Translate

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

NTOKIMANTEΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ


Tα 9 σημάδια που προειδοποιούν για κατάθλιψη


Ποια είναι τα συμπτώματα – κριτήρια για την διάγνωση της κατάθλιψης;
Το βασικό διαγνωστικό κριτήριο για την κατάθλιψη είναι η ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων Μείζονος Καταθλιπτικού Επεισοδίου.
Μείζον Καταθλιπτικό Επεισόδιο υφίσταται όταν υπάρχουν τουλάχιστον 5 από τα παρακάτω συμπτώματα (εκ των οποίων οπωσδήποτε το 1 ή το 2):
1. καταθλιπτική διάθεση κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σχεδόν κάθε μέρα.
2. έντονη μείωση ή απώλεια του ενδιαφέροντος ή της ευχαρίστησης σε όλες ή σχεδόν όλες τις δραστηριότητες (που ευχαριστούσαν στο παρελθόν) κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σχεδόν κάθε μέρα.
3. σημαντική απώλεια βάρους (χωρίς δίαιτα) ή αύξηση του βάρους (περισσότερο από 5% σε ένα μήνα) ή μείωση ή αύξηση της όρεξης σχεδόν κάθε μέρα.
4. αϋπνία ή υπερυπνία σχεδόν κάθε μέρα.
5. ψυχοκινητική διέγερση/ανησυχία ή επιβράδυνση σχεδόν κάθε μέρα (που την παρατηρούν οι άλλοι, όχι απλά υποκειμενικά αισθήματα διέγερσης ή επιβράδυνσης).
6. κόπωση ή απώλεια ενεργητικότητας σχεδόν κάθε μέρα.
7. αισθήματα – ιδέες αναξιότητας ή υπερβολικής ενοχής.
8. μειωμένη ικανότητα του ατόμου να σκεφτεί (βραδύτητα στη σκέψη) ή να συγκεντρωθεί (δυσκολία συγκέντρωσης) ή να πάρει αποφάσεις (αναποφασιστικότητα) σχεδόν κάθε μέρα.
9. υποτροπιάζουσες (επαναλαμβανόμενες) σκέψεις θανάτου ή υποτροπιάζον αυτοκτονικός ιδεασμός χωρίς σχέδιο ή απόπειρα αυτοκτονίας ή συγκεκριμένο σχέδιο αυτοκτονίας.Για να οριστικοποιηθεί η διάγνωση πρέπει τα συμπτώματα να είναι παρόντα συνεχώς για δεκαπέντε τουλάχιστον μέρες, να αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στην προηγούμενη λειτουργικότητα, να προκαλούν κλινικά σημαντική υποκειμενική ενόχληση ή έκπτωση στον κοινωνικό, επαγγελματικό ή άλλους σημαντικούς τομείς της λειτουργικότητας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να μην αποτελούν αντίδραση πένθους σε μια απώλεια αγαπημένου προσώπου (εκτός και αν επιμένουν περισσότερο από δύο μήνες). Τέλος, θα πρέπει να αποκλεισθούν σωματικές νόσοι (π.χ. υποθυρεοειδισμός) ή η επίδραση κάποιων ουσιών ή φαρμάκων (π.χ. ουσία κατάχρησης, αντιυπερτασικά) που ενδέχεται να προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης.
Για να οριστικοποιηθεί η διάγνωση πρέπει τα συμπτώματα να είναι παρόντα συνεχώς για δεκαπέντε τουλάχιστον μέρες, να αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στην προηγούμενη λειτουργικότητα, να προκαλούν κλινικά σημαντική υποκειμενική ενόχληση ή έκπτωση στον κοινωνικό, επαγγελματικό ή άλλους σημαντικούς τομείς της λειτουργικότητας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να μην αποτελούν αντίδραση πένθους σε μια απώλεια αγαπημένου προσώπου (εκτός και αν επιμένουν περισσότερο από δύο μήνες). Τέλος, θα πρέπει να αποκλεισθούν σωματικές νόσοι (π.χ. υποθυρεοειδισμός) ή η επίδραση κάποιων ουσιών ή φαρμάκων (π.χ. ουσία κατάχρησης, αντιυπερτασικά) που ενδέχεται να προκαλούν συμπτώματα κατάθλιψης.
Η κατάθλιψη μπορεί να χαρακτηριστεί / προσδιοριστεί ως:
- ήπια: τα συμπτώματα δεν είναι περισσότερα από τα μίνιμουμ που απαιτούνται και η έκπτωση της λειτουργικότητας είναι ελάχιστη
- μέτρια: συμπτώματα και λειτουργική έκπτωση ανάμεσα στην ήπια και την σοβαρή κατάθλιψη
- σοβαρή: αρκετά περισσότερα συμπτώματα από αυτά που απαιτούνται για την διάγνωση και έντονη έκπτωση της λειτουργικότητας
Η κατάθλιψη είναι μία ασθένεια του σώματος και του ψυχισμού. Τα περισσότερα άτομα εμφανίζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά συμπτώματα. Η ακριβής φύση των συμπτωμάτων, καθώς και τα συμπτώματα που κυριαρχούν διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση. Παρακάτω γίνεται μια προσπάθεια ομαδοποίησης των πολυάριθμων συμπτωμάτων και σημείων της κατάθλιψης.
Η κακή διάθεση στην κατάθλιψη είναι πολύ πιο έντονη και διαρκής σε σχέση με εκείνη που αισθάνεται κανείς όταν απογοητεύεται ή απλώς λόγω των καθημερινών προβλημάτων. Είναι ένα επίμονο αίσθημα λύπης που συχνά περιγράφεται σαν απελπισία και συνοδεύεται από το αίσθημα της αγωνίας. Η καταθλιπτική διάθεση κυριαρχεί στη ζωή του ατόμου και μπορεί να συνοδεύεται από συχνότερα ή πιο εύκολα κλάματα (σε ασήμαντες αναστατώσεις). Μπορεί να νιώθετε ότι τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή σας και να τα βλέπετε όλα μαύρα. Η διαβεβαίωση των άλλων ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν δεν βοηθάει καθόλου/
Στη μέτρια ή την σοβαρή κατάθλιψη, η κακή διάθεση είναι συχνά χειρότερη το πρωί και βελτιώνεται ελαφρά στην διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως να φεύγει τελείως. Σε ορισμένες περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης, η κακή διάθεση μπορεί να είναι χειρότερη το βράδυ.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι δεν έχουν κακή διάθεση όλοι όσοι πάσχουν από κατάθλιψη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να διερευνηθεί αν υπάρχει ανηδονία (βλ. παρακάτω) ή έλλειψη ενδιαφέροντος.

Κείμενο: Αγγελική Μενεδιάτου, Ψυχολόγος, Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Eλληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης  ΜΑΖΙ.
AdTech Ad

Aθόρυβα όπλα για αθόρυβους πολέμους στα ΜΜΕ...

Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Grand Soir το 2002 από τον Sylvain Timsit.

H λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ αποδίδεται στον Τσόμσκυ, αλλά ο ίδιος το διέψευσε:

«Δεν το έχω γράψει, αλλά σίγουρα είναι επηρεασμένο από τη σκέψη μου. Θα μπορούσα και να το έχω υπογράψει».

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφάσεις των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. 

Αυτή η στρατηγική είναι επίσης απαραίτητη για να αποτρέψει το κοινό να ενδιαφερθεί για την μόρφωσή και την ενημέρωση του σε θέματα της επιστήμης, της οικονομίας, της κοινωνιολογία κλπ. 

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα». 

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ 


Αυτή η μέθοδος λέγεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση», έτσι ώστε τα μέτρα που θα «αναγκαστεί» να πάρει η εξουσία να τα έχει ήδη επικαλεστεί ο κόσμος . 

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο και ανεπαίσθητα. 

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ 

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία , αλλά η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον. 

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος. Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού». 

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές. 

Ο φόβος αποτελεί βασικό και αποτελεσματικό μηχανισμό χειραγώγησης από τα συστήματα εξουσίας. Μια φοβισμένη κοινωνία γίνεται έρμαιο των μηχανισμών καταστολής και χειραγώγησης. 

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» 

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ 

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος… 

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ 

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση. 

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους. 

Ο σημερινός άνθρωπος κάθε άλλο παρά ελεύθερος είναι , μέσα σε μία κοινωνία που κλέβει την ενέργεια του και το μυαλό του, και του δημιουργεί νέες μορφές ομηρίας που εμποδίζουν την εξέλιξή του. 

Είναι καιρός να δεί τις αλυσίδες του και να αντιμετωπίσει την συνειδησιακή και ψυχική του αδράνεια, την νοητική του αγκύλωση, να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις του, και έχει πολλές, παντός είδους και να διώξει τους γητευτές που του απομυζούν κάθε κόκκο ενέργειας του. 

Και προσοχή: οι τρόποι αντίδρασης και επανάστασης είναι σε μεγάλο βαθμό προσχεδιασμένα από “τράπεζες εγκεφάλων”, μέσα σε προκαθορισμένα πλαίσια, που χειραγωγούν και απορροφούν πολλά κοινωνικά κινήματα που ξεκινούν αυθόρμητα και δυναμικά, και ο επαναστατημένος άνθρωπος βρίσκεται ασυνείδητα να εξυπηρετεί πάλι συμφέροντα ορισμένης ομάδας , που γίνονται ένα με το σύστημα που, όπως συμβαίνει με την Λερναία Ύδρα, ένα κεφάλι κόβεις και δέκα φυτρώνουν. 


ΠΗΓΗ:http://kleonikikleio.wordpress.com

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο άνθρωπος αναζητάει την ευτυχία αλλά δεν αντέχει να είναι ευτυχισμένος...

Κατά το πρώτο μισό εικοστού αιώνα, συγγραφείς όπως ο Άλντους Χάξλευ ή ο Τζορτζ Όργουελ εισχώρησαν στον κόσμο των δυστοπιών, δημιουργώντας φουτουριστικά μυθιστορήματα όπου οι άνθρωποι έχαναν την ελευθερία τους για να γίνουν μέρη ενός κοινωνικού μηχανισμού ο οποίος απαγόρευε, παρακολουθούσε, χειραγωγούσε, αλλά όμως ως αντάλλαγμα παραχωρούσε μια υποτιθέμενη ευτυχία.

Στα τέλη του εικοστού αιώνα, οι αδελφοί Γουτσόφσκι ακολούθησαν τις δυστοπίες αυτές των αρχών του ίδιου αιώνα με την ταινία τους «Τhe Matrix». To «The Matrix» παρουσιάζει έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν μια ζωή που δεν είναι αληθινή αλλά εικονική προσομοίωση.
Οι άνθρωποι υπάρχουν για τις μηχανές, είναι η πηγή ενέργειας που αυτές χρειάζονται για να επιβιώσουν. Και, για να παράγουν οι άνθρωποι αυτή την ενέργεια, πρέπει να ζουν, ή τουλάχιστον να νομίζουν ότι ζουν, μια ζωή.

Το περίεργο είναι, όπως βεβαιώνει μια μηχανή, ο πράκτορας Σμιθ, ότι οι άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται θετικά πιστεύοντας ότι ζούσαν μια ζωή τέλεια, ευτυχισμένη, χωρίς προβλήματα, και τελικά πέθαιναν.

Έπρεπε να αναδημιουργήσουν έναν κόσμο με κακοτυχίες, συγκρούσεις, διαφωνίες και προβλήματα ώστε οι άνθρωποι να επιζήσουν. Με αυτό τον τρόπο, οι αδελφοί Γουατσόφσκι θέτουν ένα ερώτημα που έχει προκαλέσει πολλή σκέψη στο διάβα της ιστορίας: Γιατί ο άνθρωπος δεν αντέχει να είναι πάντα ευτυχισμένος κι ωστόσο αναζητάει συνεχώς την ευτυχία και απαιτεί αυτή να είναι διαρκής;

Μια ερώτηση που σοκάρει και προκαλεί μια δίνη από ερωτηματικά υπαρξιακής φύσεως. Γιατί να βαριέται κάποιος την ευτυχία κι απ΄την άλλη γιατί να την κυνηγά; Είναι η ευτυχία ή η μονοτονία αυτή που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά;

Η απάντηση πιθανότατα να κρύβεται στο μυστήριο της ζωής. Η ζωή είναι απρόβλεπτη κι αυτό είναι το ωραίο. Μπορεί να σκεφτόμαστε για μια στιγμή πως είμαστε ευτυχισμένοι και πως έχουμε όλα αυτά που θέλουμε αλλά πάντα θα βρούμε να μας λείπει κάτι. Το συναίσθημα της ευτυχίας δε διαρκεί για πάντα και για καλή μας τύχη ούτε η δυστυχία είναι μόνιμη.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Πασκάλ Μπρυκνέρ τονίζει ότι η κοινωνία έχει δημιουργήσει ένα μόνιμο αίτημα ευτυχίας. Στο βιβλίο του «Η αέναη ευφορία» επισημαίνει ότι μοιάζει σαν να μας αναγκάζουν να είμαστε ευχαριστημένοι, να δείχνουμε τη χαρά μας, να κρύβουμε τη δυστυχία. Η φράση «Να είστε ευτυχισμένοι» μετατρέπεται σε εντολή, σε δάχτυλο κατήγορου που δείχνει όποιον δεν το κατορθώνει.

Ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος σε ανατροπές και σκαμπανεβάσματα, σε μεταβλητές συνθήκες. Έχει ανάγκη να προχωράει, να κινείται, να αποφασίζει. Τα προβλήματα είναι μια διαδικασία απ΄την όποια όλοι καλούμαστε να περάσουμε. Μια διαδικασία που μας γεμίζει με εμπειρίες και δύναμη. Ο πόνος, η θλίψη, η απογοήτευση, η ματαίωση είναι μέρος της ζωής. Μπορεί να μας δυσκολεύουν ως συναισθήματα και να μην ξέρουμε τι να τα κάνουμε όμως υπάρχουν και δεν μπορούμε να τα αγνοούμε.

Ζήστε την ευτυχία και μην αναλώστε στο κυνήγι της. Ζήστε την στο εδώ και τώρα. Να θυμάστε η ευτυχία είναι παροδική!




Μείωση πληθυσμού με χημικά σε τροφή και νερό! όχι δεν το λέει κάποιο τυχαίος...


Ο Τζων Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας.

Όταν ο Τζων Χόλντρεν, ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του...
πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.

Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος!

Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
για αυτούς που λένε συνομωσιολογίες γραφικότητες...

                                                  ΠΗΓΗ: http://www.anti-ntp.net

Ένα σχέδιο κατασκοπείας που ξεκινά από την παιδική ηλικία…


Η ιστορία που ακολουθεί παρακάτω είναι πέρα για πέρα αληθινή. Διαβάστε τη και θα κατανοήσετε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατασκοπείας. Ένα σχέδιο κατασκοπείας που ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται εφ όρου ζωής.
Παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό για να εισάγει κάποιος τα στοιχεία ενός παιδιού στην Εθνική βάση αγνοούμενων ατόμων. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια...
φωτογραφία, κάποιες γενικές πληροφορίες, όπως το ύψος και το βάρος, καθώς και μια γρήγορη σάρωση των ματιών.
Αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ.
«Τα μάτια δεν λένε ψέματα», λέει ο Lewis Evangelidis σερίφης της πόλης Worcester ενώ συμπληρώνει ότι «τα μάτια είναι η ταυτότητα».
Το τμήμα του έχει χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ιριδοσκόπησης για χρόνια σε ολόκληρη τη χώρα, όπου χιλιάδες ενήλικοι με αλτσχάιμερ ή άνοια έχουν σαρωθεί.
Το πρόγραμμα έχει χρησιμοποιηθεί σε παιδιά σε εκθέσεις και εκδηλώσεις της κοινότητας, αλλά για πρώτη φορά ο σερίφης το εφάρμοσε σε ένα Δημόσιο σχολείο του Worcester. Το πρόγραμμα σε όσους υπογράψουν είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά που έχουν χαθεί ή έχουν απαχθεί, όπως υποστηρίζουν.
«Προσπαθούμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια της κοινότητας. Έχουμε την τεχνολογία και την έχουμε εφαρμόσει για τους ηλικιωμένους. Γιατί όχι και σε παιδιά», δήλωσε ο Evangelidis ο οποίος έχει προσελκύσει άλλα 1.300 τμήματα για την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε παιδιά. «Στο κάτω-κάτω είναι ένα ακόμη εργαλείο για τη Δημόσια ασφάλεια».
Πιθανότατα πρόκειται για έναν ακόμη τρόπο κατασκοπείας. Ένας ξεκάθαρος Big Brother υπό το πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας.
Γιατί χρειάζονται ιριδοσκοπήσεις, δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες αδειών οδήγησης;
Μα φυσικά για να μας ελέγχουν και ας σταματήσουν κάποια στιγμή να προφασίζονται την ασφάλειά μας.
Το εθνικό μητρώο παιδιών διατηρείται από το Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και τα κακοποιημένα παιδιά, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Φοίνιξ. Μόλις τραβηχτούν ψηφιακές φωτογραφίες από τα μάτια των παιδιών, τα δεδομένα αναλύονται και ένας 688 byte κώδικας μπαίνει στη βάση. Κάθε υπηρεσία επιβολής του νόμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό – ο οποίος είναι πλέον διαδεδομένος σύμφωνα με τον Evangelidi – μπορεί εύκολα να σαρώσει τα μάτια ενός παιδιού και να πραγματοποιήσει μια αναγνώριση.
Γιατί γίνονται όλα αυτά;
Για τα χρήματα!
Το 2012 το Εθνικό κέντρο για εξαφανισμένα και κακοποιημένα παιδιά εξοικονόμησε 48 εκατ. δολάρια.
Οι μισθοί τους κυμαίνονταν από κάτι περισσότερο από 100.000 δολάρια σε κάτι λιγότερο από 56.000.
Η διαδικασία απαιτεί τα παιδιά να φωτογραφηθούν δυο φορές. Μια φορά μόνο τα μάτια και ακόμη μια κανονική ψηφιακή φωτογράφιση για σκοπούς αναγνώρισης. Οι γονείς πρέπει να υπογράψουν για το πρόγραμμα σύμφωνα με το τμήμα του σερίφη, ενώ η ιριδοσκόπηση διαγράφεται από το σύστημα όταν το παιδί γίνει 18 ετών.
Η κάμερα λαμβάνει μια πολύ κοντινή εικόνα της ίριδας που είναι και το χρωματιστό μέρος του ματιού.
Ο σερίφης λέει ότι «η ίριδα είναι δέκα φορές πιο αναγνωρίσιμη από ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Είναι το μόνο μέρος του σώματος που δεν θα αλλάξει ποτέ».
«Τα αποτυπώματα φθείρονται, η ίριδα ποτέ», συμπλήρωσε.
Το Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά έχει επίσης ένα πρόγραμμα δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Την Τετάρτη που πέρασε περισσότεροι από 500 μαθητές παρατάχθηκαν για να φωτογραφηθούν. «Σε λίγο καιρό πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές. Είναι μια τέλεια στιγμή για να εισαχθούν οι φωτογραφίες τους στο σύστημα», είπε ο σερίφης.
«Αυτή η σάρωση είναι μια βάση σε Εθνικό επίπεδο. Αν ταξιδέψετε και σας συμβεί κάτι, θέλω να είστε μέρος αυτή της βάσης δεδομένων όπου κι αν βρίσκεστε», εξήγησε ο σερίφης.

Πρόκειται πιθανότατα για ένα πληρέστατο σχέδιο παρακολούθησης υπό το πρόσχημα της ασφάλειας.

ΠΗΓΗ:hellasforce.com
Με λίγα λόγια η αστυνομία των ΗΠΑ θέλει τα αποτυπώματα των παιδιών, φωτογραφίες της ίριδας, οδοντιατρικό αρχείο καθώς και πολλά άλλα.

Η εκ των έσω κοινωνική-οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ… διδάγματα

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η Κίνα, αθόρυβα, σχεδόν, έχει υπερκερσει τις ΗΠΑ και είναι πλέον η πρώτη οικονομία του κόσμου, εκθρονίζοντας τις ΗΠΑ που κρατούσαν αυτή τη θέση από το 1872. Το 1983 ο Γιούρι Μπεζμένοφ, ένας πρώην πράκτορας της KGB και υπεύθυνος προπαγάνδας, ο οποίος εργαζόταν στο πρακτορείο RIA Novosti και κατέφυγε τελικά στον Καναδά, είχε αναφερθεί στο πώς μια ελεύθερη κοινωνία μπορεί να καταρρεύσει εκ των έσω, μέσω της δόλιας υπονόμευσης της ελεύθερης αγοράς και των δημοκρατικών της θεσμών.
Της Rachel Marsden*
ΠΗΓΗ: http://www.chicagotribune.com/
Θυμηθείτε γιατί κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Η στρατιωτική εκβιομηχάνιση, η κούρσα των εξοπλισμών με τις ΗΠΑ στοίχισε τόσο πολύ στο σοβιετικό κράτος, μη αφήνοντάς του περιθώρια παραγωγής άλλου τύπου. Το υπερτροφικό κράτος, οι εκπρόσωποι του οποίου απομυζούσαν τους πολλούς, κάτι που δεν συμβαίνει στην Κίνα, συνέβαλε στην κρατική οικονομική αιμορραγία. Η διαφθορά είχε σχεδόν θεσμοθετηθεί και ο κεντρικός έλεγχος και ο προστατευτισμός σύντριψαν την σοβιετική οικονομία.
Σήμερα θέσεις εργασίας Αμερικανών χάνονται και μεταφέρονται στην Ασία. Αν και η ανεργία φαίνεται να μειώνεται στις ΗΠΑ, αυτό δεν συμβαίνει, πραγματικά, καθώς πολλοί άνεργοι απλώς δεν αναφέρονται στις επίσημες στατιστικές. Όπως συνέβαινε και στην Σοβιετική Ένωση, οι Αμερικανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να συνεισφέρουν στην παραγωγική διαδικασία.
Μια λύση είναι να γίνει ότι είναι δυνατό να ενισχυθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρηματίες. Ακόμα και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αντιδρά ανάλογα, έχοντας προφανώς διδαχθεί από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Στη Ρωσία όμως ο μέγιστος εταιρικός φόρος φτάνει στο 20%. Ο αντίστοιχος στις ΗΠΑ είναι 39,1%, ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο.
Άρα μια είναι η λύση για τις ΗΠΑ. Μείωση των φόρων, ή ακόμα καλύτερα, κατάργησή τους για τις μικρές ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Αν δεν συμβεί αυτό πολύ απλά οι επιχειρηματίες θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκεί όπου θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία, ακόμα και αν εκεί που θα εγκατασταθούν δεν θα υπάρχει η ανάλογη πολιτική ελευθερία.
Ο επιχειρηματίες αυτό που θέλουν είναι να μην θεωρούνται εχθροί από το κράτος στο οποίο επιχειρούν, δοκιμαζόμενοι από τόσο υψηλή φορολογία. Ο Πούτιν παραχώρησε φορολογική αμνηστία ακόμα και αυτούς που είχαν, παράνομα, εξάγει τεράστια ποσά στο εξωτερικό, καλώντας τους να επιστρέψουν τα κεφάλαιά τους στη Ρωσία, χωρίς να υποστούν την παραμικρή συνέπεια.
Υπάρχουν όμως και άλλα σημάδια εσωτερικής κατάρρευσης των ΗΠΑ. Οι τελευταίες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και οι συνεπακόλουθες διαδηλώσεις αποτελούν έμπρακτη κατάρρευση του κράτους δικαίου. Αυτό οδηγεί τους πολίτες να επιθυμούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς καταρρέει η εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών.
Επίσης, είναι εμφανής η προσπάθεια μη εκλεγμένων προσώπων ή ομάδων συμφερόντων να ελέγξουν τις εκλεγμένες αρχές και τους εκπροσώπους του λαού. Η διαφθορά «σκότωσε» την Σοβιετική Ένωση και θα σκοτώσει και τις ΗΠΑ, αν τα συμφέροντα εξακολουθούν να προσπαθούν να επιβληθούν στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού.
Το πρώτο βήμα αποφυγής της πολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης είναι να τα αναγνωρίσει κανείς. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ όμως, αγνοώντας τα, απλώς κοροϊδεύει τον εαυτό του.
*Η Rachel Marsden είναι αναλυτής πολιτικής στρατηγικής και πρώην συνεργάτης του δικτύου Fox News.
                                                       ΠΗΓΗ: http://www.katohika.gr

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ...




Επειδή το συνήθισες δεν σημαίνει πως είναι σωστό...


Η συνήθεια είναι μία παγίδα, μία φυλακή η οποία σε αποτρέπει από το ερευνήσεις και να αναζητήσεις δικούς σου δρόμους για το κάθε τι.

Η φράση «τόσα χρόνια το κάνω, τώρα θα αλλάξω» είναι μία καταδίκη. Ναι τώρα θα αλλάξεις, αν το αποφασίσεις εσύ, αν το επιλέξεις εσύ και μόνο εσύ. Αυτή τη φράση μέσα σε 5 λεπτά καταφέρνει ο γιατρός να σου την αλλάξει και από εκεί που «τόσα χρόνια έκανες», ξαφνικά μέσα από τον φόβο αλλάζεις αυτόματα. Ύστερα από λίγο καιρό, εσύ πάλι σε κάποιον άλλον που θα πει την ίδια φράση, θα του πεις με καμάρι, όλα είναι θέμα μυαλού και όλα είναι στο μυαλό. Μα ναι, αν δεν ήταν ο γιατρός και ο φόβος ούτε εσύ θα έβγαινες από την «βολική αλλά καταστροφική σου συνήθεια». Τοποθετούσες πάντα και ακόμη το κάνεις τη φράση «το έχω συνηθίσει» και τη φράση «τόσα χρόνια». Τα χρόνια είναι μία αποφυγή στην αντιμετώπιση της αλλαγής, αφού έτσι κι αλλιώς αλλάζεις. Τί σου δείχνει τόσο το σώμα σου αλλά και οι επιλογές σου; Επειδή είχες συνηθίσει την πάνα 2 με 3 χρόνια, μήπως τι, δεν την έκοψες ; Τότε δεν ίσχυε το τόσα χρόνια. Μήπως φοράς ακόμη τα παπούτσια που φορούσες όταν ήσουν παιδί ; Όχι έχεις εναρμονιστεί απόλυτα με τις αλλαγές. Οπότε γιατί σε παραμυθιάζεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις ;

Μπορείς, όλα τα μπορεί ο άνθρωπος αν επιλέξει να τα κάνει. Γιατί ένας φόβος θα σε κάνει να αλλάξεις μέσα σε λίγα λεπτά ;
Οπότε καλό είναι να σταματήσουμε να ωθούμε τους εαυτούς μας μέσα από τη σκλαβιά της συνήθειας, σε δρόμους που ήδη μας έχουν αποδείξει ότι δεν βγαίνουν σε καλοσύνη αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Όσο πιο πολύ ένας άνθρωπος είναι δεμένος με συνήθειες τόσο πιο πολύ σκληραίνει ως προς τον εαυτό του και τον απομονώνει από την ζωή, από την ελευθερία, από την αρμονία. Γιατί οι συνήθειες είναι αυτές που σου κάνουν τις μέρες σου να είναι ίδιες και απαράλλακτες. Έτσι ενώ ο χρόνος περνάει, εσύ επιλέγεις τη στασιμότητα και όχι την ελευθερία να πράττεις ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Για να ελευθερωθείς από τις συνήθειες δεν είναι απλό ούτε εύκολο, το πρώτο βασικό συστατικό είναι η γνώση. Για να αλλάξεις μία συνήθεια οφείλεις να μάθεις που σε οδηγεί ακριβώς. Θυμήσου ότι με το άκουσμα της αλήθειας- γνώσης ότι σου συμβαίνει κάτι, από το στόμα του γιατρού, άλλαξες αυτόματα ότι σου ζήτησε. Άρα η γνώση είναι το πρώτο και βασικό κομμάτι για την αλλαγή.



Το επόμενο είναι να καταλάβεις ότι αξίζεις την καλύτερη μεταχείριση, όχι εγωιστικά, αλλά ουσιαστικά και με ουσιαστική φροντίδα. Που σημαίνει πως οι συνήθειες σου, είτε καλές είτε όχι, λειτουργούν αθροιστικά στη ζωή σου, δεν είναι αυτοτελή επεισόδια. Γιατί η ζωή σου έχει μία ροή, οπότε κάθε τι αθροίζεται στο σώμα σου, στις σκέψεις σου, στους πόνους σου, στους φόβους σου, στις αδυναμίες σου, στα συναισθήματα σου. Κάθε τι δεν είναι έξω από σένα αλλά ξεκινάει από σένα και σε σένα επιστρέφει. Όλες οι συνήθειες σου λοιπόν έχουν δημιουργήσει πίσω σου ένα τεράστιο γαϊτανάκι το οποίο είναι δεμένο με τα πόδια σου και το σέρνεις μαζί σου. 

Ανακάλυψε απόλυτα τις συνήθειές σου, με ποιο τρόπο ; Γράψε μία σου συνήθεια σε ένα τετράδιο, ύστερα αναζήτησε από τους ανθρώπους σου που γνωρίζεις πως έχει εξελιχθεί η ζωή τους μέσα από αυτή τη συνήθεια. Τι επιπτώσεις είχε ; Γιατί την ακολουθείς ; Είναι δική σου επιλογή ή έτσι σε έμαθαν ; Τι σημαίνει για σένα αυτή η συνήθεια ;Τι σου προσφέρει ? Μήπως νομίζεις ότι σου προσφέρει ; Τι θα γινόταν αν την άλλαζες αυτή τη συνήθεια;



Υπάρχουν συνήθειες καλές αλλά υπάρχουν και συνήθειες οι οποίες γίνονται μέσα από το υποσυνείδητο χωρίς να έχουμε επίγνωση, όπου αυτές οι συνήθειες μας προκαλούν φθορά και πόνο. Ο λόγος που δεν κάνουμε το βήμα έξω από τη συνήθεια συνήθως είναι τι θα πει ο κόσμος ή καλά τόσα χρόνια όλοι έτσι το κάνουν εγώ θα το αλλάξω. Κι όμως οι αλλαγές στον πλανήτη ήρθαν από τις εξαιρέσεις και όχι από τον κανόνα. Μέσα από τις εξαιρέσεις έγιναν οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις όπως το τηλέφωνο, η τηλεόραση, το αυτοκίνητο και τόσα άλλα που μας απλοποιούν τη ζωή.

Βάλε στη ζωή σου τις δικές σου διαδρομές μέσα από τις δικές σου συνήθειες μέσα από την επίγνωση, την επιλογή της γνώσης δηλαδή να ξέρεις τι κάνεις, γιατί, που αποσκοπείς και τι θα σου φέρει η συνήθεια αυτή.


Είσαι ένα μοναδικά σπάνιο πλάσμα και δεν γίνεται να λειτουργείς σαν μαγεμένος σε δρόμους που βρήκες από τον περίγυρο έτσι επειδή στο έμαθαν ή επειδή στο είπαν. Η ζωή είναι δική σου και όχι εγωιστικά αλλά ουσιαστικά θα τη ζήσεις με τις δικές σου επιλογές.


Δωροθέα

Τι γνωρίζουν και πως με αυτό μας πολεμάνε κάθε δευτερόλεπτο...


Η ύλη γεννήθηκε από μια πρώτη σκέψη! Χωρίς σκέψη, δεν υπάρχει ύλη. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για αυτούς που μας ελέγχουν και κάνουν τα πάντα μέσω των ΜΜΕ για να τους πιστέψει ο κόσμος. Βασικά γνωρίζουν, πως το Ματριξ της ολογραφικής πραγματικοτητας μας λειτουργεί. Γνωρίζουν πως λειτουργεί το υποσυνειδητό μας και γνωρίζουν πολύ καλά πως λειτουργεί η σκέψη μας. Επίσης γνωρίζουν οτι η αυτοσυγκέντρωση μιας σκέψης ή επιθυμίας, δημιουργεί την πραγματικότητα!

Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορούν να κατευθύνουν τις σκέψεις μας αλλά και να μας στέλνουν σκέψεις με αποτέλεσμα οι σκέψεις (συνείδηση) να γίνονται δικές μας. Σίγουρα πολλοί αναγνώστες, πιστεύουν οτι η επιρροή της τηλεόρασης, τα παιχνίδια, το ραδιόφωνο, οι φωτογραφίες διαφημήσεων κατά μήκος του οδικού δικτύου, τα αθλητικά νέα, η μουσική κτλ. δεν ενεργούν και τόσο πολύ στο υποσυνείδητο μας κάθε μέρα.

Θυμάστε τον Τομ και το Τζέρι; Δεν ήταν διασκεδαστικά τα κινούμενα σχεδία που βλέπαμε; Θυμάστε; Σαν παιδιά κοιτάζαμε το επεισόδιο των 20 λεπτών με τον παιδικό μας εγκέφαλο βυθισμένο στον χρόνιο πόλεμο τους.... τον Μπαξ Μπανυ τον θυμάστε; είχε κηρύξει τον πόλεμο στον κυνηγό Ελμερ και ο κυνηγός σ΄αυτόν, σε κάθε επεισόδιο φώναζε ο Μπάνυ 'αυτό σημαίνει πόλεμος'! Πενήντα φορές το επεισόδιο έπεφτε επανάληψη....

Θυμήσου πόσες φορές απο μικρό παιδί μέχρι και σήμερα έχεις δεί βία στην τηλεόραση; Ακόμη και μετά απο τόσα χρόνια αυτή η ανεπιθύμητη βία που αυτόκλητα παρουσιάστηκε στο σπίτι μας, δημιούργησε τις εμπειρίες μας, σχημάτισε τη σκέψη μας, μας έπλασε την σκέψη. Μας εκπαίδευσε να λύνουμε τα προβληματά μας με την βία. Πολύ περισσότερο απ΄ οτι πραγματικά νομίζεις....Αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα, θυμήσου πόσες Αμερικάνικες ταινίες με τον Ράμπο έχεις δει; Το 1, 2 και 3 το θυμάσε; Έχεις σκεφτεί τι έχει συμβεί με τα εγκεφαλικά μας κύταρρα; Σκέψου άραγε σε τί βαθμό σε έχει πλάσει σε αυτό που είσαι η ξεφτιλισμένη τηλεόραση; Ποια είναι άραγε η επίδραση της και ο προγραμματισμός της συνειδησής σου;

Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με τόσο πολύ σκατό.... που είδαμε όλα αυτά τα χρόνια....με υποσυνείδητα μηνύματα που μας περάστηκαν.....και έγιναν αλήθειες προς μίμηση. Τώρα μας δείχνουν τα κεφάλια να κυλάνε.... οι πόρνες, το παγκόσμιο χάος, αίμα και νεκρούς....Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία όλης της ανθρώπινης ιστορίας. Αν αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι αυτά που βλέπουμε με τα κομμένα κεφάλια των Αμερικανών Σωτήρων, τότε μας το πέρασαν για πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όμως την πλάθουν και απο την άλλη πλευρά... γι αυτούς που δεν πιστεύουν το παραμύθι του Σωτήρα....βγάζουν και άλλο επεισόδιο, πληρώνουν άλλους να κόβουν τα κεφάλια των Σύριων πολεμιστών, οι εικόνες τους αποτοιπώνουν την σκέψη μας.

Ετσι η ελίτ μας παίζει με την συνείδηση μας. Πρώτα στέλνουν τις σκέψεις ή τις χειραγωγούν όπως θέλουν, μέσω από τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τη διαφήμιση στο δρόμο, τηλεόραση, σινεμά, τα καταστήματα, το ραδιόφωνο, την ψυχαγωγία σου κ.λπ. Μέσα στο χάος που δημιουργούν τι θα πρωτο πιστέψεις;

Ετσι ο έλεγχος του νου δημιούργησε την σκέψη...και η σκέψη την πραγματικότητα που ζούμε. Οι έλληνες ομως έχουν επιλογή, είμαστε από τους λίγους λαούς που μπορούν να δημιουργήσουν την σκέψη!

Ο ΚΟΡΑΞ

Πηγή: http://www.awakengr.com/2014/10/blog-post_85.html#ixzz3Gm7QFmWF


Δεν μασάμε πλέον στην τρομοκρατία. Τώρα τιμωρούμε...




Δεν είναι πια κατάσταση αυτή, να μας τρομοκρατούν κάθε φορά ντόπιοι και ξένοι ολιγάρχες, κι εμείς, οι κάποτε υπερήφανοι Έλληνες, να τρέχουμε σαν τρομαγμένη αγέλη, την ίδια στιγμή που μας τα παίρνουν όλα. Δεν πάει άλλο πια. Αυτή τη φορά να πάνε στο διάβολο.
Ξέρετε ότι στο τσίρκο δένουν τους ελέφαντες με ένα απλό σχοινί από ένα παλουκάκι; Γιατί όμως το κάνουν αυτό οι υπεύθυνοι του τσίρκου, αφού ο ελέφαντας έχει τέτοια δύναμη που μπορεί όχι μόνο να κόψει το σχοινί που τον έχουν δεμένο, ακόμα και αλυσίδες, αλλά θα μπορούσε να γκρεμίσει ολόκληρο το τσίρκο;
Απλά, δένουν έτσι συνεχώς τον ελέφαντα από τότε που είναι μικρό ελεφαντάκι με το ίδιο σχοινί στο ίδιο παλουκάκι. Το μικρό ελεφαντάκι προσπαθεί να ξεφύγει αλλά δεν μπορεί. Αυτή του η αδυναμία καταγράφεται στο υποσυνείδητό του και μεγαλώνοντας έχει καταγράψει στο μυαλό του ότι δεν μπορεί ποτέ να ξεφύγει από αυτό το ελαφρύ δέσιμο. Έτσι ο τεράστιος ελέφαντας μένει ασάλευτος εκεί, δεμένος στο παλουκάκι του, ενώ με μια απλή κίνησή του (κάτι όμως που δεν το γνωρίζει), θα μπορούσε να απελευθερωθεί.
Ακριβώς την ίδια τακτική εφαρμόζουν και σε μας τους Έλληνες, ντόπιοι και ξένοι νταβατζήδες, με τη συνεχή τρομοκράτηση του λαού από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα. Μας έχουν δέσει στο παλουκάκι της πτώχευσης με το σχοινί του ευρώ (λες και δεν είμαστε ήδη πτωχευμένοι, αλλά δεν το γνωρίζουμε), ώστε να παραμένουμε ακίνητοι την ίδια ώρα που μας κλέβουν τη ζωή μας και τις περιουσίες μας.

Δεν μασάμε όμως πλέον. Τώρα τιμωρούμε.

Πέτρος Χασάπης









  Για να λαμβάνετε τα άρθρα της κάθε ημέρας σε μήνυμα γράψτε το e-mail σας και πα