σε ενεργιακή και οικολογική επάρκεια, και σε δυναμική παραγωγής τροφίμων και υπηρεσιών. Αν Γερμανοί κατείχαν τον τόπο θα είχαν κυριεύσει την υφήλιο. Αυτό έχουν βάλει στόχο και πάλι.

Γερμανός ταγματάρχης που συνελήφθη με την λήξη του πολέμου με φόντο το ισοπεδωμένο Βερολίνο, όταν ρωτήθηκε απο Αμερικανό δημοσιογράφο αν μετανόησε για ότι έχουν κάνει οι Γερμανοί στον κόσμο, απάντησε:

Για τί να μετανοήσουμε? Που προσπαθήσαμε να επιβάλουμε στον κόσμο το σωστό? Νομίζετε οτι νικήσατε? Κάνετε λάθος! Εσείς θα μας βοηθήσετε να ανοικοδομήσουμε την χώρα, θα μας δώσετε χρήματα να ξαναγίνουμε ηγέτες, θα μας υποστηρίξετε για να μεγαλουργήσουμε και πάλι ως Aρία φυλή που είμαστε και θα σας κατακτήσουμε με άλλου είδους όπλα στο εγκύς μέλλον”.

Κάντε τις επιλογές σας αλλά μην καταριέστε τον εαυτό σας στο μέλλον αν επιλέξετε λάθος για μια ακόμα φορά. Και θυμηθείτε..όπου το ΕΓΩ νικάει το ΕΜΕΙΣ... το εγώ είναι καταδικασμένο σε θάνατο!

ramnousia.com

Η δημοσιογραφία του κώλου χρειάζεται και το κοινό του κώλου

Η δημοσιογραφία του κώλου χρειάζεται και το κοινό του κώλου
Σε μια από τις πιο γνωστές και εμβληματικές φράσεις του, ο Ουμπέρτο Έκο σημειώνει πως οι σύγχρονες δικτατορίες δεν επιβάλλονται με τα τανκς, αλλά με τις τηλεοράσεις (κι αν το προεκτείνουμε λίγο, με τα media). Μολονότι στο φοβερό και τρομερό βενζινάδικο-gate δεν μιλάμε για τη δύναμη της επιβολής ενός καθεστώτος, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια (ακόμη) νίκη της αισθητικής του αυριανισμού επί της δημοσιογραφίας και για την επιβολή της «χούντας» του κίτρινου τύπου…


Ουδείς άνθρωπος με κανονική σκέψη, κριτική αντίληψη και στοιχειώδη κοινωνική μόρφωση θα ασχολούνταν κανονικά με την ιστορία του σκασμένου λάστιχου, ακόμη κι αν «σκόνταφτε» πάνω της. Όμως, η ιστορία του κιτρινισμού της είδησης -και τελικά της ίδιας της δημοσιογραφίας- δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε μονοσήμαντο ή εύκολα αντιμετωπίσιμο φαινόμενο. Πρόκειται για έναν πανίσχυρο μηχανισμό προπαγάνδας, που τελικά επιβάλει όχι μόνο άποψη στον δημόσιο διάλογο (και βίο), αλλά και την ίδια την αισθητική του.

Μα, θα μου πείτε, όλοι καταδικάζουν την κίτρινη δημοσιογραφία. Πώς λοιπόν καταφέρνει να επιβάλλεται; Υπάρχει πράγματι ένα τμήμα του κοινού που αποστρέφεται τον κιτρινισμό: κάποιοι από αυτούς έχουν ζήσει τον Αυριανισμό στην απόλυτη παντοκρατορία του (κι έχουν βιώσει τις πολιτικές του προεκτάσεις), κάποιοι άλλοι δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον στο internet και στη μανία της εποχής με τα social media, ενώ υπάρχει ένα κοινό πιο πονηρεμένο και μπαρουτοκαπνισμένο που δεν ασχολείται καν με ιστορίες που αφορούν πάσης φύσης κλειδαρότρυπα.

Η μεγαλύτερη «μαγκιά» του κιτρινισμού είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να φορέσει το μανδύα της αντικειμενικής ενημέρωσης και έχει την ευελιξία να μεταφέρεται από το περιθώριο των blogs στο mainstream των τηλεοπτικών πάνελ. Και τότε εξαπλώνεται ταχύτατα, σαν ιός. Στο ρόλο της σύγχρονης Αυριανής βρίσκονται κάποιοι δημοσιογράφοι, η παρουσία και ο δημοσιογραφικός λόγος των οποίων πραγματικά αποτελεί εξέλιξη του φαινομένου «Κουρής» της δεκαετίας του 1980. O παρουσιαστής της απογευματινής ενημέρωσης στον Σκάι, οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας iefimerida, ο ρεπόρτερ facebook του Σκάι, και διάφοροι άλλοι που υπό τον μανδύα μιας δήθεν σοβαρής δημοσιογραφίας, κρατούν ψηλά τη σημαία του κιτρινισμού και της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας.

Στην τηλεόραση τα μεσημεριανάδικα άλλαξαν ώρα μετάδοσης και οι πανελίστες στο διαδίκτυο και στα έντυπα μέσα βρήκαν μόνιμο στασίδι. Όπως και η Αυριανή, έτσι και οι σύγχρονοι αυριανιστές, βοηθούμενοι και από την αμεσότητα των social media, «υποχρεώνουν» το κοινό και τα Μέσα να ασχοληθούν με τη θεματολογία που οι ίδιοι ορίζουν. Τώρα αν αυτό είναι μια γελοιότητα, όπως το λάστιχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν η ιστορία μπάζει από πολλές μεριές, αν υπάρχουν πολλές σατανικές συμπτώσεις ή ακόμα και επώνυμες μαρτυρίες που αντικρούουν το διαβόητο στόρυ, όλα αυτά είναι μάλλον αδιάφορα.

Εξάλλου πριν από την «ιερή αγελάδα» της δημοσιογραφίας, που είναι η διασταύρωση της είδησης, υπάρχει και ένα ακόμη στάδιο, που είναι η αξιολόγησή της. Δηλαδή ένας δημοσιογράφος, συντάκτης ή διευθυντής κρίνει αν αυτό που ακούει και καλείται να αναμεταδώσει στο κοινό του έχει, διάολε, την παραμικρή αξία.

Κι όμως, όχι. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Διότι αφήνοντας στην άκρη το αν η είδηση πραγματικά ενδιαφέρει, η Αυριανή κατάφερνε ανέκαθεν να φέρει τον δημόσιο διάλογο στα μέτρα της. Ουσιαστικά κάποιοι μας σέρνουν σε μια άσχετη θεματολογία (που αγγίζει τα όρια του τερατουργήματος) και οι υπόλοιποι –κοινό και δημοσιογράφοι– ακολουθούμε, σχεδόν αναγκαστικά. Είτε γιατί το θέμα βρίσκεται όπου κι αν γυρίσεις να κοιτάξεις, είτε γιατί υπάρχει ανάγκη διάψευσης, είτε γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να απαντήσεις, είτε απλώς γιατί το θέμα «πουλάει» (κάνει πολλά κλικ, στην ορολογία της ιντερνετικής πιάτσας).

Αν ξαναγυρίσουμε στο βενζινάδικο-gate, κάποια μίντια (ertopen, Εφημερίδα των Συντακτών) παρουσίασαν κανονικά ρεπορτάζ με δηλώσεις επώνυμου μάρτυρα που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό (και περιγράφει τα πράγματα πολύ διαφορετικά). Και πολύ καλά έκαναν. Σε κανονικές συνθήκες, όμως, υπήρχε ποτέ περίπτωση τα μίντια αυτά να ιεραρχήσουν ως κανονικό τους θέμα την ανταπόκριση από ένα βενζινάδικο της Αιδηψού; Ιδού λοιπόν πώς η ατζέντα του κιτρινισμού επιβάλλεται – ακόμη και εξ αντανακλάσεως.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο: ας είμαστε ειλικρινείς κι ας μην χαϊδεύουμε τα αυτιά του κοινού. Δεν έφτασε τυχαία η Αυριανή να πουλάει κάποτε 150.000 φύλλα ημερησίως. Και μην φανταστείτε ότι όλοι όσοι είναι άνω των 35 τη διαβάζαμε φανατικά ή ότι είχαμε καμιά μανία να βλέπουμε πρωτοσέλιδες φωτογραφίες με το στήθος της Μιμής. Το κοινό υπήρχε ή και εκπαιδεύτηκε, αλλά η αλήθεια είναι ότι την ίδια στιγμή που κάποιοι αντιμετωπίζαμε την Αυριανή ως «φυλλάδα» και γράφονταν πύρινα άρθρα κατά του αυριανισμού, ο αυριανισμός εξαπλωνόταν σαν ιός και –αργά αλλά σταθερά– επιβαλλόταν ως μια σταθερά στη δημοσιογραφία.

Και, καθώς φαίνεται, παραμένει: Όταν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεφεύγει από τα όρια, μιλώντας με υποτιμητικούς όρους για τον σύζυγο της Προέδρου της Βουλής, κανείς δεν του παίρνει το μικρόφωνο. Αντίθετα τον επικροτεί, καλώντας τον και στην επόμενη εκπομπή, γιατί «θα γελάσουμε και θα κάνουμε νούμερα». Όταν ο Γρηγόρης Ψαριανός προβαίνει σε χαρακτηρισμούς όπως «άρρωστη γυναίκα», κανείς δεν τον βάζει στη θέση του. Ναι, εντάξει, γνωρίζουμε ότι ο Ψαριανός έχει ασπαστεί τη φαιδρότητα ως στάση ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο γκεμπελισμός του «ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει», έχει πλάκα επειδή έχει πλάκα η κατρακύλα του Ψαριανού στη φαιδρότητα και στον σεξισμό.

Σιγά σιγά όλοι κατρακυλάμε. Ασχολούμαστε με μια αστεία ιστορία, την ίδια στιγμή που αδιαφορούμε για τους ανθρώπους που μόλις πριν από λίγες ημέρες χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου. Ανεχόμαστε τις συντονισμένες επιθέσεις κατά του Κατρούγκαλου από δημοσιογράφους και mainstream media, που ακόμη κι όταν αποδεικνύονται ψευδείς, αναπαράγονται από κόμματα της Βουλής. Κοροϊδεύουμε τα «μεσημεριανάδικα» την ίδια στιγμή που παρακολουθούμε ανταποκριτές από το εξωτερικό να ασχολούνται με το ντύσιμο της Λαγκάρντ και του Βαρουφάκη.

Όμως η δύναμη της κίτρινης δημοσιογραφίας ήταν ανέκαθεν η ικανότητά της να σε παρασύρει στη δίνη της – την ίδια στιγμή που νομίζεις ότι αντιστέκεσαι. Είτε είσαι κοινό, είτε δημοσιογράφος. Και μέσα σε αυτή τη δίνη να επιβάλλει, χωρίς καν να φαίνεται ότι το κάνει, τις δικές της πολιτικές προτεραιότητες.

Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το δούμε, ο ρεπόρτερ που, έξω από ένα βενζινάδικο της Αιδηψού μας ενημέρωνε ότι ο υπάλληλος επιβεβαιώνει το περιστατικό, είναι από μόνο του ένα αστείο τηλεοπτικό στιγμιότυπο. Το γεγονός ότι ο υπάλληλος δεν υπήρχε πουθενά είναι κωμικοτραγικό και κυρίως αντιδεοντολογικό. Όμως, την ίδια στιγμή που κάποιοι βαυκαλιζόμαστε ότι υπηρετούμε μια άλλη δημοσιογραφία και άλλοι βαυκαλιζόμαστε ότι αποτελούμε διαφορετικό και πιο ψαγμένο κοινό, αν δεν θέλουμε να λέμε ψέματα μεταξύ μας, οφείλουμε να παραδεχτούμε την προέλαση του αυριανισμού στη δημόσια ζωή. Η δημοσιογραφία του κώλου χρειάζεται και το κοινό του κώλου. Και, δυστυχώς, στην Ελλάδα υπάρχουν και τα δύο εν αφθονία…


unfollow 
ramnousia.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα να είναι μόνο η αρχή...



Επιτέλους η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο, αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν επί εικοσαετίας ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ....

Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα που διευθύνει τις κατασκευαστικές του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι μόνο η αρχή. Ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τη δέσμευσή του προς τον ελληνικό λαό ότι θα πληρώσουν όλοι αυτοί που επί χρόνια απολάμβαναν την ασυλία του πολιτικού συστήματος.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία: Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας για υποθέσεις φοροδιαφυγής (βλέπε λίστα Λαγκάρντ). Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ο Λεωνίδας είναι ο άνθρωπος που έμεινε στο «πόδι» του πατέρα του και διευθύνει τις κατασκευαστικές του ομίλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της κυβέρνησής του ότι θα κάνει φύλλο και φτερό τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και φιγουράρουν σε διάφορες λίστες, όπως στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι οι αρχές και η δικαιοσύνη θα φτάσουν όσο ψηλά χρειαστεί. Σήμερα, με την κίνηση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα τόσο στην εγχώρια διαπλοκή, όσο και στους δανειστές ότι δεν φοβάται τίποτα και δεν έχει «γραμμάτια» με κανέναν.

Το πάρτι τελείωσε! Οι οικογένειες που για 20 και πλέον χρόνια «κυβερνούσαν» την Ελλάδα με τις μπουλντόζες θα πληρώσουν αυτά που οφείλουν.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο θολό τοπίο των δημοσίων έργων και των εργολάβων που με τα κανάλια και τις εφημερίδες που διέθεταν κατάφερναν να διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα και να ασκούν πιέσεις σε όλους τους διαγωνισμούς και στις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώτος πρωθυπουργός που προσπάθησε να βάλει φρένο στις ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας με τις μπουλντόζες ήταν ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος επιχείρησε να περάσει το νόμο περί βασικού μετόχου που στην ουσία απαγόρευε στους καναλάρχες να διεκδικούν κρατικές συμβάσεις, και την κατάργηση του «μαθηματικού τύπου», που επέτρεπε στους εργολάβους να στήνουν τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων.

Οι αντιδράσεις και ο ανηλεής πόλεμος που δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου.

Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ «έφαγε» τα μούτρα της και η οικογένεια του εθνικού εργολάβου συνέχισε να παίρνει όλα τα δημόσια έργα καθώς και να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα του τόπου.

Μάλιστα κατά την τελευταία δεκαετία οι εταιρείες του ομίλου γιγαντώθηκαν και απέκτησαν κυρίαρχη παρουσία σε νέους τομείς της οικονομίας. Την ίδια περίοδο, οι περισσότεροι από τους ισχυρούς ανταγωνιστές τους κατέρρευσαν και τα ποσοστά τους σε «φιλέτα», όπως η Αττική Οδός, πέρασαν στον κατασκευαστικό όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τον οποίο ελέγχει η οικογένεια.

Μέσω συμβάσεων παραχώρησης, τις οποίες υπέγραψε το 2007, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ διαχειρίζεται σήμερα σχεδόν το 50% του εθνικού δικτύου της χώρας, σε συνεργασία με ισχυρούς εγχώριους και διεθνείς ομίλους. Μέσω της ΗΛΕΚΤΩΡ, ο όμιλος Μπόμπολα κυριαρχεί απόλυτα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, μια αγορά με προσδοκώμενα έσοδα άνω των δύο δισ. ευρώ για την προσεχή διετία. Μέσω της εταιρείας Ελληνικά Λατομεία, ο ίδιος όμιλος ελέγχει σχεδόν το 60% των μεγάλων λατομείων της χώρας.
Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με πανίσχυρους ευρωπαϊκούς ομίλους, θέλει να πάρει τα… ρέστα της μέσω συμμετοχής σε σειρά διαγωνισμών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίοι ξεκινούν από τη διαχείριση δικτύων ύδρευσης (ΕΥΑΘ) και φτάνουν μέχρι την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Στις δραστηριότητες της οικογένειας, αξέχαστα θα μείνουν τα «τσάμικα» με υπουργούς της ΝΔ, αλλά και οι σχέσεις στοργής με «θεία βρέφη» του ΠΑΣΟΚ που υπέγραφαν τις συμβάσεις των έργων με προνόμια που θα ζήλευαν όλοι οι επιχειρηματίες της υφηλίου.
Τώρα, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού παίρνουν σάρκα και οστά. Με πρώτο χτύπημα το νόμο για τις συχνότητες και τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν τα κανάλια των εθνικών εργολάβων ο κ. Τσίπρας προχωρά ακάθεκτος στην αλλαγή του τοπίου.
Να σημειώσουμε ότι στον εκδοτικό βραχίονα, η οικογένεια Μπόμπολα, µε ναυαρχίδες το Mega και το «Έθνος» και δεσπόζουσα θέση στην αγορά, ελέγχει ηλεκτρονικά µέσα, εφηµερίδες, περιοδικά, τυπογραφεία, πρακτορεία διανοµής και παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις πολιτικές εξελίξεις.
Άλλωστε αυτά τα ζητήματα τα γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που από «πουλέν» του µεγαλοεκδότη µετατράπηκε σε αποδιοποµπαίο τράγο µέσα σε λίγους µήνες.
Μετά τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, αρκετοί επιχειρηματίες αντίστοιχου βεληνεκούς έχουν χάσει τον ύπνο τους αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι έρχεται η σειρά τους.
Οι υποθέσεις τους είναι «δεμένες» νομικά και οι συλλήψεις τους έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια. Πλην όμως, καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσε να εφαρμόσει το νόμο, αφού το τρίγωνο της αμαρτίας: πολιτικοί – καναλάρχες – τράπεζες, λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι…
Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη το πρωί, καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Εισαγγελικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.
Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 kafeneio-gr.blogspot.gr
 

Εκείνοι οι Άνθρωποι...

Άφησε ότι κάνεις και κάτσε λίγο να τα πούμε. Πες μου λίγο, αν θέλεις φυσικά, πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ευτυχισμένος; Γεμάτος; Ή καλύτερα μη μου λες, κάτσε και σκέψου μόνος σου, γιατί πώς να σε ακούσω άλλωστε μέσα από αυτό το κουτί.

Θυμάσαι την τελευταία φορά που γέλασες με την καρδιά σου; Όπως τότε που ήσουν μικρός, που δε σε ένοιαζε τι θα πει ο κόσμος και γελούσες και φώτιζε όλο το πρόσωπο σου.

Πότε έκανες τελευταία φορά κάτι που πραγματικά ήθελες, χωρίς να το σκεφτείς, κάτι αυθόρμητο;

Πότε άκουσες την καρδιά σου και όχι τη λογική σου και ξεπέρασες έστω για μια φορά τον εαυτό σου, κάνοντας πράξη κάποιο όνειρο σου ή κάποια φανταστική ιδέα που σου ήρθε στο μυαλό;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν ο εαυτός σου; O πραγματικός όμως, όχι αυτός που έχεις δημιουργήσει για να ταιριάζει στο σύνολο.

Δε θυμάσαι έτσι; Δε πειράζει, λογικό αν σκεφτείς πως αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους πλέον.

Πρόσεξες τι είπα; Λογικό. Φτάσαμε να λέμε το παράλογο λογικό, γιατί η απώλεια όπως λέει και το τραγούδι έγινε συνήθεια μας. Η απώλεια της χαράς, του έρωτα, της ίδιας της ζωής.

Γιατί στις μέρες μας, φαντάζει παράλογο να χαμογελάμε, να κάνουμε όνειρα και να κάνουμε πράγματα που αρέσουν σε μας.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που μέσα σε όλη αυτή τη μιζέρια και τη θλίψη που υπάρχει γύρω μας, είναι εκεί για να μας θυμίζουν πως η ζωή δεν είναι μόνο ασπρόμαυρες εικόνες.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα δεις γύρω σου να χαμογελούν ακόμη και αν έχουν χιλιάδες λόγους για να μην το κάνουν.

Είναι εκείνοι που έχουν πονέσει πολύ στη ζωή τους και αυτός ο πόνος είναι καρφωμένος στο βλέμμα τους.

Είναι εκείνοι που το άγγιγμα τους είναι διαφορετικό, γιατί έμαθαν πως οι άνθρωποι είναι εύθραυστοι και πρέπει να προσέχουν.

Έκαναν την αυτοκριτική τους, αγάπησαν πραγματικά τον εαυτό τους, με όλα τα ελαττώματά τους και αποδέχθηκαν την αλήθειά τους. Τη δική τους αλήθεια, όχι του κόσμου.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ξέρουν να μοιράζονται, να αγαπούν με όλο τους το είναι και δε διστάζουν να το δείξουν εκεί που πρέπει και τη στιγμή που πρέπει.
Γιατί έμαθαν πως ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ζωντανών ανθρώπων και πως δεν πρέπει να τον χαραμίζουν.

Έμαθαν να φεύγουν ήσυχα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς θεαματικές εξόδους.

Έμαθαν να χρησιμοποιούν τις λέξεις για να κάνουν τον άλλον να νιώσει όμορφα και όχι για να τον ξεφτιλίσουν ή να τον πληγώσουν.

Κι εσύ που αναρωτιέσαι, αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, είμαι σίγουρη πως αν κοιτάξεις γύρω σου με προσοχή θα βρεις παραπάνω από έναν.

Και τότε θα καταλάβεις πως τόσο καιρό έναν τέτοιο άνθρωπο τον είχες δίπλα σου, αλλά ποτέ δεν του έδωσες την πρέπουσα σημασία.


Γιατί ήσουν πολύ απασχολημένος με το κυνήγι της δικής σου χαμένης ευτυχίας που απελπισμένα έψαχνες να βρεις.

Μα που να τη βρεις μου λες; Έτσι απλά νομίζεις πως θα ξυπνήσεις μια μέρα και ότι άσχημο έχεις ζήσει μαγικά θα εξαφανιστεί;

Για να προχωρήσεις, για να γίνεις ένας από «εκείνους» θα πρέπει να μάθεις να συγχωρείς πρώτα. Να μάθεις πως στη ζωή δε σου χαρίζεται τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσεις, να ματώσεις, να πέσεις και να σηκωθείς.

Να αγαπήσεις τον εαυτό σου και μετά θα είσαι σε θέση να αγαπήσεις και τους άλλους.

Να μάθεις να μοιράζεσαι, να αγαπάς και να το δείχνεις με πράξεις, και όχι με λόγια.

Και να θυμάσαι πως για τη δική σου ευτυχία ή δυστυχία υπεύθυνος είσαι μόνο εσύ, γιατί κανείς άλλος, εκτός από σένα, δε σε ξέρει τόσο καλά.

 apenantioxthi.com

Naomi Klein: Έλληνες, σας εκπαιδεύουν να νοιώθετε ένοχοι!




Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».



Η κυρία Κλάιν μένει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της Αβι Λιούις.



Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το δόγμα του σοκ» («Τhe Shock Doctrine»), το οποίο αποτελεί μια σκληρή πολεμική εναντίον του «καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον αποκαλεί.


Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία…


«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Όταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».


Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα.


Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου».«Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».


Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.


«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία»


«Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα ταμπού και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό» λέει η κυρία Κλάιν για τον αμερικανό πρόεδρο.

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικά δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο. Ίσως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».



Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του.


Και βέβαια η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”: την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».


Τι λέει για τον Ομπάμα


«Οι νέοι άνθρωποι έχουν χάσει πλέον τον ενθουσιασμό που είχαν για τον Μπαράκ Ομπάμα» δηλώνει η κυρία Κλάιν. «Ο Ομπάμα ήταν εκπληκτικός στην προεκλογική εκστρατεία του. Έκανε τους Αμερικανούς να αισθάνονται ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ωστόσο, στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα που είναι ταμπού, όπως η Γουόλ Στριτ ή το Ισραήλ.


Και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Δημοκρατικοί να χάσουν την εμπιστοσύνη της βάσης τους. Πάρτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τώρα που έφυγε από τον Λευκό Οίκο ο Λάρι Σάμερς οι φήμες λένε ότι θα τον αντικαταστήσει ένα στέλεχος της Γουόλ Στριτ. Όλα αυτά θα κριθούν στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο» καταλήγει.


Η «Πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης


«Δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο. “Εκείνο” το αποφάσισε για μένα» λέει για το «Το δόγμα του σοκ» η Ναόμι Κλάιν. Οταν ήταν μικρή, η Ναόμι Κλάιν συνήθιζε να ψωνίζει συνέχεια. Ποιος να φανταζόταν ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα έγραφε ένα βιβλίο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η «Βίβλος» κατά των πολυεθνικών. Το «Νo Logo: Νo Space, no choice, no jobs: Η βίβλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού», που εκδόθηκε το 2000, τη μετέτρεψε ουσιαστικά σε «πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης.


Γεννηθείσα το 1970 στο Μόντρεαλ από αριστερή οικογένεια που μετανάστευσε το 1967 από τις ΗΠΑ στον Καναδά λόγω αντίθεσης στον πόλεμο στο Βιετνάμ, η νεαρή Ναόμι μεγάλωσε σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον. Σήμερα ερευνά μανιωδώς διάφορα θέματα και προσφέρει μια εναλλακτική ματιά στα πράγματα.


Το 2007 εκδόθηκε «Το δόγμα του σοκ» και, όπως λέει η ίδια, «δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο.“Εκείνο” το αποφάσισε για μένα. Είχα πάει στο Ιράκ όταν ο Πολ Μπρέμερ διοικούσε τη χώρα αμέσως μετά τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν την τακτική του “σοκ και δέους” με την οποία κέρδισαν τον πόλεμο και στην οικονομία. Αδιαφόρησαν πλήρως για το τι συνέβαινε στο Ιράκ και ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν αμέσως τα πάντα.


Να φανταστείτε ότι ο διερμηνέας μου δεν γνώριζε να υπάρχει λέξη για την ιδιωτικοποίηση στα ιρακινά. Έτσι άρχισα να γράφω για τον καπιταλισμό της καταστροφής γνωρίζοντας από πρώτο χέρι και την εμπειρία της Αργεντινής».


Το νέο βιβλίο της θα έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και έχει ήδη αρχίσει έρευνα. Για αυτό και έχει περιορίσει τις διαλέξεις της ανά τον κόσμο αλλά προλαβαίνει να γράφει άρθρα για έντυπα όπως η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και το αμερικανικό περιοδικό «Τhe Νation».


Η Naomi Klein, είναι καναδή δημοσιογράφος, από τις πιο μαχητικές της εποχής μας, με μεγάλη απήχηση στην αμερικάνικη Αριστερά. Έχει γράψει βιβλία τα οποία έγινανbest sellers. Το καινούργιο της βιβλίο αφορά στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη.



Πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com

Πηγή: Το Βήμα


OI ΑΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ




ΚΛΕΙΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


 ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ.


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΦΩΝΗ , Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.


 ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥ ΣΟΥ.


 ΟΠΛΙΣΟΥ ΜΕ ΑΡΕΤΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.


 ΑΠΕΒΑΛΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΦΟΒΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΛΑΨΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ΄ Ο,ΤΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΨΕΙ ΗΔΗ.


ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ.


 ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ 

ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ.




Πηγή: http://greek1.blogspot.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!!

Ο Γέροντας Παΐσιος


προέβλεψε ε π α κ ρ ι β ώ ς τη σημερινή Κρίση!!!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ 
ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΚΟΣΜΟ...

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:



δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Μεγάλο παραμένει σε Ελλάδα και εξωτερικό το ενδιαφέρον για τα λεχθέντα του γέροντα Παϊσίου, που προέβλεψαν πριν από πάρα πολλά χρόνια τα σημερινά δραματικά γεγονότα στην πατρίδα μας, αλλά και στον κόσμο! Πράγματι, διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, εκτιμούν τα μέγιστα τον αξέχαστο Αγιονορείτη γέροντα και μελετούν την παρακαταθήκη-θησαυρό που μας άφησε! Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τον απλό λαό – που πάντοτε έχει βαθιά μες στην καρδιά του τη μεγάλη μορφή του Παϊσίου – αλλά και για ειδικούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που και οι ίδιοι παραμένουν έκθαμβοι μπροστά στο μεγαλείο του γέροντα!... 


Τεράστια η «γκάμα» θεμάτων, για τα οποία μίλησε ο γέροντας Παΐσιος. Αυτά τα θέματα καταγράφτηκαν κατά καιρούς από τους επισκέπτες του, που έμειναν συγκλονισμένοι από την προσωπικότητα του γέροντα, και είναι σήμερα κοινώς αποδεκτά και αποδεδειγμένα. Απέραντη όμως είναι και η θεματολογία των προφητειών που έκανε ο Παΐσιος, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότερο δικαιώνεται, σε σημείο μάλιστα πολλοί να λένε (ανοιχτά πλέον) ότι το πνεύμα των όσων με τη φώτιση του Θεού προείδε ταιριάζει απόλυτα στις δικές μας ημέρες, ημέρες που ουκ ολίγοι χαρακτήρισαν ακόμα και «εσχατολογικές»!


Η απίστευτη οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα τον «πολιτισμένο» κόσμο της Δύσης αποτελεί αναμφίβολα ένα ζήτημα που αρκετοί ερευνητές αναζητούν μέσα στις παλαιότερες προβλέψεις χαρισματικών ατόμων (ανάμεσα στα οποία ξέχωρη είναι σίγουρα η θέση του Παΐσιου). Αναζητούν δηλ. οι σύγχρονοι προβληματισμένοι άνθρωποι να δουν τι ακριβώς ειπώθηκε από τους σοφούς του παρελθόντος για τις δύσκολες και χαλεπές εποχές μας, κατά πόσο αυτοί έπεσαν «μέσα» στα όσα προφήτεψαν και – βέβαια – κατά πόσο όλα όσα είπαν τότε μπορούν να μας είναι χρήσιμα στον δικό μας αγώνα της ζωής...


Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικές από τις ρήσεις του Παϊσίου για τις σημερινές άθλιες ημέρες μας, που οδηγούν αρκετούς συνανθρώπους μας στην απόγνωση. Θα παραθέσουμε δε μόνο τα ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λεγόμενα του γέροντα (που κατέγραψαν σοβαροί άνθρωποι, διακεκριμένοι κοινωνικά) και όχι τα όσα αναπόδεικτα γράφονται – πολλές φορές ανεύθυνα – στο Διαδίκτυο, τα οποία θεωρούμε ως μη σοβαρά. Εξάλλου σε όλες μας τις έρευνες καταφεύγουμε σε έγκυρες πηγές και ουδέποτε ασχοληθήκαμε ή παραθέσαμε διάφορες «φημολογίες», «λόγια του αέρα» κτλ.
Να τι λέει λοιπόν ο Παΐσιος για τις σημερινές δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε (πηγή μας το βιβλίο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου «Γέρων Παΐσιος»):

«Ο Θεός επιτρέπει να γίνη τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες... Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλόν όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν... Τώρα δεν πάμε να υπερασπισθούμε την Πατρίδα ή να αγωνισθούμε, για να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας... ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μια ιδεολογία. Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο... Πάντως, θα δούμε φοβερά πράγματα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Αποκ. ΚΒ΄ 11). Νοιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι, και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή-Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό».


Σημειώνουμε εδώ, ως μικρό σχόλιο, τη φοβερή πράγματι φράση του γέροντα Παϊσίου ότι «πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν»... Συνεπώς, οι μέρες μας είναι τρομακτικά δύσκολες, οι καιροί είναι ασύλληπτα πονηροί, γι’ αυτό και χρειάζεται ακόμα πιο δυναμικός αγώνας των πιστών, για να κατορθώσουν να διασώσουν το Πιστεύω τους και την ίδια τους την ψυχή! Πόσο μάλλον που ο Εχθρός μηχανεύεται συνεχώς τις πλέον ύπουλες και προηγμένες μεθόδους, για να παρασύρει τα «πρόβατα του Κυρίου» στον βούρκο, για να πάρει τις ψυχές των πιστών. Διότι ο τελικός σκοπός του είναι ένας και μοναδικός: να σκοτώσει ψυχές! Κάτι που έχει να κάνει με βαθύτατα μεταφυσικά μυστικά, που ξεκινούν από τις απαρχές κιόλας των αιώνων...
Παραθέτουμε επίσης τα κάτωθι άκρως ενδιαφέροντα αποσπάσματα από κουβέντες που είχε ο Παΐσιος με πιστούς πριν από πολλά-πολλά χρόνια:
«Θα συμβούν γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία, που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά-σιγά, αρκετά αρχίζουν και βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από τόσα χρόνια. Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση. Η παλαβωμάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθη ο ‘’υιός της απωλείας’’ (Β΄ Θεσσ. Β΄ 3). Θα γίνη τρελλοκομείο [...]. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούριο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνον, που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα (γρήγορα). Οικουμενισμός, κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων [...]. Θα γίνη μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώση. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη: ‘’Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδδας, εγώ είμαι ο Χριστός, που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός, που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων’’. Πέντε ‘’εγώ’’ θα έχει... Ο Αντίχριστος θα είναι ο αναμενόμενος, κατά κάποιον τρόπον, ενσαρκωμένος διάβολος, που θα παρουσιασθή στον ισραηλιτικό λαό ως Μεσσίας και θα πλανήση τον κόσμον. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μη συμβαίνη τίποτε. Γι’ αυτό λέγει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί (Ματθ. ΚΔ΄ 24 και Μάρκ. ΙΓ΄ 22)»...


Όντως, παραπάνω από συγκλονιστική, φοβερή και τρομερή είναι η παραπάνω προφητεία του γέροντα!!! Τα όσα δε προείπε αρμόζουν τόσο πολύ στις μέρες μας, που πραγματικά κάνουν τον απλό άνθρωπο να ανατριχιάζει μπροστά στα κοσμοϊστορικά γεγονότα που πλησιάζουν πια με... υπερταχύτητα (!) και οδηγούν την ανθρωπότητα στην υπέρτατη κρίση από απαρχής αιώνων!... Τι να πρωτοσημειώσουμε άραγε από τα παραπάνω μοναδικά που είπε ο Παΐσιος; Τα περί «παλαβωμάρας» και «τρελλοκομείου», τα οποία είναι ήδη γύρω μας εμφανέστατα; Τα περί «οικουμενισμού» (έτσι αποκαλεί η θρησκεία μας την «παγκοσμιοποίηση»), που ήδη έχει επιβληθεί στον πλανήτη; Ή τα περί του βδελυρού Αντιχρίστου, που κάποτε (σύντομα;) θα εμφανιστεί ως... «Σωτήρας» της ανθρωπότητας, που θα ανακουφίσει τους πονεμένους από την Κρίση ανθρώπους, με ένα όμως αντάλλαγμα: να τον προσκυνήσουν σαν... «Θεό»;!... Ναι, στα παραπάνω ο Παΐσιος προέβλεψε επακριβώς τα σημερινά δεινά-επακόλουθα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αν και πολλοί φοβούνται ότι ακόμα βρισκόμαστε στο... «πρελούδιό» της και αναμένονται ΠΟΛΥ χειρότερα πράγματα τούδε και στο εξής!...

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τα παραπάνω λεχθέντα από τον ίδιο, ιδού τι είπε επίσης ο γέρων Παΐσιος για τη σημερινή ελληνική (οικονομική, ηθική, κοινωνική...) κρίση:
«Εμείς σαν Έλληνες δεν κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς που θα κάνει ο Θεός τώρα κάτι, γιατί αλλιώς με μας χωριό δεν γίνεται. Θα τα βολέψει ο Θεός τα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να εργασθεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια. Πολλοί Άγιοι θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας, γιατί θα τους δίνονταν η ευκαιρία να αγωνιστούν πολύ. Και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας για να αγωνιστούν κι αυτοί. Εμείς δυστυχώς μένουμε έτσι». [η εν λόγω μαρτυρία περιλαμβάνεται στο βιβλίο του πρεσβύτερου Διονυσίου Τάτση «Ο γέροντας Παΐσιος»]

Έτσι ακριβώς, όπως τα προείπε ο Παΐσιος, έχουν σήμερα τα πράγματα!!! Οι σύγχρονοι Έλληνες, βυθισμένοι μες στην κρίση, την απόγνωση και το αδιέξοδο, δεν δείχνουν καμία απολύτως διάθεση όχι μόνο να αγωνιστούν πραγματικά, αλλά δεν έχουν καν το κουράγιο να εργαστούν (σωματικά και πνευματικά)... Βλέπουν την Ελλάδα γύρω τους να γκρεμίζεται κι αυτοί μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με τους Ινδιάνους τον καιρό που τους εξαφάνισαν οι Ευρωπαίοι άποικοι: την ώρα που οι ξένοι έπαιρναν την πατρίδα τους, εκείνοι κάθονταν άπραγοι και άνεργοι, μεθυσμένοι, βαστώντας ένα μπουκάλι ουΐσκι στο χέρι! Έτσι πέθανε ο ινδιάνικος πολιτισμός άλλοτε... Έτσι άραγε θα πεθάνει και ο ελληνικός πολιτισμός;...


Και κάτι τελευταίο. Παντού ακούμε για «Κρίση», «Κρίση» και πάλι «Κρίση». Είναι αναμφισβήτητα η λέξη της εποχής! Όμως, οφείλουμε να θημηθούμε, ότι για μέλλουσα «Κρίση» έκαναν λόγο τόσο η Αποκάλυψη του Ιωάννη όσο και πλήθος προφητών και αγίων!... «Κρίση» ήταν η ακριβής λέξη που χρησιμοποιούσαν, μιλώντας με πάθος και με δυναμισμό. Σαν να ήθελαν να μας... προειδοποιήσουν για «Κάτι»!!! Άρα; Χρειάζεται άραγε να ειπωθεί κάτι παραπάνω;...
ΒΙΝΤΕΟ
Η πρόβλεψη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα απο τον γέροντα Παΐσιο
κ ο κρυφός σκοπός της επιβολή των νέων οικονομικών μέτρων κ των δυσβάστακτων φόρων.Απο την εκπομπή απόρρητα σενάρια με τον Σόλωνα Αμπατζή.
 Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου «Σκεύος εκλογής» σελ. 421, που κυκλοφόρησε το 1996 και αναφέρεται στον Γέροντα Παΐσιο



Το διαβάσαμε από το:thesecretrealtruth.blogspot.com