Translate

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ EMAIL

«Έχουμε λαϊκή εντολή για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
Σε μια δήλωση με σαφείς υπαινιγμούς, ο κ. Χρυσόγονος άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει την οδό της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ή του δημοψηφίσματος αν η Αθήνα και οι δανειστές δεν συμφωνήσουν σε κάτι καλύτερο από αυτά που προβλέπονται στο "email Χαρδούβελη" και οι πιστωτές επιμείνουν σε μια αδιάλλακτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να βελτιώσει τους όρους της δανειακής σύμβασης και αν αυτό δεν επιτευχθεί, «αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι» όπως τόνισε, «πηγαίνουμε στο λαό».
newsbomb.gr

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μέρα που πέρασε χωρίς μια πράξη ΑΓΑΠΗΣ, είναι μια μέρα που χάθηκε...


Όλοι βρίσκουμε άφθονες ευκαιρίες να δείξουμε την αγάπη μας, δυστυχώς όμως, ελάχιστη αγάπη εκδηλώνεται στον κόσμο. Άνθρωποι κλαίνε και πεθαίνουν μόνοι. Παιδιά κακοποιούνται και γέροι περνούν τις τελευταίες μέρες τους χωρίς στοργή και αγάπη. Σ' έναν κόσμο όπου η ανάγκη για εκδηλώσεις αγάπης είναι τόσο φανερή θα' πρεπε να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε να βοηθήσουμε και να θεραπεύσουμε ανθρώπους, μόνο με το άπλωμα του χεριού μας κι ένα ζεστό αγκάλιασμα. Η Τερέζα της Αβίλας μάς ικέτευε "να συνηθίσουμε να κάνουμε πολλές πράξεις αγάπης, γιατί εξευγενίζουν και γλυκαίνουν την ψυχή μας.

Αργά το βράδυ, είναι μια καλή στιγμή να συλλογιστούμε τι κάναμε κι εμείς από τη μεριά μας ώστε να καλυτερεύσει ο κόσμος, για να γίνει ένα μέρος με περισσότερη φροντίδα και αγάπη. Αν δε σκεφτόμαστε τα βράδια που πλαγιάζουμε, ας το εκμεταλλευτούμε αυτό σαν μια σπουδαία ευκαιρία να μεθοδεύσουμε τρόπους οι οποίοι θ' άλλαζαν προς το καλύτερο τον κόσμο που ζούμε. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε μεγάλα έργα - αρκούν απλές, καθημερινές πράξεις, εύκολα πραγματοποιήσιμες: ένα τηλεφώνημα που δεν το αποφασίζαμε, ένα σημείωμα με δυο λόγια που διαρκώς το αναβάλλουμε, κάποια έκφραση ευγνωμοσύνης που την παραμελούμε. Όταν πρόκειται να δώσουμε αγάπη, οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και από κανέναν μας δεν λείπει το ταλέντο.

thepsychologysecrets.blogspot.gr

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ Ε;ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ...

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξαπέλυσε χυδαία σεξιστική επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλουστην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς».
Σε σχετική ερώτηση του Γρήγορη Αρναούτογλου, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε:
«Στην προσευχή μου το βράδυ, μέσα από τα άλλα που λέω -και την καταλαβαίνω και την αγαπάω πάρα πολύ-, λέω “Θεέ μου, πότε θα ξεμπαρκάρει ο αγαπημένος μας ναυτικός, ο άντρας της;”. Για να είναι κοντά της. Θα ήθελα, δηλαδή, να είναι εδώ ο άντρας της».
Και συνέχισε: «Θα πω κάτι δημόσια που δεν το έχω ξαναπεί. Εγώ προσωπικά όσο είμαι στη Βουλή, δεν θα την ξαναπώ πρόεδρο, κυρία Κωνσταντοπούλου. Πάω στη Βουλή, κάθομαι και σε δέκα λεπτά μου έχει κάνει τα νεύρα κουρέλια. Λέω “Παναγία μου δεν μπορώ άλλο”. Μου θυμίζει μια δασκάλα που κάνει μάθημα στα παιδιά. Έλεος, Βουλή είναι. Ο Κακλαμάνης που ήταν “σκληρός” πρόεδρος δεν μας είχε φτάσει ποτέ σε άκρα. Πρέπει να τιμήσεις ότι είσαι πρόεδρος όλων των βουλευτών. Αν δεν τον τιμήσεις, θα μετανιώσεις».
tribune.gr

«Ναι» στο φόρο λίπους λέει ο Πάγκαλος


Υπέρ του νέου φόρου λίπους τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να εξαιρεθούν το ελαιόλαδο και λίπη, όπως η βαζελίνη. Ο κ. Πάγκαλος σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε εκ νέου και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και επισήμανε ότι «πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατό από την προεδρία της Βουλής».Σημείωσε δε ότι «διάφορα καθάρματα προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή»» γράφουν ότι η χοληστερίνη του είναι 120, σημειώνοντας ότι δεν παίρνει κανενός είδος χαπάκια και πως το σάκχαρό του είναι 9!Για την Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Πάγκαλος δήλωσε στο «Βήμα FM»: «Δεν σέβεται κανέναν, δεν σέβεται τίποτα, έχει παραβιάσει όλους τους κανονισμούς και όλους τους κανόνες. Μεροληπτεί κτηνωδώς υπέρ του κόμματος που την ανέδειξε, ξεχνάει ότι και άλλοι την ψήφισαν και ασκεί ένα βασανιστικό, με σαδιστικό τρόπο, έλεγχο πάνω στις πράξεις και στα λεγόμενά τους. Είναι κατά την άποψή μου μια επιχείρηση απομείωσης της σημασίας της Βουλής, είναι βόμβα στα θεμέλια των θεσμών μας. Είναι τρομερά επικίνδυνη η κυρία Κωνσταντοπούλου. Πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατό από την προεδρία της Βουλής. Εγώ ήμουν 32 χρόνια στη Βουλή και δεν θυμάμαι ο πρόεδρος της Βουλής να είπε ποτέ «καθίστε κάτω» στον αρχηγό κόμματος και να σχολιάζει κάθε ομιλητή. Έχει κάνεις την εντύπωση ότι υπάρχει η κυρία Κωνσταντοπούλου κι όλοι οι άλλοι. Δεν είναι έτσι η Βουλή. Και η συνήθεια να προεδρεύει συνεχώς, τι είναι αυτό το πράγμα; Τα άλλα μέλη του προεδρείου δεν υπάρχουν;»Σχολιάζοντας τον φόρο λίπους είπε: «Επειδή κατά καιρούς διαβάζω διάφορα καθάρματα προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ – στην «Αυγή» τα λένε αυτά, της οποίας αρχισυντάκτης και διευθυντής ήταν μέχρι προ ολίγου ο κ. Φίλης, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι μάλλον υπέρβαρος – τον σχολιάζω πολύ μετριοπαθώς. Αυτοί γράφουν μεταξύ άλλων ότι εγώ, λέει, έχω σάκχαρο κλπ. Εγώ τους πληροφορώ για να σκάσουν ότι η χοληστερίνη μου είναι 120, δεν παίρνω κανενός είδος χαπάκια και το σάκχαρό μου είναι 9! Είμαι θηρίο στα 77 μου, έχω ενδείξεις εφήβου!Εγώ θα ήμουν υπέρ ενός τέτοιου φόρου. Αν βρίσκαμε τον τρόπο να εξαιρέσουμε το ελαιόλαδο από τα λίπη και να κρατήσουμε την εξαίρεση, θα είναι πολύ καλό. Θα βελτιώσει τη διατροφή μας και είμαι υπέρ. Βέβαια, θα πρέπει να προσέξουμε για ορισμένα φαρμακευτικά λίπη, τα οποία επιβάλλονται για εγκαύματα κλπ. ή βάζουμε στα παιδάκια όταν συγκαούν, όπως η βαζελίνη, ας πούμε . Έχω μια θέση ολοκληρωμένη επί του θέματος. Είμαι υπέρ της φορολόγησης του λίπους και της ζάχαρης και του αλατιού βεβαίως.»
fnews.gr

Καθαρισμός Σώματος: Αποτοξίνωση με 5 απλά βήματα!


Ο καθαρισμός του σώματος δεν πρέπει να είναι περίπλοκος. Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες και σύντομα θα νιώσετε γεμάτοι ενέργεια.
1.Φρούτα
Να τρώτε πολλά φρούτα σε οποιαδήποτε μορφή – νωπά, αποξηραμένα, κατεψυγμένα ή σε χυμό. Θα σας φέρει την ενέργεια και τη ζωτικότητα.
2. Νερό
Πιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό! Το νερό είναι σημαντικό για την υγεία μας,  θα πρέπει να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό πηγής ή φιλτραρισμένο νερό κάθε μέρα. Αυτό θα αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα σας – θα βελτιώσει το μεταβολισμό σας, τη διάθεση και την εμφάνιση του δέρματος.
3. Χόρτα
Μπρόκολο, λάχανο και σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Τρώτε πράσινα λαχανικά βελτιώνει την ασυλία, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Φάτε όσο μπορείτε – σε ακατέργαστη μορφή, βρασμένο ή στον ατμό, σε σαλάτες ή σπιτικά πράσινο χυμούς.
4. Δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια
Μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες είναι απλά όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε άγριο ή καστανό ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως, διάφορα είδη φασόλια, επίσης  φακές και μπιζέλια.
5. Λεμόνι
Το Λεμονι βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό, με χυμό μισού λεμονιού. Αμέσως θα νιώσετε καλύτερα, και μετά από λίγο θα παρατηρήσετε ότι έχετε περισσότερη ενέργεια και και βοηθά στην απώλεια βάρους.
Πρόσθετες συμβουλές
– Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο.
– Ασκήσεις στο Φως της ημέρας
– Περάστε περισσότερο χρόνο στη φύση, περπάτημα και η αναπνοή στον καθαρό αέρα
– Αλλάξτε τον τρόπο παρασκευής τροφίμων. Αντί για τηγανητά και ψητά φαγητά και τρώτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά
– Βεβαιωθείτε σπιτικό χυμό από φρούτα και λαχανικά.
Τι πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτοξίνωσης;
Μην πίνετε αλκοόλ, καφέ και αναψυκτικά. Μειώστε τα τσιγάρα, ή προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα. Μην καταναλώνετε μαργαρίνη, διυλισμένο πετρέλαιο, λευκή ζάχαρη, αλεύρι. Αποφύγετε τη βαριά, τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα.
fnews.gr


ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

To ZDF ξαναχτυπά: Oι Έλληνες πληρώνουν και τους βρίζουμε! (BΙΝΤΕΟ)


Σε σφοδρό πολέμιο της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων τείνει να γίνει πλέον η κρατική γερμανική τηλεόραση ZDF και η σατιρική εκπομπή της “Die Anstalt”!
Η εκπομπή, που έχει αποκαλύψει στο γερμανικό κοινό τις άδικες πολιτικές σε βάρος των Ελλήνων αλλά και τις θηριωδίες των Γερμανών στην κατοχή, παρουσιάζει τώρα το πώς η Γερμανία κέρδισε από την κρίση και τα μνημόνια 80 δισ. ευρώ! “Η Γερμανία κέρδισε λεφτά από την κρίση. Η γερμανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση. Κέρδισε 80 δισ.”, λένε μεταξύ άλλων οι συντελεστές της εκπομπής, ενώπιον μάλιστα κοινού Γερμανών πολιτών, το οποίο καταχειροκροτεί, συμφωνώντας με όσα λένε οι παρουσιαστές.
“Άρα οι Έλληνες πληρώνουν και τους βρίζουμε”, προσθέτουν, καταγγέλλοντας την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης σε βάρος των Ελλήνων, με πρώτη την εφημερίδα Bild, που περνάει στους Γερμανούς την αντίληψη ότι όλα τα λεφτά τους τα έχουν φάει οι Έλληνες! Όπως αποκαλύπτουν οι παρουσιαστές, το 89% των χρημάτων τα οποία δόθηκαν ως “βοήθεια” στην Ελλάδα, πήγε στις τράπεζες (σχεδόν 200 δισ. ευρώ) και ελάχιστα στην Ελλάδα, που πληρώνει τους τόκους για όλα αυτά τα δάνεια.
“Σώσαμε το τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν πληρώσαμε γι αυτό”, αναφωνεί ένας εκ των συντελεστών. Και εξηγεί: πλήρωσαν οι Έλληνες με το 86% του εισοδήματός τους, πλήρωσαν Ελληνίδες μητέρες που αφήνουν τα νεογέννητα παιδιά τους στα νοσοκομεία επειδή φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να τα ταΐσουν, ενώ την ίδια ώρα, για χάρη των “χρεών” τα νοσοκομειακά ράφια είναι άδεια από φάρμακα για τους καρκινοπαθείς. “Ναι, εάν έχετε υπερχρεωθεί, θα πρέπει να κάνετε περικοπές. Στην ανάγκη ακόμα και στη χρονική διάρκεια της ζωής σας”…
Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη την εκπομπή με ελληνικούς υπότιτλους και το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 19.30” και μετά:

Υπομονή, η αρετή που σώζει! Την έχουμε όμως;


ΥΠΟΜΟΝΗ!!!(λεξικό:η ψυχική δύναμη με την οποία ανέχεται ή περιμένει κανείς κάτι χωρίς να δυσανασχετεί ή να βιάζεται υπερβολικά.)
Πηγαίνοντας αδελφοί μου στην εκκλησία να προσκυνήσω πολλές φορές διάφορα λείψανα αγίων που έρχονται κατά καιρούς στην ενορία μας,διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος έρχεται να προσκυνήσει με αγάπη,αφοσίωση αλλά δίχως υπομονή.Και το λέω αυτό διότι περιμένοντας και εγώ να προσκυνήσω στην σειρά,διάφοροι αδερφοί μας αρχίζανε να δυσανασχετούν, να βιάζονται και να μην αφοσιώνονται στο προσκύνημα σχολιάζοντας διάφορα. Δεν έδωσα σημασία και απέφυγα τα σχόλια. Όταν πήγα στο σπίτι να ξεκουραστώ κάθισα και έβλεπα τις ειδήσεις όπως όλος ο κόσμος και είχε ένα θέμα με τους συνταξιούχους 1η του μήνα να πηγαίνουν απο τις τρείς τα χαράματα στην τράπεζα για να πάρουν σειρά και όχι μόνο εκεί στο Ίκα, εφορίες και άλλες υπηρεσίες δυσανασχετώντας και εκεί αλλά υπομένοντας την κούραση και την ταλαιπωρία. Γιατί αλήθεια να γίνεται αυτό ειδικά τώρα πού έρχεται η Μ.Εβδομάδα και είναι τόσο κατανυκτικές οι λειτουργίες των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας.
Άς υπομείνουμε και εμείς όλοι, μέχρι το τέλος την λειτουργία με κατάνυξη προσκυνώντας τον Κύριο μας. Κάποτε διάβασα ένα άρθρο κάποιου γέροντα πού έλεγε ότι οι Χριστιανοί αργούν να πάνε στην εκκλησία και βιάζονται να φύγουν. Άραγε σε ποιά άλλη δραστηριότητα γίνεται αυτό? Στην εργασία όλοι πηγαίνουν στην ώρα τους και αργούν να φύγουν κάνοντας υπερωρίες,στην διασκέδαση πηγαίνουμε πολύ πιό νωρίς από το πρόγραμμα για να πιάσουμε τραπέζι και αργούμε να φύγουμε ξημερώνοντας εκεί, ακόμα και όταν σταματήσει το πρόγραμμα ο κόσμος συνεχίζει να κάθεται και να μην φεύγει ζητώντας καί άλλο. Στην εκκλησία όμως γίνεται το αντίθετο γιατί? Μήπως το κάνουμε από ανάγκη πηγαίνοντας στην εκκλησία για να δείξουμε καλό πρόσωπο? Έχουμε χάσει την υπομονή, την πίστη μας με αποτέλεσμα να μην έχουμε ψυχική δύναμη να περιμένουμε κάτι δίχως να δυσανασχετούμε.
Καί θα φέρω ένα ακόμα παράδειγμα από τον βίο των Αγίων μας. Με πόσο υπομονή βασανίστηκαν δίχως να προβάλλουν αντίσταση, αντιθέτως μάλιστα και αυτό γιατί η ψυχική τους δύναμη ήταν τεράστια. Οι Ισραηλίτες σαράντα ολόκληρα χρόνια περιπλανώνταν στην έρημο δοκιμαζόμενοι από τον Θεό και εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε μία ολόκληρη θεία λειτουργία και δυσανασχετούμε ειδικά όταν έχει κάποιο μνημόσυνο, ακόμα και στην Θεία Κοινωνία όταν έχει πολύ κόσμο όλοι βιάζονται να πάρουν σειρά.Φανταστείτε φίλοι μου τις πύλες του Ιερού στην εκκλησία που τις φυλάνε οι Αρχάγγελοι να είναι οι πύλες του Παραδείσου και όλοι εμείς να είμαστε στην σειρά για να εισέλθουμε μέσα, αλλά ακόμα να μήν έχουν ανοίξει.Αλήθεια αναρρωτηθήκατε πόσοι θα υπομείνουν εκεί έως ότου ανοίξουν ακόμα και αν χρειαστούν χρόνια?Ας είναι αυτό το Πάσχα πραγματικό <<πέρασμα>>και η αρχή για όλους μας για πραγματική προσευχή, μετάνοια υπομονή και επιμονή.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!!
pentapostagma.gr

Η.Π.Α: Τα σφαγεία πουλερικών γεμίζουν τα κοτόπουλα με χημικά για να αποκρύψουν τη μόλυνση με σαλμονέλα!!


Η βιομηχανία πουλερικών στις Η.Π.Α έχει να επιδείξει αρκετά χαμηλούς δείκτες επιπέδων σαλμονέλωσης στις όρνιθες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Βελτιώθηκαν οι συνθήκες, οι υποδομές και τα πρότυπα ασφαλείας στα σφαγεία πουλερικών στην Αμερική;

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Washington Post (WP) πολλά σφαγεία εγχέουν σε μεγάλη ποσότητα και ποικιλία τοξικά χημικά στα πουλερικά ώστε να αποκρύψουν την παρουσία των βακτηρίων της σαλμονέλας στα ζώα από τις ομοσπονδιακές ελεγκτικές αρχές.
Το πολύ ανησυχητικό αυτό εύρημα ήρθε στην επιφάνεια, έπειτα από τη διενέργεια σχετικών ελέγχων από ερευνητές, και πιο συγκεκριμένα έπειτα από τη διαπίστωση της αναντιστοιχίας στα επίπεδα των βακτηρίων (της σαλμονέλας) που ανιχνεύθηκαν στις όρνιθες και των δεικτών μόλυνσης στον γενικό ανθρώπινο πληθυσμό. Με πιο απλά λόγια, ο δείκτης σαλμονέλωσης στα κοτόπουλα εμφανιζόταν (σ.σ. – pentapostagma.gr – πλασματικά) μειωμένος ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες στους ανθρώπους παρέμεναν σταθεροί ή ακόμη και αυξανόμενοι. Η επεξήγηση αυτής της αναντιστοιχίας, σύμφωνα με τους ερευνητές, αφορά τόσο στην πεπαλαιωμένη διαδικασία διενέργειας των σχετικών ελέγχων όσο και στη μαζική αύξηση της χρήσης τοξικών χημικών στα σφαγεία πουλερικών..
«Ορισμένες εταιρίες χρησιμοποιούν τόσο ισχυρά νέα χημικά στοιχεία ώστε δρουν αποτελεσματικά ακόμη και στο διάλυμα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές της Αρχής Ασφαλείας και Ελέγχου Τροφίμων (FSIS (Food Safety and Inspection Service) για να συλλέξουν το δείγμα για τον σχετικό έλεγχο, εμφανίζοντας έτσι ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα ως προς τα επίπεδα των παθογόνων μικροοργανισμών που εμφανίζουν τα πουλερικά», ήταν ο σχολιασμός του Tony Corbo από την Food and Water Watch για τα ευρήματα της έκθεσης.
«Ενώ η Αρχή Ασφαλείας και Ελέγχου Τροφίμων αναφέρει στις εκθέσεις των τελευταίων ετών ότι τα επίπεδα σαλμονέλωσης βαίνουν μειούμενα βάσει των δειγματοληπτικών ομοσπονδιακών ελέγχων στα σφαγεία πουλερικών, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων… αναφέρει ότι ο αριθμός των καταναλωτών που προσβάλλεται από σαλμονέλωση παραμένει σταθερά υψηλός»
πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Το ψέμα που ζούμε! Ένα από τα καλύτερα Αφυπνιστικά βίντεο που υπάρχουν και επιβάλλεται να δείτε.



Όπως είπαμε είναι ένα από τα καλύτερα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σκοπός του "παιχνιδιού" είναι να αφυπνιστεί αυτός που ΔΕΝ είναι αφυπνισμένος, γι'αυτό ζητάμε να προωθήσετε το βίντεο με όποιον τρόπο μπορείτε ώστε να βάλετε τον συνάνθρωπό σας, είτε αυτός είναι φίλος, είτε γνωστός, να σκεφτεί και να αναρωτηθεί σε τι κόσμο ζει και ποιος είναι ο ρόλος του.

Δείτε το βίντεο:





awake.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ...


«Eθισμένα» στο Διαδίκτυο από την ηλικία των 8 ετών τα Ελληνόπουλα.
Από πολύ μικρή ηλικία είναι «εθισμένα» στο Διαδίκτυο τα Ελληνόπουλα, αφού πολλά εξ αυτών, από  10-14 ετών, έχουν λογαριασμό σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την χορηγία & υποστήριξη της Visa Europe και παρουσιάστηκε στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 99,4% των 524 παιδιών (ηλικίας 10-14 ετών) που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι, όμως, ότι το 50% απάντησε ότι ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί πριν την ηλικία των 8 ετών!
Το 84,5% απάντησε ότι έχει λογαριασμό σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με τον ορισμό πάντως των συγγραφέων της έρευνας να είναι αρκετά ευρύς καθώς περιλαμβάνονται σε αυτές και εφαρμογές επικοινωνίας.
Τα πιο δημοφιλή μέσα είναι το Facebook και το Viber με 36,7%, ακολουθεί το Instagram με 29,8% και το Skype με 27,3%, ενώ το Twitter χρησιμοποιεί 9,2% και το Snapchat με 8,8%. Το 11,7% χρησιμοποιεί κάποιο άλλο μέσο.
Ανησυχητικό είναι ότι το 18% απάντησε ότι έχει νιώσει κίνδυνο, απειλή ή φόβο στο Διαδίκτυο υπό τη μορφή απειλών (31,9%), πονηρής προσέγγισης από άγνωστο (26,6%), ψεύτικων φημών (38,3%) ή ηλεκτρονικής επίθεσης (10,6%).
Σε ποσοστό 58,5% τα παιδιά που αισθάνθηκαν απειλή μίλησαν με τους γονείς του, το 57,4% με φίλους, ενώ το 14,9% δεν μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα με κανέναν.
Το 59,7% των παιδιών απάντησε ότι οι γονείς τους παρακολουθούν τη δραστηριότητα τους στο Διαδίκτυο. Συνεχής επίβλεψη κάνουν οι γονείς του 20,3% των παιδιών, 29,9% είναι η περιοδική παρακολούθηση, το 21,2% κάνει ερωτήσεις και δίνει συμβουλές, ενώ στο 20,6% γίνεται έλεγχος του ιστορικού και του προφίλ. Μόλις το 4,2% απάντησε ότι οι γονείς του χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό.
Ασφάλεια αισθάνεται το 44% όταν πλοηγείται σε γνώριμα sites, ενώ το 30,7% προτιμά να ρωτά γονείς και δασκάλους και το 27,6% θα ήθελε περισσότερη ενημέρωση.
tribune.gr

Πώς η Ζωη κόλλησε τον μικρό Δρακουμέλ στο τοίχο μέσω…Siemens (βίντεο)


Στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε «δεν υπάρχει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα έχει πάρει από την Siemens, ούτε να του έχει βάλει τον εξοπλισμό του γραφείου του η Siemens, ούτε να έχει πάρει μαύρες βαλίτσες από την Siemens και μετά να υπογράφει συμβιβαστικές συμφωνίες με αυτήν»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

olympia.gr

Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ «ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ»...


ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ - ΜΟΝΟ 20 ΑΠΟ ΤΑ 156 ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΟ 2014 ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΟΛΟΓΙΟ

Με 156 πλοία και 23,6 εκατ. τόνους χωρητικότητας ενισχύθηκε ο ελληνόκτητος στόλος το 2014, με τους Έλληνες εφοπλιστές να κατέχουν το 15,9% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας.
Οι Έλληνες εφοπλιστές συνέχισαν τις επιθετικές αγορές πλοίων, σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν κλείσει οι στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού προς τη ναυτιλία τουλάχιστον στην Ευρώπη, ενώ οι εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων, οι οποίες αντικατέστησαν σε μεγάλο βαθμό τα δάνεια, άρχισαν να έχουν «δεύτερες σκέψεις» για τη συμμετοχή τους σε ναυτιλιακά εγχειρήματα. Οι Έλληνες εφοπλιστές, όμως, φαίνεται πως ξεπέρασαν αλώβητοι αυτόν το σκόπελο, σε σύγκριση με ξένους συναδέλφους τους. Οι τελευταίοι, μάλιστα, τους κατηγορούν ότι με τις πυρετώδεις παραγγελίες τους τα προηγούμενα χρόνια, σε πλοία ξηρού φορτίου χύδην, δημιούργησαν υπερπροσφορά στον κλάδο, οδηγώντας τη συγκεκριμένη αγορά σε «άθλια κατάσταση», σύμφωνα με χαρακτηρισμό πρόσφατου άρθρου των Financial Times.
Έτσι, το 2014 ο υπό ελληνική σημαία στόλος παρουσίασε αύξηση κατά 20 πλοία σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ο οποίος έφθασε τα 839 πλοία, ενώ αυξήθηκε και η χωρητικότητά του στα 80,4 εκατομμύρια τόνους από 76,1 πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Lloyd's Register-fairplay και του Committee (ελληνική επιτροπή ναυτιλιακής συνεργασίας), ο ελληνικών συμφερόντων στόλος έφθασε τα 4.057 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 314,4 εκατομμυρίων τόνων.
Στα 4.057 πλοία υπολογίζονται 374 πλοία διαφόρων τύπων, συνολικής χωρητικότητας 38 εκατομμυρίων τόνων, τα οποία είναι υπό ναυπήγηση. Ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού στόλου ανέρχεται σήμερα στα 10 έτη, έναντι 12,5 για τον παγκόσμιο στόλο.
Την ελληνική εμπορική ναυτιλία στο μητρώο, ακολουθεί η Λιβερία με 739 πλοία ελληνικής ιδιοκτησίας των 54.034.080 τόνων, τα Νησιά Μάρσαλ με 697 πλοία 54.806.342 τόνων, η Μάλτα με 606 πλοία 48.550.930 DW, ο Παναμάς με 398 πλοία 25.210.082 τόνων DW, η Κύπρος με 253 πλοία των 17.689.741 DW και τις Μπαχάμες με 243 πλοία 17.527.315 DW. Το ελληνικό νηολόγιο κέρδισε 4,3 εκατομμύρια τόνους χωρητικότητας.
Οι νηογνώμονες, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία του ελληνικού στόλου «στα βιβλία τους», είναι ο LLOYD'S REGISTER, με 830 πλοία (824 πλοία το 2014), ο ABS με 761 πλοία (732 πλοία το 2014),ο Ιαπωνικός Νηογνώμονας, (ClassNK ) με 721 πλοία (644 πλοία το 2014), το Bureau Veritas με 650 πλοία (603 το 2014), ο Νορβηγικός Νηογνώμονας (DNV) με 427 πλοία (468 πλοία το 2014), το Germanischer Lloyd (GL) με 278 πλοία (291 πλοία 2014) και ο RINA 169 πλοία (171 πλοία το 2014).
Από τα στοιχεία, γίνεται φανερό ότι τη χρονιά κατά την οποία οι Έλληνες εφοπλιστές σήκωσαν «παντιέρα» για τη μετατροπή της εθελοντικής συνεισφοράς τους στην ελληνική οικονομία σε υποχρεωτική, απειλώντας να πάρουν πλοία και εταιρείες από την Ελλάδα, έσπασαν το «φράγμα» των 4.000 πλοίων σε σύνολο στόλου. Όσο για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης Σαμαρά και την επαναφορά του «εθελοντισμού» μόνο για τους εφοπλιστές στην απόδοση φορολογίας, προκειμένου να παραμείνει «ελκυστική» η ελληνική σημαία, αρκεί αυτό: από τα 156 νέα πλοία του 2014, μόλις τα 20 εγγράφηκαν στο εθνικό νηολόγιο, ενώ τα υπόλοιπα 136 κατευθύνθηκαν σε ξένες σημαίες.
newsbomb.gr

Η φυλακή του μυαλού μας

Η φυλακή του καθενός  μας έχει πολλές ποιότητες, πολλές αποχρώσεις αλλά η χειρότερη από όλες είναι η φυλακή του μυαλού μας. Εκεί που οι σκέψεις, μας περικυκλώνουν αδυσώπητα και μας κόβουν την ανάσα, μας στερούν το όνειρο…
Εκεί όπου ο φόβος και η ανασφάλεια πολλαπλασιάζονται με υπερβολική ταχύτητα…
Εκεί όπου η ζωή παίρνει σκοτεινά χρώματα και γεμίζει μαύρα σύννεφα απελπισίας…
Κι αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που μας βάζει μέσα σ’ αυτή τη φυλακή; Είναι άραγε κάποιος έξω από εμάς ή εμείς οι ίδιοι φυλακίζουμε την ελευθερία μας μέσα στα πρέπει, τα γιατί, τα δεν μπορώ;
Μήπως εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε να ζούμε τη δυστυχία και έχουμε κάνει το φόβο και τη ¨μη εμπιστοσύνη¨ σύντροφους πιστούς σε κάθε μας βήμα;
Μήπως εμείς οι ίδιοι ξεχάσαμε ακούμε το τραγούδι της καρδιάς μας και παραδοθήκαμε στο ανελέητο μουρμουρητό του μυαλού μας;
Και που βρίσκεται άραγε το κλειδί για την ελευθερία, τη λύτρωση. Συνηθίζουμε να το ψάχνουμε στα πιο απίθανα μέρη. Πιστεύουμε ότι ίσως κάποιος άλλος κρατά το κλειδί της αποφυλάκισης μας. Όμως δεν βρίσκεται μακριά. Λίγα εκατοστά πιο κάτω από το κεφάλι μας βρίσκεται. Μέσα στην καρδιά μας. Εκεί που όλα γίνονται πολύχρωμα. Εκεί που δεν υπάρχουν σύνορα και κανόνες! 
Πόσοι από εμάς όμως είναι σε θέση να ζήσουν ¨επικίνδυνα¨ στις αχαρτογράφητες περιοχές της καρδιάς; 
Πόσοι από εμάς μπορούν να επιλέξουν να ζουν χωρίς συμβόλαια και προϋποθέσεις; 
Πόσοι από εμάς είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον έλεγχο και να αφεθούν, να παραδοθούν στη ζωή χωρίς πλαίσια;
Η απάντηση είναι μια: ΟΛΟΙ ΜΑΣ! 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατανοήσουμε ότι η δυστυχία είναι επιλογή μας και τις περισσότερες φορές τη χρησιμοποιούμε για να τραβήξουμε την προσοχή των άλλων, να ¨ελέγξουμε¨, να δικαιολογήσουμε την έλλειψη θάρρους μας… 
Όμως αυτό που μοιάζει γνωστό και ασφαλές είναι και το πιο επικίνδυνο γιατί κάθε μέρα μας αποδυναμώνει ολοένα και περισσότερο, μας αποξενώνει από την καρδιά μας, μας κάνει να ξεχνάμε τι θα πει Αυτοαγάπη και Αυτοσεβασμός και μας οδηγεί στο να ζούμε μια νεκρή Ζωή. 
Καταλήγουμε να μισούμε τις ¨μέρες¨ μας, τις στιγμές μας, τους άλλους, τον εαυτό μας, να του στερούμε τις ανάσες του και σκοτώνουμε με την συμπεριφορά μας καθετί όμορφο που υπάρχει γύρω μας μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουμε ότι η μαυρίλα που κυριαρχεί στο μυαλό μας υπάρχει και γύρω μας.
Αν θέλει να δει κάποιος ροζ τους ελέφαντες αρκεί να βάλει ροζ γυαλιά. 
Αν θέλει να δει τη ζωή μαύρη φορά μαύρα γυαλιά. 
Αν θέλει να δει κάποιος τον εαυτό του, την Αλήθεια απλά ¨πετά¨ τα γυαλιά και αντικρίζει τη ΖΩΗ κατάματα… 
Κι όμως είμαι ακόμα εδώ…
Έχω ζήσει την αδυναμία, 
την έχω στραγγίξει από το ποτήρι μου γουλιά- γουλιά 
την έχω αφήσει να κυλήσει στο αίμα μου
να ματώσει την καρδιά μου...
Έχω γνωρίσει τον πόνο
τον έχω αφήσει να με κυριεύσει,
να με κάνει να σκύψω το κεφάλι, 
να κλάψω τόσο πολύ που να νομίζω ότι δεν έχω άλλα δάκρυα….
Έχω ζήσει την απώλεια
την εγκατάλειψη
το κενό βλέμμα
το δίχως όνειρα μέλλον
το τρέμουλο στο κορμί ουρλιάζοντας Γιατί;
Έχω γνωρίσει τον εγκλωβισμό
τους άδειους τοίχους, 
το ταβάνι που έρχεται να σε πλακώσει
την χωρίς αέρα ανάσα…
Έχω ζήσει πως είναι να σέρνεσαι σε ένα ερειπωμένο τώρα 
κοιτάζοντας ένα σκοτεινό μέλλον…
Κι όμως…. 
Είμαι ακόμα εδώ…
στο τώρα μου
με όνειρα
με απαιτήσεις από τη Ζωή
με τη δύναμη να μην κάνω πια 
ούτε συμβάσεις ούτε εκπτώσεις στα θέλω μου, 
στις ανάσες μου, 
στη ζωή μου…
Γι' αυτό σου λέω “μη μασάς”, πάτα γερά…
ποια νομίζεις ότι είναι 
η απόσταση της αδυναμίας από την δύναμη
ένα κλικ…. 
ένα τόσο δα μικρούλη κλικ…
Σταμάτα να πιστεύεις ότι δεν μπορείς… 
ότι δεν έχεις… 
δεν αξίζεις… 
ότι δεν…
και Άρπαξε τη Ζωή!!!!
Κάποια στιγμή θα το κάνεις έτσι ή αλλιώς…
όπως το έκανα εγώ… 
όπως το έκαναν πολλοί από εμάς…
Απλά, Μην Χάνεις Χρόνο….
 stixovoli.com

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης...

Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων από το 16ο αιώνα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας, βρίσκεται σε αδιάκοπο πόλεμο με τους Τούρκους. Μονάχα από το 1762 έως το 1806, 70 Κολοκοτρωναίοι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.
Το 1780, ήταν 10 ετών, όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους, ένα γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του. Στα 17 του έγινε οπλαρχηγός του Λεονταρίου και στα 20 του νυμφεύτηκε την κόρη του τοπικού προεστού Αικατερίνη Καρούσου. Το 1806, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διωγμού των κλεφτών από τους κατακτητές, κατόρθωσε να διασωθεί και να καταφύγει στη Ζάκυνθο, όπου κατατάχθηκε στον αγγλικό στρατό κι έφθασε μέχρι το βαθμό του ταγματάρχη. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και στις αρχές του 1821 αποβιβάστηκε στη Μάνη για να λάβει μέρος στον επικείμενο Αγώνα.
Στις 23 Μαρτίου του 1823 συμμετείχε στο υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στρατιωτικό σώμα που κατέλαβε την Καλαμάτα, σηματοδοτώντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αμέσως μετά έβαλε σκοπό να καταλάβει την Τριπολιτσά, το διοικητικό κέντρο των Οθωμανών στον Μωριά, γιατί αλλιώτικα δεν θα μπορούσε να επικρατήσει η επανάσταση, όπως πίστευε. Η νίκη των Ελλήνων στο Βαλτέτσι (13 Μαΐου 1821) και η άλωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στον Κολοκοτρώνη, τον επέβαλαν ως αρχηγό του επαναστατικού στρατού της Πελοποννήσου.
Στη μάχη των Δερβενακίων (26 - 28 Ιουλίου 1822), όπου καταστράφηκε ο στρατός του Δράμαλη, αναδείχθηκε η στρατηγική του ιδιοφυΐα και η κυβέρνηση Κουντουριώτη τον διόρισε αρχιστράτηγο των επαναστατικών δυνάμεων. Η ίδια, όμως, κυβέρνηση θα τον φυλακίσει στην Ύδρα, κατά τη διάρκεια των εμφύλιων συρράξεων των ετών 1823 και 1824, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα τον απελευθερώσει τον Μάιο του 1825, όταν ο Ιμπραήμ απειλούσε να καταστείλει την επανάσταση και θα του αναθέσει εκ νέου την αρχιστρατηγία του Αγώνα. Μετρ του κλεφτοπολέμου και της «καμμένης γης», θα κατορθώνει να κρατήσει ζωντανή την επανάσταση μέχρι τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (7 Οκτωβρίου 1827).
Μετά την απελευθέρωση συντάχθηκε με τον Ιωάννη Καποδίστρια κι έγινε ένα από τα επιφανή στελέχη του Ρωσικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της Αντιβασιλείας διώχθηκε ως αντιβασιλικός και καταδικάσθηκε σε θάνατο τον Μάιο του 1834. Μετά την ενηλικίωσή του, ο Όθωνας του χάρισε την ποινή, τον διόρισε σύμβουλο της Επικρατείας και τον ονόμασε αντιστράτηγο.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κολοκοτρώνης τα πέρασε στην Αθήνα με την ερωμένη του Μαργαρίτα Βελισσάρη (η σύζυγός του είχε πεθάνει το 1820), στο ιδιόκτητο σπίτι του, στη γωνία των σημερινών οδών Κολοκοτρώνη και Λέκκα. Την ίδια περίοδο υπαγόρευσε στον Γεώργιο Τερτσέτη τα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν το 1851 με τον τίτλο «Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836» και τα οποία αποτελούν πολύτιμη πηγή για την Ελληνική Επανάσταση.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 4 Φεβρουαρίου του 1843, λίγο μετά την επιστροφή στο σπίτι του από δεξίωση στα Ανάκτορα. Από τον γάμο του με την Αικατερίνη Καρούσου απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Πάνο (1798-1824), τον Γενναίο (1806- 1868), τον Κολλίνο (1810-1848) και την Ελένη, ενώ από τη σχέση του με τη Μαργαρίτα Βελισσάρη τον Παναγιωτάκη (1836-1893), τον οποίο αναγνώρισε με τη διαθήκη του.
sansimera.gr

Επιτέλους βγάλε λίγο ήλιο...

Επιτέλους βγάλε λίγο ήλιο

Ανάταση να δούμε στο μυαλό
Τα τελευταία 5 χρόνια μας τσακίσαν
Του χειμώνα οι συννεφιές μας γονατίσαν
Η ελπίδα κάνε να μην στερέψει
Σαν τη βροχής τις στάλες να μας θρέψει
Η θέλησή μας σαν ακτίνα φωτεινή να ‘ρθει και να θεριέψει
Σαν το σκύλο τον ρεμπέτη έχουμε βαρύνει
Λες και η ζωή πια σημασία δεν μας δίνει
Η πορεία μοναχική σε μουσκεμένο μονοπάτι
Επιτέλους βγάλε λίγο ήλιο
Θέλουμε εναγωνίως να ανασάνουμε
Την θηλιά που μας πνίγει να ξεράνουμε
Λίγες ακτίνες σου ζητάμε
Των ανθρώπων τα όνειρα για να πυρώσουν
Με αλληλεγγύη να ‘ρθουν να τα ενώσουν
Στο καραβάνι του φωτός θέλουν να ενδώσουν

Επιτέλους βγάλε λίγο ήλιο!
Του Μ.Γ
koutipandoras.gr

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η Δημοκρατία και η υπομονή των Ελλήνων, έχουν τα όρια τους....


Η αγωνία του Ελληνικού Λαού έχει φθάσει εις το αποκορύφωμα. Ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Τίποτε το οποίο συμβαίνει εις την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό το μαρτύριο εις βάρος του Λαού μας. Ο οποίος εδώ και 6 χρόνια βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση απίστευτης ένδειας, ταπείνωσης και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όμως ένα μαρτύριο είναι υποφερτό για κάθε άνθρωπο, μόνον όταν γνωρίζει τις πραγματικές αιτίες οι οποίες τον έχουν φέρει σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι εδώ και δεκαετίες ως Λαός ουδέποτε και από κανένα δεν πληροφορηθήκαμε για τα συμβαίνοντα εις την χώρα μας. Διότι αποφεύγουμε την λιτή και απέριττη γλώσσα της αλήθειας, αυτή την υπαρκτότητα μιας κατάστασης ή την πραγματικότητα ενός γεγονότος. Και προσφεύγουμε εις το εύκολο ψέμα, την εξαπάτηση και τις ψευδαισθήσεις.

Όμως τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε την απλή αλήθεια, η οποία είναι και η καλύτερη. Διότι δεν μπορούμε πλέον να υφιστάμεθα την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου των ειδικών και εμπειρογνωμόνων εις τις τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ με το περίπλοκο ψέμα, το ατέρμονο, πολύλογο και εξεζητημένο ύφος.

Η Δημοκρατία έχει τα όρια της, αλλά και η υπομονή και η ανοχή του Ελληνικού Λαού. Θα πρέπει επιτέλους να αναρωτηθούμε τώρα από μόνοι μας για ποίους λόγους, μετά την χρεοκοπία της χώρας μας και την διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους (PSI) το Μάρτιο 2012, η χώρα μας χρεοκόπησε για δεύτερη φορά εντός 2 ½ χρόνων με ένα δανεισμό και χρέος 230 δις ευρώ, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος και πάλιν πέραν των 340 δις ευρώ και εις το 184% του ΑΕΠ. Το οποίο δεν αποπληρώνεται εις τον αιώνα τον άπαντα. Αλλά παράλληλα επιδεινώνεται συνεχώς και η κατάσταση του Λαού μας χωρίς την παραμικρή ελπίδα για το μέλλον.. 

Με την λίγη αξιοπρέπεια η οποία μας έχει απομείνει, αλλά με την δύναμη της σκέψης και της ψυχής μας για την υπεράσπιση τώρα της ανθρώπινης ύπαρξης και εθνικής υπόστασης μας, πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε. Παρόλη και την 2η χρεοκοπία, αλλά και με τις συνεχιζόμενες απειλές και εκβιασμούς περί εξόδου (Grexit, Graccident κ.λ.π.), γιατί επιμένουν oι δανειστές για νέες δανειοδοτήσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως; Αυτή η εμμονή των δανειστών αναιρεί τις διαχεόμενες ειδήσεις π.χ. φόβους περί διάλυσης της Ε.Ε. σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδος. Η όλη αυτή αντίφαση δημιουργεί τώρα εύλογες υποψίες. Ότι με την υπερχρεοκοπία της χώρας μας εντός της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. επιδιώκεται τώρα από μερικούς δόλιους «Εταίρους(!)» μας και ο έλεγχος της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος και του αναξιοποίητου μέχρις σήμερα πλούτου της.

Ο απόλυτος όμως έλεγχος της γεωπολιτικής θέσης και του πλούτου της χώρας μας προϋποθέτει για αυτούς την συνέχιση της εξάντλησης και ολοκληρωτικής υποταγής ενός καθημαγμένου λαού, με την παράλληλη διατήρηση εις την εξουσία του σάπιου και υποχείριου Πολιτικού Συστήματος. Ενός πολιτικού συστήματος εξουσίας, η ηγεσία του οποίου προστατεύεται και από το Σύνταγμα, το οποίο είναι μοναδικό σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα με την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη εις τα παγκόσμια χρονικά «δημοκρατική καθιέρωση» προστασίας, ασυλίας και ατιμωρησίας των πολιτικών.

Η χρεοκοπία της χώρας, χρησιμοποιείται από κύκλους των Βρυξελλών, μερικών ευρωπαϊκών πρωτευουσών και των «Θεσμών», για να τιμωρήσουν την Ελλάδα για λόγους δήθεν αντίθετους προς την «προτεσταντική ηθική» και Αρχές της Ευρώπης. Οι οποίοι αν και γνωρίζουν επί δεκαετίες τα πάντα για την πολιτική και οικονομική διολίσθηση της Ελλάδος, ως διατελέσαντες σύμβουλοι και όργανα των γνωστών Οίκων Αξιολόγησης, συνεχίζουν όμως να φορτώνουν με υπέρογκα δάνεια την χώρα μας. Αυτή η «ηθική», την οποία τώρα επικαλούνται, είναι εκείνη η οποία ως γνωστόν και αδιαμφισβήτητα ευθύνεται εις τα μέγιστα για την κατάντια και τα δεινά της ανθρωπότητας. Αυτό αναφέρεται τώρα ως παραίνεση προς όλους τους ντόπιους και ξένους εθελοτυφλούντες κυνικούς και ανιστόρητους δεινούς υπερασπιστές της. 

Αυτή η εμμονή τους για παροχή νέων δανείων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά παράλληλα και οι προκλητικές επεμβάσεις εις την νέα επιλογή του Ελληνικού Λαού μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αποκαλύπτει από μόνη της τις ύποπτες και υπόγειες διασυνδέσεις και συναλλαγές των «διεστραμμένων ηθικογυπών» με το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, για το οποίο συνευθύνονται. Εκ του λόγου αυτού εξηγούνται τα κάτωθι:

Η επί δεκαετίες σκόπιμη ανοχή και διατήρηση ενός Συντάγματος προστασίας, ασυλίας και ατιμωρησίας των πολιτικών, το οποίο είναι όλως αντίθετο με το πνεύμα της Ευρώπης και η μεγάλη ευθύνη των Βρυξελλών και των Οργάνων της Ε.Ε. Η επί 70 χρόνια αδράνεια και αντεθνική συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος όπως διεκδικήσει το Κατοχικό Δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αξιώσεις οι οποίες συνδέονται με την μοίρα του Έθνους μας. Η βιομηχανία παραγωγής 250 φορολογικών νόμων, 3.450 τροπολογιών και 115.000 υπουργικών αποφάσεων. Ένα φορολογικό χάος το οποίο εξυπηρετεί ως εργαλείο ένα σάπιο πολιτικό σύστημα με την δημιουργία συστήματος διαπλοκής, διαφθοράς και συναλλαγής με ντόπια και ξένα συμφέροντα. Η διασπάθιση και κατασπατάληση τρισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα τελευταία χρόνια (1981-2009), που διέλυσαν τις υποδομές τις χώρες π.χ. Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Ασφαλιστικό Σύστημα και Υγεία, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Παραγωγή. Αλλά εις το τέλος χρεοκόπησαν και την χώρα με ένα δυσθεώρητο, δυσβάστακτο χρέος το οποίο επέφερε την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση εις την ιστορία της χώρας μας. Με ταυτόχρονη εκροή καταθέσεων σε ξένες τράπεζες, τώρα βάσει τις δημοσιευθείσης είδησης (15.03.2015) για αφορολόγητες καταθέσεις 800 δις ευρώ εις την Ελβετία, αλλά και οι επί δεκαετίες τεράστιες μίζες από ξένες Πολυεθνικές Εταιρίες σε πολιτικά πρόσωπα και δυσθεώρητες υπερκοστολογήσεις των έργων, μας οδηγούνε σε ένα συμπέρασμα. Ότι κατά τα τελευταία 30 χρόνια η χώρα μας μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τις συνέπειες του οποίου πληρώνει ο Ελληνικός Λαός εξαιτίας της προμελετημένης αδιαφορίας και αδράνειας των Θεσμών και Οργάνων της Ε.Ε. και Ευρωζώνης.

Εις την μακροχρόνια ιστορία και πορεία της Πατρίδας μας ο Λαός μας πάντοτε αναλάμβανε με αξιοπρέπεια και θυσίες τις ευθύνες για τα λάθη του, αλλά και για τα λάθη των πολιτικών του ηγεσιών. Αλλά ποτέ δεν ευρέθηκε αντιμέτωπος με «ηγεσίες», οι οποίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες υπονομεύουν τώρα τα θεμέλια του Οικουμενισμού του Ελληνικού Έθνους. 

Για το καλό της Πατρίδας μας, αλλά και της αξιοπρέπειας του Λαού μας, οφείλει κάθε Έλληνας και ο τελευταίος κολλημένος εις την κομματοκρατία να καταλάβει αυτή την εμμονή να αποτύχει η Ελλάδα. Διότι η προσπάθεια να ταφεί η Ελλάδα αποσκοπεί εις την ταφή και των ανομημάτων των πολιτικών ταγών και των εξαπτέρυγων τους.

Εμείς οι Έλληνες, για την σωτηρία της Πατρίδας μας, οφείλουμε να επιμείνουμε τώρα σε μία εθνική κάθαρση και να διερευνήσουμε όλα τα σκάνδαλα, και να στείλουμε εις την φυλακή Έλληνες και ξένους που παρανόμησαν εις βάρος της Ελλάδος. Μετά από αυτό θα αποκαλυφθούν πολλές βρώμικες συνεργασίες Ελλήνων πολιτικών και με τους Δανειστές μας.

kostasxan.blogspot.gr

Στα ίχνη της τρόικας( Ντοκιμαντέρ)

Το ντοκυμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που προβλήθηκε στις 9/3/15 από το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.Ο λόγος που οι δανειστές δεν άφησαν την Ελλάδα να πτωχεύσει το 2010, ο ρόλος της τρόικας και τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.Για να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους πατήστε πάνω στην επιλογή «CC» (κάτω δεξιά στην μπάρα επιλογών του βίντεο) και θα ενεργοποιηθούν. 

Κράτος low cost..

Σαν ''low cost'' εταιρεία συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια οι ευρωπαίοι ''εταίροι'', και ειδικά οι γερμανοί.
     Ελλιπής* συντήρηση, προσωπικό ό,τι νάναι, και φθαρμένα υλικά,
     ..και τώρα που οι σκιτζήδες κυβερνήτεςμάς έριξαν στα βράχια,
     ..έρχονται να ζητήσουν και αποζημίωσηαπό τα ίδια τα θύματα!

     Βέβαια στα βράχια δεν πέσαμε τώρα, αλλά στην εποχή του εικονιζόμενου σκιτζή,  μας το κρατούσαν όμως κρυφό μη τρομάξουμε!
     Ήταν τότε η εποχή των μεγάλωνοικονομικών οργίων, της μάσας του καταπετάσματος, της πλήρους ασυδοσίας, 
     ..τότε που ένα έργο έκανε 10, οι ημέτεροι επιτήδειοι το κοστολογούσαν 80 και τόσα ζητούσαν δανεικά οι ''αρμόδιοι'' απ' τους ''εταίρους'' για να το φτιάξουν,
     ..κι αυτοί με την σειρά τους έκαναν τα στραβά μάτια:  ''Ξέρουμε ότι κοστίζει 10, αλλά πάρτε εσείς 40, και υπογράψτε ότι σας δώσαμε 80! Σάμπως εσείς θα τα πληρώσετε; Ή τώρα;!''
     Έτσι ακριβώς!

     Κατά τ' άλλα ''το κράτος έχει συνέχεια''!
     Βεβαίως και έχει!  Όταν όμως αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς! Όταν οι κυβερνήσεις είναι ''φύγε συ, έλα σύ!'', μέσα στα πλαίσια του στημένου πιαχνιδιού.
     Τώρα όμως που ο λαός αποφάσισε την πολιτική ρήξη, το κράτος δεν μπορεί να έχει συνέχειαμε την έννοια της εξακολούθησης της ίδιας καταστροφικής πολιτικής!

     Ούτε μπορεί, κατά κύριο λόγο, να έχει συνέχεια στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, στα ασφαλιστικά Ταμεία, στις διευθύνσεις των υπουργείων, στο ΤΧΣ, και σε όποια θέση του κυβερνητικού μηχανισμού παράγεται πολιτική!
     Ακόμα και η Δικαιοσύνη οφείλει να ξαναγίνει τυφλή,
     ..γιατί τα τελευταία χρόνια είχε γίνει πολύ ανοιχτομάτα!
     Όλοι αυτοί που επανδρώνουν τις καίριες αυτές θέσεις και προσωποποιούν την τάχα ''συνέχεια του κράτους'',
     ..στην ουσία εκπροσωπούν μόνον την συνέχιση της δωσιλογικής μνημονιακής πολιτικής,
     ..και ανήκουν και αυτοί στα ''σαμαράκια'' του προηγούμενου σχολίου,
     ..που εμποδίζουν μιά νέα κυβέρνηση που προήλθε απ' την πολιτική ρήξη του λαού με το καθεστώς της διαπλοκής, της προδοσίας και της ρεμούλας, να αναπτύξει ταχύτητα.

     Τα ''σαμαράκια'' πρέπει να ξηλωθούν επειγόντως απ' τον δρόμο του λαού!
     Έπρεπε να είχαν ξηλωθεί χθές!

     Δεν αποτελεί ''πολιτικό πολιτισμό'' η διατήρησή τους,
     ..αλλά πολιτική αυτοκτονία!..

mandatoforos.blogspot.gr