Translate

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ EUROGROUP - ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ «ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»


Φωνή λαού, οργή θεού... Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η ελληνική αντιπροσωπεία που μεταβαίνει στο έκτακτο Eurogroup δεν θα είναι μόνη της.
Στο πλάι του πρωθυπουργού και των Ελλήνων υπουργών είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ενός λαού που υψώνει το ανάστημά του θεσμικά, χωρίς ακρότητες και χωρίς ευτράπελα. Ενός λαού που ξανακερδίζει την προσωπική και την εθνική του αξιοπρέπεια και αυτό είναι που φοβίζει περισσότερο από όλα τους δανειστές.
Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τόσο ισχυρό όπλο, με τη δύναμη του λαού και εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι πολύ πιθανόν οι δανειστές να βάλουν νερό στο κρασί τους. Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη δεν είναι τιμωρία προς την πλευρά της κυβέρνησης, είναι ρεβανσισμός κατά του λαού μας από τους ξένους παράγοντες.
Όμως ευτυχώς οι λαοί δεν εκβιάζονται και δεν απειλούνται.
Απόδειξη αποτελούν τα παλλαϊκά συλλαλητήρια που με το σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα σήμερα, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, την ώρα που στις Βρυξέλλες θα συνεδριάζει εκτάκτως το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα. Το κάλεσμα γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο.

Οι συγκεντρώσεις έρχονται σε συνέχεια των αυθόρμητων κινητοποιήσεων, με μαζική συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις.
Στο νέο κάλεσμα οι πολίτες καλούνται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας, ενώ στο έκτακτο Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάζει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα
Χανιά: http://www.facebook.com/events/1535813133339808/?fref=ts
Ηράκλειο: http://www.facebook.com/events/1581224912095381/?ref_newsfeed_story_type=regular
Πάτρα: http://www.facebook.com/events/444402819057260/
Λαμία: http://www.facebook.com/events/1394520704187669/
Βόλος: http://www.facebook.com/events/573916049378673/
Καστοριά: http://www.facebook.com/events/386105781571453/?ref_newsfeed_story_type=regular
Ρέθυμνο: http://www.facebook.com/events/362412387275001/?ref_newsfeed_story_type=regular
Κάλυμνος: http://palmostiskalymnou.blogspot.gr/2015/…/blog-post_3.html
Λέσβος: http://www.facebook.com/events/1525174067745425/
Καβάλα: http://www.facebook.com/events/1544532319150096/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular


Φοβάσε ή άρχισες να γνωρίζεις;


Φοβάσε ή άρχισες να γνωρίζεις;Το συναίσθημα του φόβου μεταλλάσσεται καθημερινά, αλλάζει μορφή και ονομασία. Ο φόβος στις μερες μας ονομάστηκε Ίσις, Ισιλ, ΙΣ, Εμπολα, επιθέσεις σε σχολεία, επίθεση στην καναδική βουλή και σε όλο τον κοσμο πόλεμος. Εχεις καταλάβει γιατί οι κατσικογάμηδες του Ισις, με τα κατάμαυρα γένια και την ασορτη στολή έχουν τόσα ονόματα;
Τι συμβαίνει με τα εγκεφαλικά σου κύταρρα όταν δώσεις σε ένα τρομοκρατικό κίνημα 3-4 ονόματα και το επαναλαμβάνεις καθημερινά; Δεν σκέφτεσαι κάθε φορά όταν ακούς μια άλλη ονομασία, 'πωωωως τους λένε'; Τι συμβαινει τότε με την συνειδησή σου;
Ο σημαντικότερος λόγος του βομβαρδισμού πληροφορίας απο την μηχανή του κιμά, δεν ειναι για την πληροφορία σου και την ενημέρωση σου!
Ο λόγος της πληροφορίας ειναι ο εκφοβισμός σου μεσω της δικής τους τρομοκρατίας εναντίον των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα. Όσο πιο πολύ έχεις αρχίσει να φοβάσαι τόσο πιο πολυ μπορούν να σε ελέγχουν.
Ο άλλος σοβαρότατος λόγος που συνέχεια θα γράφουμε μέχρι να το καταλάβει και ο πιο 'τρελός' του χωριού, ειναι οτι εάν υπάρχει επαρκής προσοχή στη μιζέρια και τη δυστυχία τότε αυτή θα εκδηλωθεί στο ενεργετικό πεδίο!
Και συμβαίνει κάθε μέρα, γιατί χρησιμοποιούν την ροή των αρνητικών σκέψεων της μάζας σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή είναι η Γνώση, το G των μασόνων που κατέχει η ελίτ και όχι εμείς!
Ετσι η πληροφορία λειτουργεί με άλλο τρόπο από ό, τι θα περίμενε κανείς. Λειτουργεί αντίστροφα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η δυστυχία απο μόνη της, αλλά την δημιουργουν εσκεμμένα...... τα ΜΜΕ την πολλαπλασιάζουν κάθε στιγμή όταν στην αναφέρουν. Τα πολλαπλά απανωτά βιντεακια από τους 'αποκεφαλισμούς' των πρακτόρων, ο Εμπόλα και τα θυματα του γίνεται για την εστίαση των σκέψεών μας στους 'αποκεφαλισμούς' στον φόβο, την ανασφάλεια για το αύριο κτλ. Η συγκέντρωση της ροης των σκέψεων μας κατασκεύαζει τους 'αποκεφαλισμούς' σε πραγματικότητα. Μετά φανερώνεται σαν σκέψη και γίνεται η παγκόσμια συνείδηση μας μέσα στο ολογραφικό Μάτριξ.
Σε ελέγχουν κάθε μέρα με τις γελοίες μαλακίες που σου προβάλουν, είσαι το μεγαλύτερο τους πείραμα! Είσαι ο αρουραίος στο κλουβί του τρελού επιστήμονα....σου πετάνε τρομοκρατικό επεισόδιο και κοιτάνε αν άρχισες να τρέχεις για να κρυφτείς....ή κοιμάσαι και είσαι ακίνδυνος!
Θες να ξέρεις γιατί η μηχανή του κιμά αγριεύει; Γιατί τόσο αίμα και καταστροφή στην ξεσκισμένη ΕΙΔΗΣΗ; Γιατί το κοπάδι ξυπνά!!!! Ναι, η ολογραφική πραγματικότητα όπως την γνωρίζουμε, διαλύεται....δυστυχώς το μάτριξ θα ανεβάσει την πίστα τρομοκρατίας στο επίπεδο 7 ή και 8! Ναι, η νέα σοδειά φόβου, στα χρόνια που έρχονται, θα είναι ΄καλή΄.Ομως η αρνητική τους δόνηση στο συνειδησιακό μας πεδίο χάνει την αποτελεσματικοτητά του και γι αυτό έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο....γι αυτό τόση προβολή του χάους βουτηγμένο μες το αίμα.
Το χρήμα δεν το χρειάζονται γιατί το έχουν.... ένα απλό πάτημα στο πληκτρολόγιο είναι φίλε αναγνώστη και βγάζουν πλεόνασμα δια μαγείας. Ή βγάζουν χρέος.... και αυτό άφθονο, τσάμπα είναι, δις και τρις όλα δικά τους είναι!
Αυτό που πραγματικά θέλουν μόνο, είναι ο έλεγχος της σκέψης-συνειδησής σου, που ισοδυναμεί με την μη εξελιξή σου σε θεικό ΟΝ.
Μόνο ο Ελλην μπορεί!!!
Ο ΚΟΡΑΞ
πηγη:katohika.gr



ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΛΑΔΑ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ...


ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΑ "ΑΠΛΥΤΑ" ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ H.Falcciani: "Ο Γ.Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να κρύψει τα 500 μαύρα εκατ. ευρώ της μητέρας του"


Ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στην "μέγγενη" του ΔΝΤ για να μην αποκαλυφθούν οι "μαύρες" καταθέσεις της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου της τάξης των 500 εκατ.ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC αποκάλυψε το πρώην στέλεχος της τράπεζας Hevre Falciani σε βιβλίο του.
Σε αποκαλύψεις-φωτιά για το παρασκήνιο του 2010, αλλά και τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» των Ελλήνων και ξένων που «φυγάδευσαν» παράνομα τεράστια ποσά στην ελβετική τράπεζα HSBC, προχωρά το πρώην στέλεχος της τράπεζας Ερβέ Φαλτσιάνι σε βιβλίο του.
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera,, μεταξύ άλλων, ο Φαλτσιανί από τον οποίο ξεκίνησε το «ταξίδι» του το περιβόητο στικάκι, έφτασε στα χέρια της Κριστίν Λαγκάρντ και κατέληξε σε ένα συρτάρι παραπεταμένο κάπου μεταξύ της παράδοσης-παραλαβής στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποκαλύπτει το πώς η άφιξη της Τρόικα στην Ελλάδα σχετίζεται με τη λίστα.
Ο Φαλτσιανί υποστηρίζει ότι πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έπεσε θύμα εκβιασμού του τότε προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τον ανάγκασε να δεχθεί να μπει στο ΔΝΤ και κατ' επέκταση υπό τον έλεγχο της Τρόικα η Ελλάδα με την απειλή ότι θα αποκάλυπτε πως το όνομα της μητέρας του Μαργαρίτας φιγουράριζε μέσα σε αυτών που είχαν βγάλει παράνομα στο εξωτερικό τεράστια ποσά.
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα, το ποσό που κατέθεσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην ελβετική τράπεζα αγγίζει τα 500 εκατ. Ευρώ!
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και τιτλοφορείται «La cassaforte degli evasori», που στα ελληνικά σημαίνει «το χρηματοκιβώτιο των απατεώνων», ο Φαλτσιάνι γράφει συγκεκριμένα για την Ισπανία και την Ελλάδα, κατονομάζοντας δύο ανθρώπους:
 «Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισπανίας, ο Εμίλιο Μποτίν της Τράπεζας Santander (της οποίας ήταν και ιδιοκτήτης μέχρι και τον θάνατό του στις 10 Σεπτεμβρίου 2014), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».
Ο δεύτερος άνθρωπος που κατονομάζεται είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, η Corriere della Sera γράφει: «Στη συνέχεια, ο ίδιος προσθέτει ένα άλλο επώνυμο με σημαντικό λογαριασμό, αυτό της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, που “είχε έναν λογαριασμό της τάξης των 500 εκατ. Ευρώ”.
Αυτή η λίστα των “χρυσών ανθρώπων” της HSBC -από διάφορες χώρες και για πολλά χρόνια- θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη, σύμφωνα με τον Φαλτσιανί για την επιβολή των πολιτικών λιτότητας σε άλλες χώρες. Αυτό, σύμφωνα με εκείνον, είναι το λιγότερο η περίπτωση της Ελλάδας.
Ο Φαλτσιανί θυμάται τον Παπανδρέου και κάνει λόγο για “πιέσεις και εκβιασμούς”. Αποκαλύψεις που προορίζονται να εκραγούν λίγες ώρες πριν από το Eurogroup το οποίο αύριο θα αποφασίσει για τη μοίρα της χώρας της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας».
«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.
Έχει μεγάλη σημασία που η αποκάλυψη αυτή "έσκασε" λίγο πριν το Εurogroup καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαπραγμάτευση. Οι υπογραφές ενός τέτοιου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του δνε μπορούν να θεωρηθούν έγκυρες.
Τονίζεται ότι από χθες ο Εβρέ Φαλτσιανί έιναι ο επίσημος σύμβουλος των Podemos σε θέματα διαφθοράς, και αυ΄το σημαίνει ότι έχει πλέον θεσμικό ρόλο, και αυτά που καταγγέλει αποκτούν βαρύνουσα σημασία.
Ακολουθεί και η διάψευση από τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ως προς τις καταγγελίες Falciani.
«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας.
Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.
Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις... εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της.
Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.
Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.
Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.
Φτάνει πια.
ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.
ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του».
πηγη:defencenet.gr

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...?


Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
- Η Γερμανία με 5 τρισ. έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
- Η Γαλλία πάλι με 5 τρισ. έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
- Οι ΗΠΑ με 13 τρισ. έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2.000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρισ. που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρισ. που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρισ. που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δισ. που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

πηγη:capital.gr

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ?ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ...ΚΑΤΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ...? ( ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ....)







ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 57 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007  
Την τελευταία επταετία το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 57 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με μελέτη της McKinsey Global Institute.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 17% του παγκοσμίου ΑΕΠ σε σχέση με το 2007.
Πλέον, το παγκόσμιο χρέος έχει φτάσει τα 199 τρισ. δολάρια και ισοδυναμεί με 286% του παγκοσμίου ΑΕΠ.
Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος την τελευταία επταετία αυξήθηκε κατά 5 τρισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την μελέτη, μόνο πέντε χώρες, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Αργεντινή και η Ρουμανία, έχουν κατορθώσει να περιορίσουν το κρατικό χρέος τους.
Αντίθετα, οι υπόλοιπες 42 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρουσιάζουν αύξηση του κρατικού χρέους.
Πιο αναλυτικά, το χρέος της Κίνας αυξήθηκε κατά 83%, το χρέος της Πορτογαλίας κατά 100% ενώ το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 103%.
Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το χρέος της Σιγκαπούρης, φτάνοντας το 129% ενώ της Ιρλανδίας κινήθηκε ακόμη υψηλότερα στο 172%.

πηγη: iskra.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ & ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟ ΚΡΙΣΙΜΟΥ EUROGROUP...OΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ...ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ...




ΕΕ και ΕΚΤ προσπαθούν να στριμώξουν την ελληνική κυβέρνηση με μαφιόζικους εκβιασμούς για διακοπή ρευστότητας! Θέλουν να πετύχουν ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, να συνεχίσουν τη λιτότητα που έχει φέρει στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε!

Τους απαντάμε:

- ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί! Να τα πάρετε από τους τραπεζίτες που δημιούργησαν το χρέος!

- ΔΕΝ εκβιαζόμαστε! Η επιβίωσή μας και η αξιοπρέπειά μας είναι πάνω από τα κέρδη σας!

- ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Δεν χρειαζόμαστε τρόικες και μνημόνια! Κανένας συμβιβασμός με όσους πέρασαν τη θηλειά στο λαιμό του ελληνικού λαού!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ EUROGROUP, ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2, ΣΤΙΣ 6ΜΜ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Και μια απαραίτητη διευκρίνιση από όσους πήραμε την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο κάλεσμα:

Συνειδητά δεν αποτελεί κάλεσμα «στήριξης της κυβέρνησης». Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Γι'αυτό και προτάξαμε το σύνθημα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! Καλούμε και την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στους εκβιασμούς, να μη δεχτεί ούτε ένα μέτρο λιτότητας στο όνομα ενός ληστρικού, άδικου χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός. Προτάσσουμε τις ανάγκες των εργαζόμενων και των ανέργων, το δικαίωμα του λαού στη ζωή και την αξιοπρέπεια, την ανάγκη για άμεση ανακούφιση ενός κόσμου που εδώ και πέντε χρόνια συνεχώς εξαθλιώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να χωράμε όλες και όλοι, όποια κι αν είναι η γνώμη μας για την κυβέρνηση! Η κυβέρνηση οφείλει να ταχθεί με την πλευρά του λαού και όχι το αντίθετο!


Προειδοποίηση Βαρουφάκη: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, η ευρωζώνη καταρρέει...



Αν η Ελλάδα εξαναγκασθεί να βγει από την ευρωζώνη, άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αναπόφευκτα και η νομισματική ένωση θα καταρρεύσει, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το ιταλικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Presa Diretta του καναλιού RaiTre της δημόσιας ιταλικής ραδιοτηλεόρασης (σ.σ.: προδημοσιευμένο απόσπασμά της είχε μεταδοθεί σε χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο της απόρριψης των πολιτικών λιτότητας από την ευρωζώνη ως σύνολο. Ζήτησε ένα μαζικό επενδυτικό πρόγραμμα «New Deal» χρηματοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
«Το ευρώ είναι εύθραυστο, είναι σαν να κτίζεις έναν πύργο από τραπουλόχαρτα, αν βγάλεις το ελληνικό χαρτί, τα άλλα θα καταρρεύσουν» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα η RAI πριν από την τηλεοπτική μετάδοσή της.
Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατατεμαχισμού και «αποδόμησης» αν δεν αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η Ελλάδα, και όχι μόνο η Ελλάδα, δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της με βάση τους υφιστάμενους όρους, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
«Θα προειδοποιούσα όποιον σκέπτεται να ακρωτηριάσει στρατηγικά την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Ποιος θα είναι ο επόμενος έπειτα από εμάς; Η Πορτογαλία; Τι θα γίνει όταν η Ιταλία ανακαλύψει πως είναι αδύνατον να παραμείνει μέσα στον ζουρλομανδύα της λιτότητας;».«Ιθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες από τη Γερμανία», δήλωσε.
«Η κατάσταση του χρέους της Ιταλίας δεν είναι βιώσιμη», πρόσθεσε.Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα προτείνει ένα «New Deal», μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη όπως εκείνη που εφαρμόσθηκε στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1930. Αυτή θα πρέπει να περιλάβει επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεκαπλάσιες σε σχέση με ό,τι έχει επενδύσει ως τώρα, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.Αν η Ευρώπη συνεχίσει να ακολουθεί αντιπαραγωγικές πολιτικές λιτότητας, οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι «αυτοί που μισούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία» πρόσθεσε ακόμη επικαλούμενος το κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βρετανία.
Mε πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη: .huffingtonpost.gr

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ...




Κρίσιμα ραντεβού θα έχουμε  Τετάρτη και Παρασκευή αναμεσα στην κυβέρνηση μας και τους δανειστες που είναι βέβαιο οτι θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας & το δικό μας ειτε θετικά ειτε αρνητικά....Μια βδομάδα σκληρού ποκερ που ολοι μας ελπίζουμε να μην παιχτεί με ''πειραγμένα'' χαρτιά και δεύτερον να έχουμε την τύχη και τα φύλλλα με το μέρος μας ...

Υ.Γ.: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ... ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Η ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...

Η εποχή των τεράτων(ΒΙΝΤΕΟ αξίζει να το δείς)


Να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα την απόφαση για το Δίστομο εναντίον των Γερμανών!!!


Σύμφωνα με την 137/1997 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, επιδικάστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου.

Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη με την 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε αίτηση αναίρεσης του Γερμανικού Κράτους.

Σύμφωνα όμως με το επαίσχυντο άρθρο 923 του ΚΠολΔ, που εξαρτά τη Δικαιοσύνη από πολιτικές σκοπιμότητες, «Αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού της Δικαιοσύνης».

Να δώσει λοιπόν άμεσα εντολή ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο να χορηγήσει αμέσως την απαιτούμενη άδεια, ώστε οι Διστομίτες να μπορέσουν επιτέλους να κατάσχουν περιουσίες του Γερμανικού Κράτους για να πάρουν τα χρήματά τους.

Θα πρέπει οι Γερμανοί να αντιληφθούν, τώρα που έχουν πάρει πάλι τα μυαλά τους «αέρα», τι έχουν προκαλέσει και ποιες ευθύνες έχουν.

Θέλουμε πράγματι να ζητήσουμε από τους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις; Έχουμε ως Έλληνες το ανάλογο ανάστημα; Έχει αυτή η κυβέρνηση αυτό το ανάστημα; Θυμίζουμε ότι όλες οι προηγούμενες δεν το είχαν. Ας αρχίσουμε λοιπόν με την πιο πάνω απόφαση.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα Έλληνες πολιτικοί.

πηγή:eleysis-ellinwn.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!



Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησαν εκδρομή στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Οι 15χρονοι μαθητές βρέθηκαν στο Βρετανικό μουσείο όπου και σήκωσαν τέσσερις ελληνικές σημαίες μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητώντας παράλληλα, με το σύνθημα «BRING THEM BACK!», την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τοπικό blog της Κορίνθου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέδωσαν και 36 επιστολές γραμμένες στα αγγλικά, στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, εξηγώντας και γραπτώς γιατί τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου.

πηγη: alfavita.gr